REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Parohia Bugeac NU va mai fi scoasă la licitaţie!

Parohia Bugeac NU va mai fi scoasă la licitaţie!

Replica API 12 martie 2019 | 01:12 579

Urmare a discuțiilor purtate pe baze juridice între juriștii Arhiepiscopiei Tomisului și executorul judecătoresc, acesta din urmă a anulat licitația bisericii din Bugeac, au anunţat reprezentanţii Arhiepiscopiei. Arhiepiscopia Tomisului va continua medierea pentru rezolvarea datoriei invocate de creditorul parohiei Bugeac.

Reamintim că biserica din satul Bugeac, localitatea Ostrov, din judeţul Constanţa a fost scoasă la licitaţie de un executor jduecătoresc, în urma unor datorii datorii de peste 350.000 de lei. Această datorie ar aparține firmei care a efectuat lucrările de reabilitate. Arhiepiscopia Tomisului susține că este o ilegalitate deoarece, potrivit legii, o biserică nu poate fi vândută.

Arhiepiscopia Tomisului a precizat printr-un comunicat de presă transmis luni, 4 martie a.c., că ia în calcul demararea unei acțiuni în instanță pentru contestarea executării silite asupra lăcașului de cult, dar și datoria pe care ar avea-o Parohia Bugeac.

„Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului, întrunită azi în ședință, urmare a situației apărute la parohia Bugeac, comunică următoarele:

Arhiepiscopia Tomisului a luat cunoștință cu surprindere și cu îngrijorare de promovarea unei acțiuni de executare asupra unui bun sacru, anume biserica (lăcașul de cult) parohiei Bugeac, complet ilegale și fără respectarea Statului BOR și Legea Cultelor.

Arhiepiscopia Tomisului a luat legătura cu executorul judecătoresc și și-a expus punctul de vedere asupra legalității executării, urmând ca, în funcție de răspunsul acestuia, să demareze acțiune în instanță.

Dacă va fi necesar, în perioada imediat următoare, Arhiepiscopia va demara acțiuni atât în ce privește contestarea executării, cât și asupra datoriei pe care parohia Bugeac ar avea-o la societatea de construcții, reprezentată de executorul judecătoresc. Reiterăm faptul că, în conformitate cu Statutul BOR ART.170 al.1-3, bunurile sacre sunt inalienabile, insesizabile și imprescriptibile.

Considerăm că a fost o acțiune pripită a unui executor judecătoresc lipsit de experiența judiciară în ceea ce privește Legea Cultelor și Statutul BOR”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da pentru tiganul lingurar spagoveanu orice plata este ilegala numai platile facute catre buzunarul sau sunt legale,se vede o biserica noua facuta intr-un catun cu 200 de locuitori,ar trebui sa existe un contract semnat de catre parti.unde s-au evaporat dosarele prealargitului
0
0
de curand in italia romanasii de acolo au licitat pentru o biserica catolica scoasa la vanzare dar au luat-o musulmanii de ce nu s-ar vinde si biserica de la bugeac
1
0
se vindea biserica sau parohia, adica si credinciosii?
3
0
Ia mai lasati voi statutul BOR intrebarea e:aveti datorie sau nu?.Fiindca statutul BOR nu va da dreptul sa dati tepe.
4
0
Si cand va ganditi ca exista spitale executate silit cu popriri pe conturi care nu au bani de medicamente.. biserica loc sacru o pila
8
0
Popii sunt invatati numai sa ia nu sa si dea.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212