REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Parlamentarii PSD, la discuţii pe tema voucherelor de vacanţă. Ce jocuri fac sindicaliştii?!

Parlamentarii PSD, la discuţii pe tema voucherelor de vacanţă. Ce jocuri fac sindicaliştii?!

Replica API 11 septembrie 2017 | 23:42 295

S-a făcut mult tam-tam pe seama voucherelor de vacanţă. Angajaţi din diverse companii sau societăţi naţionale şi-au făcut planuri având în vedere anunţul guvernanţilor, numai că… ghinion! Cine nu a avut din timp prins în buget voucherul, n-a reuşit ulterior să facă rectificarea necesară acordării lui propriu-zisă. Adică, promisiuni fără acoperire. Interesant este că la Administraţia Canalelor Navigabile SA voucherele erau deja acordate de câţiva ani. Nu şi anul acesta! În ciuda faptului că “marea realizare” numită voucher de vacanţă încă nu a fost pusă în aplicare, reprezentanţii a trei sindicate s-au întâlnit, în week-end, cu parlamentarii PSD, pentru a discuta pe acest subiect. Dacă vă gândeaţi că au discutat cu reprezentanţii PSD în sensul deblocării situaţiei, ei bine, nu! Sindicaţiştii au venit în faţa senatorilor Tit-Liviu Brăiloiu și Ștefan Mihu, împreună cu deputatul George Gabriel Vișan, pentru a le spune: „Ne dorim ca regiile autonome și companiile naționale, doar cele care înregistrează profit, să poată acorda vouchere de vacanță până la șase salarii”, a declarat Ion Caraignat, președintele Cartel Alfa Constanța. Interesant mod de a pune problema, probabil pentru a le mai da răgaz guernanţilor să „aranjeze” reglementările legate de vouchere (OUG nr.46//017) şi de a spune: noi am venit cu ideea, sindicatele au adus completări, mai avem de lucru, de aceea se întârzie... Sincer, ne-am fi aşteptat ca sindicaliştii să bată cu pumnul în masă, supăraţi, că nu s-a dat nici un voucher în nici o companie, deşi... asta a fost promisiune de acum luni de zile!

La întâlnirea cu parlamentarii PSD au participat Ion Caraignat, liderul Cartel Alfa Constanța, Gabriel Barbu, președintele Sindicatului Unit Dunăre Marea Neagră din cadrul Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile S.A. și Silviu Stanciu, președintele Federației Sindicatelor Transconex Port Constanța.

Propunerea enunţată mai sus a fost discutată cu cei trei parlamentari social-democrați, urmând ca în perioada imediat următoare aceștia să susțină în Camera Deputaților, respectiv în Senat, modificarea OUG 46/2017.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
convins de faptul ca acesti lideri de sindicat va pun, cu buna stiinta, contra bonusuri banoase personale, cum altfele decat in urma unor astfel di discutii- luati exeplul lui coarna- politistul, aparat de fetita lui- interesati-va ce pensie are,si apoi raspundeti-va. Mai bine fara decat cu acesti imbibati ce apara ciuma rosie
1
0
I-A SA VEDETI CE BMV ARE ANALFABETUL DE STANCIU ! CU CE BANI ? DE LA PROSTIME !
6
0
Acesti asa zisi sindicalisti, aparatori ai intereselor personale si de grup, oportunisti nevoie mare, nedorind sa deranjeze conducerile politice si nu numai ale institutiilor unde chipurile reprezinta sindicatele din cadrul acestora, au reusit printr-un inalt profesionalism si lupta revolutionara sa transforme aceste sindicate in sindicate galbene. Iar singurul prin presa scrisa locala care il mai "lauda" pe Stanciu Silviu pentru merite deosebite este fosta Dobrogea Noua prin Tita Calin. Vai de mama lor si mai ales a noastra.
6
0
Doi fraieri.
3
0
Sindicalistii sunt doar marionete. Ar trebui spus ca legea nu permite patronilor sa dea afara lideri de sindicat. Dupa revolutie am avut 2-3 lideri mai rasariti. Doi s-au vandut si au ajuns unul ministru si altul prim ministru ambii jalnici iar al treilea care nu a vrut sa se vanda a ajuns la puscarie.
5
0
Presedinti de sindicat sunt presuri pt cei care zic ca fac politica, ei de fapt mimeaza negocieri pt a justifica salariile uriase asigurate de prostii de cotinzanti. Cat despre parlamentarii constanteni, Brailoiu, Migu, Visan si mai sunt vreo 2-3 pacaliti plus 3 ministrii, astia nu fac nimic pt oras si judet. Nu tu spital, nici bani pt dotari medicale sau ISU, nu tu parcuri, vai de capul lor de hoti pacaliti. Manca cacat si-l pupa'n cur pe Dragnea, via Stroe. Ar trebui sa le fie rusine, dar au uitat ce'i aia! Nesimtitilor!
10
0
Uitati-va ce apa minerala beau saraciile alea de la masa!!Halal protocol!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614