REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Parlamentul din Sri Lanka a început să voteze pentru alegerea noului preşedinte al ţării

Parlamentul din Sri Lanka a început să voteze pentru alegerea noului preşedinte al ţării

Replica API 20 iulie 2022 | 00:00 708

Parlamentul din Sri Lanka a început, miercuri, votul pentru alegerea preşedintelui care să-i succeadă lui Gotabaya Rajapaksa, care a fugit din ţară şi a demisionat săptămâna trecută.

Secretarul general al parlamentului, Dhammika Dasanayake, a sunat clopoţelul cvorumului, pentru a semnala începerea votului secret al celor 225 de deputaţi, pentru a-l alege pe preşedintele ţării dintre cei trei candidaţi rămaşi în cursă.

Trei candidaţi au fost desemnaţi marţi de Parlament: preşedintele interimar Ranil Wickremesinghe, care se va confrunta miercuri, în cadrul unui vot secret cu buletine, cu fostul ministru al educaţiei Dullas Alahapperuma, susţinut de principalul partid de opoziţie, şi cu liderul stângii Anura Dissanayake.

Liderul opoziţiei din Sri Lanka, Sajith Premadasa, şi-a retras marţi candidatura, pentru a-l susţine pe Dullas Alahapperuma.

Ranil Wickremesinghe, care a fost premier de şase ori, este susţinut pentru această funcţie de partidul preşedintelui demisionar Gotabaya Rajapaksa.

Sri Lanka, ţară cu circa 22 de milioane de locuitori, este în prezent lovită de cea mai gravă criză economică din ultimele decenii, cu penurii drastice de combustibili.

Protestele s-au domolit în mare măsură după ce Rajapaksa a fugit din ţară şi a demisionat, însă circa 500 de oameni continuă să ocupe zone din palatul prezidenţial, după ce acesta a fost luat cu asalt de demonstranţi, în punctul culminant al revoltelor populare. Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212