REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Părinţii sunt supăraţi: „Au interzis caietele de exerciţii, acum copiii primesc xerox-uri pe care le rup în ghiozdane!”

Părinţii sunt supăraţi: „Au interzis caietele de exerciţii, acum copiii primesc xerox-uri pe care le rup în ghiozdane!”

Replica API 22 septembrie 2017 | 00:00 271

sursa foto jurnalul.ro

Ministerul Educației a interzis, vehement, folosirea materialelor auxiliare în școli. Ba, pentru a fi mai convingători, mai marii de la ministerul de resort au subliniat chiar că utilizarea lor poate duce la „sesizarea organelor de stat abilitate”. Explicația oferită a fost că multe dintre caietele de exerciții folosite nu mai sunt valabile, nefiind autorizate. Că sunt sau nu de acord, profesorii s-au conformat. La rândul lor, părinții spun că măsura are darul de a-i debusola mai tare pe elevi.

Alina A. are un băiat elev în clasa a VII-a și a declarat, pentru „Replica de Constanța” că interzicerea auxiliarelor nu a făcut decât să ducă la creearea unui „haos” în ghiozdanul copilului.

„În prezent, materialul didactic este structurat în două părți: manualul, unde este prezentată teoria, și caietul de exerciții. Dar caietul de exerciții a fost interzis, fiind auxiliar. Așa că profesorii le dau copiilor fișe de lucru, adică niște fotocopii xerox cu exerciții copiate de pe internet sau cine știe de unde. Fotocopii ce nu sunt datate, ajung să se rupă, să le piardă, e o harababură mai mare! Și nu este doar la o materie.

Primesc fișe la matematică, la română, la limba engleză, la limba germană. Astăzi, de exemplu, am stat jumătate de oră să ne dăm seama care era fișa cu tema pentru mâine la matematică, pentru că erau îngrămădite în ghiozdan, fără să aibă data trecute pe ele. Am înțeles, vor să schimbe manualele, auxiliarele, dar nu se putea rezolva această problemă în timpul vacanței? Trebuiau să aștepte până la începerea școlii? ”, a reclamat mămica indignată.

De menționat că, potrivit reprezentanților ministerului, interdicția este valabilă până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea și autorizarea auxiliarelor. Rămâne de văzut, însă, când va dura până vor fi realizate respectivele proceduri!

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu nu am avut auxiliare in scoala! Si am invatat ! Aveam caiet de clasa si caiet de teme!!!! Acum doamnele nu mai au timp sa asepte sa scrie copilu' in caiet! !! Repede, repede ca trebuie sa lucram pt performanta, pt concursuri. ... ca acusi-acusi trebuie sa iau alta serie de elevi si am nevoie de promovare!!!!
4
1
Si cam in ce tari nu au manuale deloc? In Mauritania, in Somalia? Acolo vrem sa fim cu invatamantul?
5
1
Ministrul educatiei este analfabet. Sau cum zicea KMKZ, organizatia Al-Fabet urmareste sa-l prinda si sa-i rupa genunchele.
6
1
nai nevoi de carte sa ajugi mininstru
5
0
Lasa ca in alte tari nu au manuale deloc si copiii invata..Ati gasit voi motive ca nu au manuale si de aia nu invata
2
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108