REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Parlamentare2020 - Ciolacu: Echipa de guvernare a PSD îl va include categoric pe profesorul Rafila

Parlamentare2020 - Ciolacu: Echipa de guvernare a PSD îl va include categoric pe profesorul Rafila

Replica API 6 noiembrie 2020 | 00:00 1154

Profesorul Alexandru Rafila şi rectorul UMF Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, vor face parte din echipa pe care social-democraţii o pregătesc pentru guvernare, după alegerile parlamentare, a declarat joi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu

"În acest moment lucrăm la această echipă. Marea majoritate este conturată. (...) Categoric, cu domnul Rafila o să mergem la Sănătate. Şi, dacă vom hotărî, pe domnul profesor Azamfirei, am merge cu dânsul ministru al Educaţiei", a afirmat Ciolacu, citează Agerpres.

Întrebat dacă şi-ar asuma funcţia de premier sau dacă ia în calcul să nominalizeze un tehnocrat, preşedintele PSD a spus că această decizie o va lua împreună cu colegii.

El a adăugat că nu crede că prim-ministrul trebuie să fie şi lider de partid şi nu a respins posibilitatea ca un specialist să fie propus pentru această funcţie.

"E o decizie pe care trebuie să o iau împreună cu colegii mei. Nu am avut în acest moment această decizie. (...) S-ar putea să existe o abordare care câteodată a funcţionat şi câteodată nu. Nu cred în teoria neapărat că prim-ministrul trebuie să fie şi preşedinte de partid. Aş vrea să ieşim din aceste clişee. (...). Este o abordare (nominalizarea unui tehnocrat pentru funcţia de premier - n.r.)", a precizat Ciolacu.

Cât priveşte posibilitatea propunerii la Finanţe a lui Cristian Socol, liderul PSD a afirmat că acesta este un profesor respectat şi "un om, cel puţin în discuţiile avute personal, un om cu o viziune economică sănătoasă, mai ales macroeconomică".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272