REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Parlamentarii constănțeni nu sunt de acord cu pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu

Parlamentarii constănțeni nu sunt de acord cu pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu

Virgil STOIAN 31 martie 2023 | 00:00 1475

Plenul Senatului a votat miercuri, 29 martie a.c., amendamentul pentru introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu. Proiectul merge acum la Camera Deputaților, care este cameră decizională. Reporterii Replica au contactat câțiva parlamentari constănțeni pentru a afla cum li se pare acest prag aproape identic cu pragul de 200.000 de lei din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu în 2017, care a dus la cele mai mari proteste de stradă din ultimele decenii.

Parlamentarii constanteni nu sunt de acord cu pragul de 250.000 de lei pentru abuzul in serviciu
Modificările au fost introduse sub formă de amendamente de parlamentarii puterii PSD-PNL-UDMR la un proiect de lege inițiat de guvern în decembrie 2022. Dacă amendamentul Puterii trece de vot, fapta prin care un funcționar public produce cu intenție un prejudiciu mai mic de 250.000 lei nu va mai fi infracțiune. Dacă această prevedere ar fi fost în vigoare, Liviu Dragnea nu ar mai fi fost condamnat.

Vreau să fiu foarte clar pe această temă. În niciun caz, nu voi susține forma care va veni de la Senat. Proiectul de lege se află încă în dezbatere parlamentară și este perfectibil, de aceea vom putea să corectăm legea, la Camera Deputaților. Proiectul de lege urmează să fie analizat şi dezbătut în comisiile parlamentare din cadrul Camerei Deputaților. Fiind cameră decizională vom găsi cea mai bună soluție care să fie în concordanță cu prevederile Curții Constituționale, astfel încât să primeze respectul pentru lege şi protejarea drepturilor și libertăților cetățenești.” a declarat pentru Replica de Constanța, Marian Crușoveanu, deputat PNL.

Parlamentarii constanteni nu sunt de acord cu pragul de 250.000 de lei pentru abuzul in serviciuMarian Crușoveanu

Pragul pentru abuz în serviciu va fi de 9 000 de lei

Deputatul PSD, Horia Țuțuianu, crede că pragul nu va rămâne cel de 250.000 de lei: ” Pragul pentru infracțiunea de abuz în serviciu va fi stabilit la 9.000 de lei. Este o decizie asumată în coaliție, care vine să susțină propunerea specialiștilor de la Ministerul Justiției. Da, Senatul a adoptat în şedinţa de plen pragul de 250.000 de lei, urmând ca, în momentul în care proiectul va ajunge la Cameră, acesta să fie modificat în funcție de propunerea Ministerului Justiției. La finalul săptămânii trecute, când s-a discutat jalonul privind modificarea Codurilor Penale, s-a exprimat punctul de vedere că proiectul de lege trimis de Ministerul Justiției în Parlament ar putea fi respins de Curtea Constituțională pentru că nu preciza niciun prag valoric la abuzul în serviciu. Așa că s-a luat decizia de a se introduce un prag valoric înainte ca proiectul să fie adoptat tacit. Miza nu a fost valoarea pragului, ci existența lui, astfel încât să se mai poată interveni la Cameră fără a fi afectat principiul bicameralismului”.

Parlamentarii constanteni nu sunt de acord cu pragul de 250.000 de lei pentru abuzul in serviciuHoria Țuțuianu

Este o reeditare a celebrei OUG13 a lui Liviu Dragnea

Este, în primul rând, o reeditare a celebrei OUG13 a lui Liviu Dragnea, dar indexată cu rata inflației, cum cinic spunea un senator de la PNL. Atâta timp cât, duminică seara, liderii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR au hotărât acest prag incalificabil - dacă cineva fură până în 50.000 euro, scapă. Pentru că, din punctul de vedere al lor, e o sumă prea mică să fie considerată furt. E un atentat grav la democrație, la bun simț, un atentat la românii care muncesc cinstit. Un atentat girat de Klaus Iohannis, prin mâna PNL. Că de la PSD și UDMR nu aveam pretenții. Fiind atât de grav, deja am sesizat Comisia Europeană prin intermediul europarlamentarului USR, Vlad Gheorghe.” a declarat senatorul USR, Remus Negoi.

 

Parlamentarii constanteni nu sunt de acord cu pragul de 250.000 de lei pentru abuzul in serviciuRemus Negoi


În opinia mea, prin această măsură, se dă liber la abuz în serviciu, la furt. Au indexat ordonanța lui Dragnea. Dacă ești prins, plătești o amendă. Mai specific, dai taxă pe furt la stat. Dacă nu, ești norocos.” a transmis Cristina Rizea, deputat REPER.

Parlamentarii constanteni nu sunt de acord cu pragul de 250.000 de lei pentru abuzul in serviciuCristina Rizea

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce adunatura de porci.
0
0
Doamne unde sunt toti banii confiscati de la cei ca Nastase, Becali , Udrea , Cocos si cati altii . Ar trebui la toti cei prinsi cu afaceri necurate sa li se confiste averile . Lasati -i o casa , urmariti- l ce venituri va incasa si liber daca este baiat destept sa faca alti bani . In rest tot noi suntem cei care traim in saracie , ei s-au pus la adapost afara .etc
1
0
Arestati toti parlamentarii. Inchisoare pe viata pentru inalta tradare si confiscarea averilor
4
0
Sa fie liber la furat si din averea secaturilor de politicieni , cu acelasi prag de 250000 de lei .
5
0
Abureala pentru fraieri!!!
2
0
Deci hotii hotilor din ccr , vor prag, ok, deputatii sa bage pragul de 1 LEU. Punct.
8
0
La cat s-a furat in tara asta,inca 250000lei ar fi maruntis pt.unii!
2
2
Ce ipocrizie sa comenteze parlamentari psd si pnl ai caror colegi de la Senat au votat cu doua maini pragul horiei. Doar USR si 4 neafiliati au votat imporiva.Sa fie clar. Iar AUR s-a abtinut, adica pe si ii doare la basca.....
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218