REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PARTENERIAT BETON: Ea ISPITEA clienții, el îi JEFUIA

PARTENERIAT BETON: Ea ISPITEA clienții, el îi JEFUIA

Replica API 16 aprilie 2021 | 00:33 6465

Infractorii din zilele noastre au metode din ce în ce mai inventive prin care încearcă să comită ilegalități, folosirea unei momeli fiind una dintre aceste metode. Aise Selim și Techin Murad au format un parteneriat în fărădelegi, comițând nu mai puțin de 6 tâlhării calificate. Metoda era una destul de veche dar în același timp foarte productivă. Aise Selim atrăgea clienții dându-se drept prostituată, iar alte persoane îi băteau și jefuiau pe aceștia.

Date din anchetă

Conform rechizitoriului, Aise Selim a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, în formă continuată (6 acte materiale) iar Techin Murad pentru aceeași infracțiune dar doar 4 acte materiale. Prima faptă a inculpatei a fost furtul unui lanț de aur, ea atrăgându-i atenția victimei, în timp ce altă persoană i-a smuls acesteia lanțul de la gât. Pentru a doua tâlhărie, Aise Selim și-a momit victima cu întreținerea de raporturi sexuale, iar apoi două persoane de sex bărbătesc, rămase neidentificate, l-au lovit cu pumnii și picioarele și l-au deposedat de un lanț din aur cu cruciuliță din aur. Următoarele 4 fapte de tâlhărie au fost comise de cei doi inculpați împreună, respectând același tipar, ea momeală, el agresor și tâlhar. Prada acestora a fost una destul de săracă, nereușind să fure decât câteva telefoane mobile și sume mici de bani.

Inculpata și-a recunoscut faptele

Fiind audiată calitate de suspect, Aise Selim a recunoscut comiterea a patru acte materiale ale infracțiunii reținute în sarcina sa. Inculpata a arătat că modul de operare în săvârșirea infracțiunilor consta în atragerea în locuri întunecate/retrase a persoanelor vătămate de către aceasta, sub pretextul întreținerii de raporturi sexuale contra cost și apoi deposedarea, prin violență, a victimelor de către inculpatul Elvis Ibram și o altă persoană de sex masculin ori asigurarea scăpării inculpatei după sustragerea bunurilor, în zona gării și Portului Constanța. După comiterea faptelor, sumele de bani sustrase și banii obținuți din vânzarea bunurilor astfel obținute, erau împărțiți între aceștia. Inculpatul Techin Murad nu a dorit să facă declarații în fața organelor de urmărire penală, prevalându-se de dreptul la tăcere.

Ce a spus instanța

Instanța a decis că faptele inculpaților întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de tâlhărie calificată în formă continuată. Urmarea imediată constă în împosedarea inculpaților cu bunurile sustrase și vătămarea fizică a victimelor. Legătura de cauzalitate reiese din coroborarea probelor din cauză. Sub aspectul laturii subiective, inculpații au acționat cu intenție directă, întrucât aceștia au prevăzut rezultatul faptelor și au urmărit producerea lor prin săvârșirea infracțiunilor.

Instanța a hotărât condamnarea lui Aise Selim la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar pe Techin Murad la 7 ani de închisoare pentru aceeași faptă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si de ce nu i se arata fatza,,,?sa stie lumea ,, ca maine poimaine apare iar pe faleza!
1
0
sa i sature de ...dragoste cu ...nabadai!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920