REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Parteneriat unic în România: Spitalul Judeţean vrea să scoată bani din gunoi

Parteneriat unic în România: Spitalul Judeţean vrea să scoată bani din gunoi

Replica API 13 iunie 2013 | 00:00 81

Căpăţână a bătut palma cu Gremlin

Căpăţână a bătut palma cu Gremlin

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a semnat un parteneriat cu societatea Gremlin, privind colectarea selectivă a deşeurilor din unitatea de tratament, a anunţat miercuri managerul Dănuţ Căpăţână, în cadrul unei conferinţe de presă. Acest proiect, început în urmă cu o săptămână, este unic în România. Parteneriatul a fost încheiat cu o firmă colectoare, transportatoare şi valorificatoare de deşeuri reciclabile şi vehicule scoase din uz şi îşi propune să promoveze în rândul celor care frecventează spitalul un comportament responsabil faţă de mediu şi societate.

"Spitalul Judeţean, care are peste 1.000 de paturi, 2.000 de angajaţi, produce deşeuri menajere în cantităţi uriaşe. Selecţia deşeurilor presupune pentru noi eforturi foarte mari. În parteneriat cu Gremlin, am stabilit ca ei să ne pună la dispoziţie europubele care sunt împărţite pe categorii de deşeuri, fiind echipate toate secţiile. Acestea sunt controlate de către angajaţii firmei şi tot ei le preiau. În felul acesta, reuşim să facem o selecţie a deşeurilor conform legii, să contribuim la reciclarea deşeurilor şi să fim în ordine cu documentele în ceea ce priveşte protecţia mediului", a declarat Dănuţ Căpăţână. În cadrul proiectului au mai fost vizate şi secţiile exterioare ale spitalului din Agigea, Palazu Mare, în total fiind amplasate 120 de pubele. "Nu poate fi realizat un astfel de proiect atâta timp cât administraţia nu-şi doreşte acest lucru. Implicarea celor care administrează aceste instituţii publice este foarte importantă. Punem la dispozie baza materială, asigurăm infrastructura logistică pentru preluare, însă, în ultimă instanţă, suportul celor care ne pun la dispoziţie spaţiul este determinant", a declarat, la rândul său, administratorul Gremlin, Aurora Olescu. Aceasta a mai precizat că s-a încercat instalarea pubelelor pe două categorii, şi anume deşeuri reciclabile şi deşeuri menajere. În zonele intens tranzitate, a fost instalată şi o altă componentă legată de sticlă. Pubelele sunt golite de cel puţin două ori pe zi de către angajaţii Gremlin, într-un spaţiu pus la dispoziţie de spital, un container mai mare, apoi preluat şi dus la baza de reciclare Gremlin. După prima săptămână de la implementarea proiectului au fost reciclate aproape 3 tone de deşeuri reciclabile-carton, folie, pet şi sticlă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272