REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Parlamentarii români ar putea deține concomitent mandate și în Republica Moldova

Parlamentarii români ar putea deține concomitent mandate și în Republica Moldova

Valentina CAMARA 21 ianuarie 2023 | 00:00 764

Un parlamentar român ar putea fi ales în calitate de deputat sau senator și în Republica Moldova, și viceversa. Aceasta este inițiativa senatorului PSD Robert Cazanciuc, prezentată vineri în şedinţa comună a Comisiilor juridice din Senatul României şi Parlamentul Republicii Moldova.

Parlamentarii romani ar putea detine concomitent mandate si in Republica Moldova Robert Cazanciuc

Robert Cazanciuc a propus, ca temă de reflecţie, în şedinţa comună a Comisiilor juridice din Senatul României şi Parlamentul Republicii Moldova, ca alegerea parlamentarilor în cele două ţări să nu fie incompatibilă.

„Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi am propus o temă de reflecţie pentru momentul unei revizuiri constituţionale în România sau Republica Moldova - alegerea ca deputat sau senator în România să nu fie incompatibilă cu alegerea ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi, evident, viceversa! Un dialog constructiv româno-român derulat chiar în Ţara Românească, între senatori de la Bucureşti şi fraţii omologi de peste Prut”, a scris Cazanciuc.

Delegaţi ai Comisiilor juridice din Senatul României şi din Republica Moldova au dezbătut, vineri, la Piteşti, aspecte legate de Justiţie, ca serviciu public eficient şi predictibil pentru mediul de afaceri, de reforma justiţiei, de educaţia juridică în şcoli, precum şi despre compatibilizarea profesiilor juridice din cele două ţări.

Reuniunea comisiilor, care se desfăşoară în perioada 19 - 22 ianuarie la Piteşti, judeţul Argeş, se înscrie în demersul de colaborare instituţională între România şi Republica Moldova al parlamentarilor români de pe ambele maluri ale Prutului, consacrând voinţa de a apropia cele două foruri legislative din perspectiva dublă a afirmării rădăcinilor identitare comune şi a sprijinului acordat de România integrării în Uniunea Europeană a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Senatului, potrivit digi24.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au aflat ca ar fi de jefuit si acolo
1
0
Poate salariul din tara este mic și asa îl mai completează cu cel din Republica Moldova.
1
0
Poate asa scapam de hoti.Dna Presedinta ,nu ii sustine.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212