REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Parlamentarii USL, demonstraţie de forţă: şi-au votat un CNA aşa cum şi-au dorit

Parlamentarii USL, demonstraţie de forţă: şi-au votat un CNA aşa cum şi-au dorit

Replica API 31 octombrie 2012 | 00:00 123

Parlamentarii au validat, marţi, în şedinţa comună 6 membri titulari pentru Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) - doi propuşi de PSD, unul de PNL, unul de UDMR, unul de Guvern şi unul de preşedintele României. Potrivit Agerpres, doi candidaţi propuşi de PDL, respectiv de UNPR, nu au întrunit numărul de voturi necesare pentru a fi validaţi. Dupa ce noii membri îşi vor prelua atribuţile, CNA va fi dominat de persoane propuse de USL sau, în trecut, de partidele care formează acum USL.

Membrii CNA cu un mandat de şase ani, validaţi ieri, sunt Răsvan Popescu (preşedintele în exerciţiu al CNA) şi Maria Monica Gubernat - propuşi de grupul parlamentar al PSD, Viorel Vasile Buda - propus de PNL, Lorand Turos - propus de UDMR, Florin Gabrea - propus de preşedinte, Laura Corina Georgescu - propusă de guvern. Membrii supleanti votaţi de plen sunt Gheorghe Bălăşoiu (PSD), Orsolya Eva Borsos (UDMR), Mircea Valeriu Deaca (Presedintie), Alexandru Ion Giboi (Guvern) şi Nicoleta Ioana Nicolae (PNL).

Facem precizarea că validarea CNA a reprezentat un subiect de interes major pentru reprezentanţii USL, aşa se face că parlamentarii Uniunii s-au prezentat, toţi, la Parlament.

Senatorul PSD Alexandru Mazăre a declarat, ca explicaţie a prezenţei masive la vot a parlamentarilor USL, că "CNA este arbitru în mass-media şi garantează respectarea legii. Fiind perioada campaniei electorale, există posibilitatea unor derapaje în presă pe care trebuie să le verifice şi evetual să le sancţioneze CNA".

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272