REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Parlamentul a votat obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamente

Parlamentul a votat obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamente

Replica API 8 decembrie 2021 | 23:03 2359

Proprietarii locuințelor racordate la sistem centralizat de alimentare cu energie termică vor fi obligați să monteze contoare individuale până pe 31 decembrie 2022, potrivit unei legi adoptată marți în plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional. Proiectul a întrunit 264 de voturi pentru, 25 de voturi contra și 4 abțineri. Legea merge spre promulgare la șeful statului.

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit. În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, prevede legea adoptată de Parlament citat de știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot se plânge domnul ministru de colectarea de impozite așa greoaie de ce nu deschide o linie telefonică pentru evaziunea fiscală? Văruim in case, reparam sobe, acoperișuri, instalații, etc. Plătim mii de euro, nimeni nu dă nici o chitanță. La sfârșit mai merg nemernicii și se declară la primării fără venit. Nimeni nu verifică pe nimeni. Tot cei câțiva p****i cinstiți dau și ultimul bănuț. Ce plata la stat? Dati-le ajutoare să poată să facă copii in fiecare an și să-i vedem la televizor cat de necăjiți sunt . Dar când se înmulțesc că iepurii nu sunt necăjiți??? Când au cate 4,5,6 nu văd că le e foame și-a dezbrăcați? Al 8,9lea se va naște cu blana verde și se va hrăni prin fotosinteză?
0
0
La montarea repartitoarelor se percepe o taxa de 100 lei / calorifer dar te obliga sa montezi și robineți pe fiecare calorifer pentru care se percepe o taxa de 150 lei și pentru care nimeni nu emite nici o factura sau chitanță. De unde se poate știi dacă e sau nu obligatorie montarea de robinete pe calorifere? Va scriu de la Rădăuți, jud Suceava .
0
0
Chiar daca sunt de acord cu Individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament, lucru declarat cu atata tarie si de guvernanti si de parlamentari, de ce nu se pune problema si a contorizarii gazelor, care in majoritatea cazurilor din blocuri consumul este la comun fara nici cea mai mica repartizare? Pe timpul iernii multi locatari isi inchid caloriferele cu repartitoare si se incalzesc cu ajutorul gazelor din bucatarii, iar plata se imparte la toti locatarii.
0
1
Ca sa ii poata debransa pe cei care au restante mari la intretinere Sau sa isi inchida caloriferele cine nu poate plati. Ca doar nu e comunism.
1
2
Da cum sa nu, ca prea deshideam mult geamul si se pierdea caldura. Hai sictir fmm cu parlamentul mortilor vostri cu tot. Am gigacalorimetru pe scara, ce mortii vostri am nevoie de repartitor???
11
1
Sa le platesca chitacul.
15
0
dar de ce trebuie sa am repartitoare atata timp cat eu platesc caldura care o consum? ca sa intretinem din salariile noastre borfasii care au astfel de firme, sa le platesc directorii, nepotelele, amantele
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272