REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° ConstanÈ›a Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
9.4° ConstanÈ›a Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Parlamentul European vrea un embargo asupra gazului lichefiat din Rusia

Parlamentul European vrea un embargo asupra gazului lichefiat din Rusia

Ana Maria LIPAN 10 noiembrie 2023 | 00:00 295

Parlamentul European a cerut joi o aplicare mai strictă a sancÅ£iunilor împotriva Moscovei ÅŸi un embargo total asupra importurilor ruseÅŸti de gaz natural lichefiat (GNL) ÅŸi gaz petrolifer lichefiat (GPL), care reprezintă un câÅŸtig de mai multe miliarde de euro pentru Rusia, relatează AFP, sursa citată de agerpres.ro.

Parlamentul European vrea un embargo asupra gazului lichefiat din Rusiafoto cu rol ilustrativ

Într-o rezoluÅ£ie adoptată joi, deputaÅ£ii europeni ÅŸi-au exprimat îngrijorarea cu privire la lacunele existente în pachetele de sancÅ£iuni deja adoptate de UE după invazia rusă din Ucraina în februarie 2022. Prin urmare, ei consideră că este necesar ca Uniunea Europeană să colaboreze cu ţările G7 pentru a impune o interdicÅ£ie totală asupra importurilor ruseÅŸti de GNL ÅŸi GPL.

Conform unui raport publicat la sfârÅŸitul lunii august de ONG-ul Global Witness, UE ÅŸi-a majorat importurile de GNL cu 40% în primele ÅŸapte luni ale anului faţă de aceeaÅŸi perioadă din 2021, pentru o valoare de aproximativ 5,29 miliarde de euro, în beneficiul, denunţă unele state membre, al maÅŸinii de război ruseÅŸti. Dar alte ţări europene sunt mai reticente să facă acest lucru din cauza dezechilibrului pe care o astfel de măsură l-ar putea provoca pe piaÅ£a europeană a gazelor, ale cărei preÅ£uri ar putea creÅŸte vertiginos.

În rezoluÅ£ia fără caracter obligatoriu, eurodeputaÅ£ii solicită, de asemenea, un embargo asupra importurilor de diamante din Rusia sau reexportate de Moscova în UE. Cele 27 de ţări pregătesc un nou pachet de sancÅ£iuni, al 12-lea, pe care urmează să îl discute la o întâlnire la începutul săptămânii viitoare, potrivit unor surse diplomatice europene. Acest nou pachet ar urma să includă măsuri privind diamantele. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468