REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Paris: Localnici şi turişti au marcat 25 de ani de la moartea prinţesei Diana

Paris: Localnici şi turişti au marcat 25 de ani de la moartea prinţesei Diana

Replica API 2 septembrie 2022 | 23:55 835

Mai mulţi localnici şi turişti au marcat, miercuri, la Paris, 25 de ani de la moartea prinţesei Diana, depunând flori şi lăsând mesaje pe podul de deasupra pasajului subteran în care cea supranumită ''prinţesa inimilor'' a murit într-un accident rutier, relatează Reuters.

Flori şi fotografii cu Lady Diana au fost depuse la monumentul "Flacăra Libertăţii" din Paris (o replică exactă a torţei Statuii Libertăţii din New York), situat la capătul nordic al Pont de L'Alma şi devenit în mod neoficial memorialul prinţesei din capitala Franţei.

Prinţesa de Wales, mama prinţilor William şi Harry, avea doar 36 de ani când limuzina în care se afla cu iubitul ei, Dodi al-Fayed, a intrat într-un pilon de susţinere al tunelului de sub Pont de L'Alma, în timp ce şoferul maşinii mergea cu viteză pentru a scăpa de fotografi care îi urmăreau pe motociclete.

"Deja 25 de ani" este unul dintre mesajele depuse la memorial, unde mai mulţi localnici şi turişti - înconjuraţi de echipe de filmare - au venit să-i aducă un omagiu "prinţesei inimilor", depunând flori şi făcând poze, citează Agerpres.

"Pentru totdeauna în inimile noastre" se putea citi pe o fotografie a prinţesei Diana depusă de Monique din Luxemburg.

Milioane de persoane au deplâns în întreaga lume moartea prinţesei de Wales, una dintre cele mai recunoscute şi fotografiate femei din lume şi o susţinătoare importantă a cauzelor umanitare - între care organizaţii de caritate pentru copii şi organizaţii specializate în operaţiuni de deminare.

Moartea prinţesei Diana - survenită după destrămarea căsătoriei acesteia cu moştenitorul tronului Marii Britanii, prinţul Charles, în urma dezvăluirilor de adulter şi a scandalurilor, şi a suferinţei resimţite de Diana în rolul ei regal - a aruncat monarhia britanică în criză.

Fascinaţia continuă pentru viaţa Dianei a fost ilustrată sâmbătă, când un Ford Escort negru pe care prinţesa l-a condus în anii 1980 a fost vândut la licitaţie în Marea Britanie pentru suma de 724.500 de lire sterline (844.000 dolari americani).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108