REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Partenerul de afaceri al polițistului Budur, dat în judecată pentru falimentul firmei de deșeuri

Partenerul de afaceri al polițistului Budur, dat în judecată pentru falimentul firmei de deșeuri

Andreea POPA 15 noiembrie 2022 | 00:00 3122


ANAF l-a trimis în judecată pe administratorul uneia din afacerile care i-au adus cei mai mulți bani fostului polițist Remus Alfredo Budur. Procesul intentat de Fisc vine după cel declanșat de DIICOT, care-l anchetează pe omul fostului comisar șef pentru spălare de bani. Budur este unul dintre cei mai activi ex-polițiști ca oameni de afaceri, cu business-uri de zeci de milioane de euro, care merg de la imobiliare la transporturi navale și de la deșeuri la instituții financiare.


ANAF a înregistrat prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța pe 4 noiembrie 2022 un dosar la Tribunalul Constanța prin care cere angajarea răspunderii pentru falimentul Tan Steel Holding SRL a pârâților Hasan Nazmi (președintele UDTR Techirghiol) și Hasan Gihan. Instanța nu a stabilit încă un prim termen de judecată.

O judecătoare s-a cerut afară din dosarul de faliment

Falimentul debitoarei Tan Steel Holding SRL nu este deloc unul simplu pentru instanțele constănțene. În martie 2022, judecătoarea Daniela Alexandra Stamate a înaintat declarație de abținere în dosar, iar pe rol se află mai multe apeluri ale părților, inclusiv unul la Curtea de Apel.
Afacerea în sine nu este interesantă doar prin prisma notorietății patronilor săi. Tan Steel Holding SRL din Techirghiol a fost înființată în 2008 și are ca acționari pe Tandogan Melih Tunc (fondator), Eliya Alharal, Hasan Nazmi, Memet Sebatin și Lavinia Budur, în timp ce Hasan Nazmi, Hasan Gihan și Memet Sebatin ocupă funcțiile de administratori. Lavinia Budur este soția celebrului comisar șef Remus Alfredo Budur, fost ofițer specialist la Poliția Transporturi, în prezent patron de IFN și constructor de blocuri.

Budur ridică blocuri în Mamaia și e patron de IFN, cu profit de milioane

Ultima declarație de avere a comisarului șef Budur este din 2015, dar numele său era menționat în afaceri cu mult timp înainte de a ieși oficial la pensie. Soția sa a deținut inclusiv firma de pilotaj Euroest Pilot SRL, parte a business-ului de zeci de milioane de euro care ies anual din serviciile de pilotaj din Portul Constanța.
Tan Steel Holding, de asemenea, raporta în 2011 afaceri uriașe, de peste 50 de milioane de euro, cu deșeuri, înainte de a intra brusc în faliment, cu datorii de peste 3 milioane de euro la nivelul anului 2017 (anul depunerii ultimului bilanț fiscal).
De dată mai recentă, Remus Alfredo Budur apărea asociat în Orient Construct Decor SRL- firmă care a construit un bloc cu 8 etaje în Mamaia, dar și în Rapid Credit IFN SA, o firmă de cămătărie legală cu un profil fiscal de-a dreptul bizar: afaceri 0 declarate la Ministerul Finanțelor, cu 0 angajați, 0 capitaluri și 0 active, dar cu un profit net de 4.646.703 lei în anul 2021.

Dosar DIICOT judecat de 5 ani, cu aproape 40 de amânări până acum

Revenind la Tan Steel Holding SRL, spuneam despre această afacere că este interesantă nu numai prin prisma numelor patronilor. Procesul de faliment este atât de complicat pentru ANAF întrucât atât firma, cât și administratorii responsabili de falimentul ei și prejudicierea astfel a bugetului de stat sunt anchetați și de DIICOT.
Pe rolul Tribunalului Constanța se află încă din martie 2017 un dosar al DIICOT având ca obiect infracțiunea de spălare de bani și primii pe lista inculpaților chiar Hazan Nazmi și Memet Sebatin, adică administratorii firmei polițistului Budur, respectiv Tan Steel Holding SRL, la rândul ei aflată în dosar ca parte responsabilă civilmente. Nu mai puțin de 38 de amânări au fost până acum în acest misterios dosar DIICOT, următoarea înfățișare fiind programată pentru 21 noiembrie 2022.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnilor,cu mana pe inima va spun ,ca acest Budur..finul meu este cel mai escroc om care l-am cunoscut vreodată. Își angaja nevasta contabilă în toate firmele și după aia spunea ca face evaziune fiscala. Ma păcălit cu 80000 dolari,și nu mi-a mai dat nici în ziua de astăzi Pe băieții de la Techirghiol, i-a dat în primire,le-a făcut percheziții...le-a confiscat banii...dar lui nu. Este un mare escroc acest Budur...nu știu cum a activat polițist.. ca merita impuscat
1
0
Sunt un fraier mincinos !
0
0
Acest Budur la păcălit cu 80000dolari pe nasul lui...și nu i-a mai dat banii nici pina astazi Asa ca nu-l mai umflați atâta.
0
0
La timpuri noi...tot noi manglitorii României.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468