REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Parlamentarii trag cu DINŢII de pensiile SPECIALE

Parlamentarii trag cu DINŢII de pensiile SPECIALE

Replica API 12 iunie 2020 | 00:00 2099

Proiectul ce prevede impozitarea pensiilor speciale cu 90% a fost respins miercuri, 10 iunie, în plenul Senatului. Acest proiect a fost depus de grupul parlamentar al USR şi a primit un aziz negativ din partea PSD, UDMR şi minorităţilor.

PSD şi UDMR au votat pentru menţinerea pensiilor speciale

Au fost 86 de voturi în total: 70 de parlamentari social-democraţi au votat pentru menţinerea pensiilor speciale, alături de încă 9 parlamentari de la UDMR şi alţi 7 de la minorităţi. PNL şi USR s-au poziţionat împotriva menţinerii pensiilor speciale, cu 26 de voturi din partea liberalilor şi 13 din partea USR. 5 parlamentari liberali au fost absenţi.

Costin Avătavului: Aceste categorii “speciale” ar trebui să dispară

Consilierul local, Costin Avătavului, a vorbit despre votul de miercuri, 10 iunie din Senat, implicit despre votul PNL împotriva menţinerii pensiilor speciale. “Impozitarea pensiilor speciale cu 90%, respinsă” - Acest subiect răsună în toată presa la nivel naţional după votul de aseară din plenul Senatului. Parlamentarii PNL au votat pentru impozitarea acestor venituri “speciale”.

Nu este prima dată când s-a iniţiat un astfel de demers. Parlamentarii Partidului Naţional Liberal au mai elaborat în trecut un proiect de lege prin care se dorea eliminarea acestor pensii. După votul în Parlament acesta a fost atacat la Curtea Constituţională. Din cei 9 judecători ai CCR care au respins această lege, 6 beneficiază de pensii speciale. În Romania se discută despre un sistem unitar de pensii, iar aceste categorii “speciale” ar trebui să dispară. Contributivitatea trebuie să fie principiul de bază al oricărui sistem de pensii şi toţi românii ar trebui să beneficieze de aceleaşi condiţii. Cred că o dezbatere publică amplă, întărită de studii statistice clare, este necesară pentru pregătirea unui sistem de pensii stabil pe termen lung”, a spus tânărul liberal.

George Vişan: Guvernul liberal poate să emită ordonanţa de urgenţă prin care să impoziteze aceste pensii speciale

Deputatul PSD, George Vişan, a reamintit de faptul că în septembrie 2019, un proiect de lege ce avea în prim plan impozitarea pensiilor speciale, depus de social-democraţi, a primit vouti împotrivă din partea liberalilor. “Surprinzator liberalii au uitat că in 18.09.2019 a fost votat cu 76 voturi pentru, 0 voturi Contra şi 16 voturi abţinere, un proiect de lege depus de PSD, privind impozitarea pensiilor speciale! Proiectul este pe circuitul legislativ la Camera Deputaţilor. Era normal ca proiectul de ieri şi restul proiectelor să fie respinse, deoarece nu pot exista mai multe proiecte de lege care să aibă acelaşi obiect de reglementare! Mai mult decât atât, guvernul liberal putea să emită ordonanţa de urgenţă prin care să impoziteze aceste pensii speciale, de luna viitoare! De ce nu au făcut-o până acum, asta spune multe despre ce interese au! Se pare că e mai important să sprijine companiile financiare străine ,decât să caute surse de finanţare pentru sprijinirea concretă a antreprenorilor români!” a spus Vişan.

Propunerea legislativă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor speciale şi restabilirea echilibrului economic prin completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal va fi trimisă spre dezbatere Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum apara parlamentarii niste trantori care iau bani in pensiile speciale munciti de altii. Ce partid formeaza majoritatea in Parlament ? Mai merita voturile voastre ? Ce spuneti ?
1
0
si pe cine dracu mai votez?ca toti e NESIMTITI.
1
2
Din cauza mentalitatii tale de maimuta si sunt foarte multi ca tine au ajuns jegurile din politica la nesimtirea maxima de acum.
4
2
Dedicatia mea catre politicienii romani - melodia Romaneste BUG MAFIA.
2
1
pentru pulificii care nu gandesc da vor bani.aia cu magistratii si altii.ba baieti daca au avut salarii mari puteau sa si faca pensii private , nu sa stea ca sugativele la banii nostri.
6
2
Ca sarpele se vor tiri f curand caci aproape toti sunt trecuti de 65ani. Si noi, in naivitatea noastra credem ca acesti batrani senili vor da legi adaptate secolului si conditiilor in care traim. Imposibil. Acesti penali f curand vor ajunge cu pampersul la cur si nu va fi nimeni in preajma lor sa li-l schimbe. Nici macar cei pe care i-au favorizat prin legile date. In sicrie sa ajunga ei si familiile lor, sa nu aibe cu ce sa-si cumpere medicamente si ce sa manance. Sa li se intoarca inmiit tot raul facut si gandit. Raul nostru sa fie asupra lor si asupra copiilor lor in veci. Amin.
7
3
Sa le moara copiii si amantele dupa ce isi ingroapa nevestele atunci cand voteaza legea!Sa i vad cum isi duc parintii pe ultimul drum dupa ce voteaza legea! Sa inghita volanul de la masina ca pe covrig in drum spre casele platite din banii mei dupa ce isi voteaza avantajele!Sper sa i vad cum cauta sicrie disperati ca le pute cadavrul rudelor de la morga si nu e formol!Sa i vad chinuiti ca pe copiii pe care i au vandut din 90 si pana azi prin ONG uri si asociatii de tip "salvati....".Sa se tarasca ca sarpele toti cei care sunt platiti din bugetul Parlamentului ,Senatului si Camerei Deputatilor!
7
3
Pentru 10.03: statul imi da conform contributiei pe care am avut-o, pe camd tie statul iti da bani pentru care nu ai contribuit. O astfel de gandire arata ca toata viata ta ai umblat doar dupa bani nemunciti. Ei bine tocmai qcest lucru trebuie eliminat
12
2
Interesanta gandire... Sa se taie... Si cu ce te alegi tu, daca i se diminueaza pensia vecinului tau, fost aviator, diplomat sau magistrat? O vei duce mai bine cu amaratul tau venit? Cere, lupta, zbata-te pentru marirea salariului sau pensiei tale! Sumele obtinute prin eventuale reduceri se vor sifona de baieti destepti!
4
16
Golanii tot golani ramin.
7
3
Oricum nu se vor bucura de ele. Asa cum stie sa pedepseasca Dzeu nu ar pedepsi nici un om. Nici nu ne inchipuim cum vor plati acesti hoti. Vor ajunge la mana celor pe care i-au batjocorit. Pedeapsa va fi pe masura raului. Legile Universului nu se schimba. In nebunia lor sa nu creada ca vor scapa vreodata.
6
4
Ce tot comentati de militari si politisti ca nesatuii de bani, ei au pensiile scazute cu 30% din 15 septembrie 2018 de catre madam Olguta. Da, trebuie sa impoziteze pe cei care au iesit cu pensia mai mare ca salariul deci pe cei dinainte de 15 septembrie. Nu mai generalizati !
6
7
Indivizii acestia trebuie schimbati. Speram ca alegatorii sa voteze la toamna cu capul nu cu picioarele. Au creat o categorie favorizata de trantori pentru care trebuie sa munceasca cealalta categorie defavorizata. Rusine.
8
2
sunt saraci, saraci rau , prost platiti pentru munca lor asa de grea si speciala, abia pot atipi acolo cateva ore in parlament si senat, se odihnesc special pentru a vota o noua lege speciala atat de necesara omenirii!
8
2
Toti sint la fel ----mergem degeaba la vot !
7
4
Cit ii mai tineti in brate pe totii nesimtitii cu pensii speciale? Votati odata impozitarea acestora si gata va fi liniste. Cit dracu muncesc astia de au pensiile asa de mari pe cind noi muritorii de rind de-abia traim de pe o zi pe alta.
9
2
Ba voi sunteti prosti,cand vreodata sa ridic eu mana a-mi taia din drepturi?Mai bine mi-o amputez!
8
1
Dar sa nu fie nesimtite,ca daca dispar ale lor vor disparea si cele ale magistratiilor si demnitariilor,cele ale militariilor si politistiilor,diplomatiilor,etc.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468