REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Parohia a IERTAT doi tineri care au dat SPARGERE la o BISERICĂ

Parohia a IERTAT doi tineri care au dat SPARGERE la o BISERICĂ

Replica API 1 martie 2021 | 23:54 2020

Poveste cu final fericit pentru doi tineri din Constanța după ce au fost au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat. Aceștia au pătruns în interiorul unui locaș sfânt în încercarea de a sustrage mai multe bunuri de valoare, dar planul celor doi a fost întrerupt de declanșarea sistemului antiefracție. În urma urmăririi penale, partea civilă a dosarului, și anume Parohia Sfântului Cuvios Gherman, a decis să se împace și să-i ierte pe cei doi băieți, astfel, a fost înlăturată răspunderea penală a inculpaților. Aceștia au fost obligați cu plata de 1000 de lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Cum s-a petrecut evenimentul

În noaptea de 21 spre 22 octombrie 2020, în jurul orelor 02.40, inculpații C.C. și B.B. prin spargerea ușii de acces și apoi a ușii altarului, cei doi au pătruns în interiorul Bisericii Sfântul Gherman, situată pe strada Condorului din Constanța, cu intenția de a sustrage mai multe bunuri de valoare. Acțiunea celor doi a fost întreruptă de declanșarea sistemului antiefracție, montat în interiorul locașului de cult.

Reprezentanții locașului sfânt au decis să se împace cu cei doi inculpați

La dosarul de fond a fost depusă declarație autentificată, în care partea civilă, și anume Parohia Sfântul Cuvios Gherman, a arătat că înțelege să se împace cu cei doi inculpați cu privire la infracțiunea de tentativă la furt calificat, arătând că nu mai are pretenții de natură penală sau civilă de la inculpați.

Potrivit art. 159 alin. 1, 2 și 3 cod penal, (1) împăcarea poate interveni în cazul în care punerea în mișcare a acțiunii penale s-a făcut din oficiu, dacă legea o prevede în mod expres.

(2) Împăcarea înlătură răspunderea penală și stinge acțiunea civilă.

(3) Împăcarea produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit și dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanței.

Astfel, având în vedere declarațiile inculpaților, dar și a părții civile, prin care aceștia au arătat că înțeleg să se împace cu privire la infracțiunea de tentativă la furt, instanța a dispus încetarea procesului de urmărire penală.

Ce a decis instanța

Ca urmare a celor întâmplate în timpul ședinței, instanța a decis, în baza În baza art.275 alin.1 pct.2 lit.d Cod procedură penală, obligarea inculpaților, dar și a părții civile, la suma plata sumei de 2100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Inculpații au suportat fiecare câte 1000 de lei, iar partea civilă, anume Parohia Sfântul Cuvios Gherman, suma de 100 de lei.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am aratat inca o data ca biserica romana isi arata mila fata de enoriasi ei.Mai greu isi arata mila justitia de dejectie a ministrului de justitie un papagal pus de penele impreuna cu borfasii lor procurorii de cacat ai romaniei.Muie fara numar justitiei de cacat din ro impreuna cu domnul in geaca rosie KWJ killerul
1
0
oricum banii erau ai prostilor, pardon ai enoriasilor si nu ai bisericii sau ai popilor !
1
3
in tara pulii !!!
2
1
Pa spagoveanu cre buzunareste credinciosi habovnici nu il condamna.
4
2
Ii faceau concurenta lui Mache
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108