REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
14.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Parlamentul European va ajuta la investigarea spionării 'impardonabile' a unui europarlamentar grec

Parlamentul European va ajuta la investigarea spionării 'impardonabile' a unui europarlamentar grec

Replica API 18 august 2022 | 00:00 624

Parlamentul European va coopera cu autorităţile Greciei pentru a investiga spionarea "intolerabilă şi impardonabilă" de către serviciile statului a unui europarlamentar grec, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedintei Parlamentului European cu privire la cel mai recent scandal de spionaj din blocul paneuropean, informează miercuri Reuters.

Preşedintele Greciei a cerut o investigaţie asupra interceptării de către serviciile de informaţii ale Greciei a lui Nikos Androulakis, liderul partidului socialist grec PASOK şi membru al Parlamentului European.

"Supravegherea ilegală a comunicaţiilor" membrilor Parlamentului European este "intolerabilă şi impardonabilă", a spus Juri Laas, purtătorul de cuvânt al preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola. "Astfel de încălcări ale principiilor şi valorilor care formează fundamentul sistemului nostru democratic nu pot fi tolerate, indiferent în ce stat membru apar ele", a subliniat Laas, citează Agerpres.

Parlamentul European, care are 705 de membri şi modelează politicile UE, are deja o comisie ce investighează asupra utilizării spyware-ului Pegasus în cele 27 de ţări membre ale blocului comunitar. Scandaluri privind utilizarea programului Pegasus au izbucnit anul trecut în mai multe ţări ale UE, printre care Franţa şi Polonia.

Roberta Metsola doreşte ca această comisie să examineze şi cazul grecesc, cu scopul de a interzice astfel de practici ilegale în UE, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Parlamentul European a primit deja o solicitare de informaţii din partea autorităţilor greceşti şi îşi va face publice constatările "în următoarele zile", a adăugat Juri Laas.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468