REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Participarea la festivaluri, pe baza vaccinului împotriva coronavirusului

Participarea la festivaluri, pe baza vaccinului împotriva coronavirusului

Replica API 12 martie 2021 | 00:25 2451

Vești bune pentru iubitorii festivalurilor precum Untold, Electric Castle și Neversea. Ministrul Culturii vrea să permită organizarea acestora, însă participanții trebuie să îndeplinească anumite condiții. Să fie vaccinați, testați sau să fi avut deja coronavirus și să poată dovedi lucrul acesta.

Ministrul Bogdan Gheorghiu a anunțat că sunt discuții în aceste momente cu operatorii culturali pentru reluarea evenimentelor în aer liber.

Propunerea ministerului vizează ca accesul spectatorilor să poată fi realizat în baza unei adeverințe de vaccinare împotriva COVID-19, a unui test negativ sau a unui document care atestă faptul că participantul a trecut prin boală și are anticorpi.

Este vestea mult așteptată de organizatori

Medicii specialiști sunt de acord cu ideea.

”Mi se pare o idee bună, în sensul că pacienții care sunt vaccinați, sunt protejați de boală. Pe lângă ei, cei care au trecut prin boală, au un anumit grad de protecție. Apoi, cei care merg la festival, sunt de regulă persoane tinere, care, în mod tradițional, până la apariția tulpinilor acestea noi, erau mai feriți de boală”, spune Bogdan Mincu, medic pneumolog.

Organizatorii de evenimente abia au așteptat o astfel de veste și consideră ca ar fi o gură importantă de aer pentru industrie.

”Pentru moment lucrăm doar pe scenarii. Din păcate neavând nici un reper foarte clar din partea autorităților, tot ce putem să facem este să fim pregătiți pe mai multe variante”, spune Renate Rozenberg, PR Electric Castel.

”E un lucru bun pentru că noi am militat pentru aceste soluții de acum 2-3 săptămâni. Spuneam că, din punctul nostru de vedere, vaccinarea, testarea rapidă, dovada testului negativ, dovada anticorpilor, sunt măsuri care ne pot proiecta un scenariu pozitiv pentru acest an”, spune și Edy Chereji, director de comunicare Untold și Neversea.

Înainte de pandemie, festivalurile adunau, de-a lungul zilelor, peste 97 de mii de oameni. În anul 2020, însă, toate au fost anulate, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mars in plm cu DROGALAII VOSTRI PA KAMP LA PALAS ACOLO TRRBUIE TINUT!!!
4
1
sa-mi bag pula in festivalurile voastre drogatilor
8
4
Vaccin plus Droguri egal Moarte Sigura
4
4
Neversea si Untold sunt ale SRI-ului. Aceste societatii sunt si printre putinele care au si luat Granturile Europene, banii moca de la UE. La inceput Untold-ul era al unui baiat ok, pe urma a devenit prea mare si baietii cu ochii albastri au intrat pe fir.
5
4
am vazut ca te imbolnavesti si daca esti vaccinat dar faci o forma usoara si daca mori cu siguranta nu va ma fi de data asta de la covid, va fi de la comorbiditati!!
7
3
Mai trebuie sa treaca cel putin un an pentru reducerea activitatii pandemiei.Doctorii sunt platiti sa declare astfel.
12
2
festivalul Untold si Neversea sunt aparate de multinationale care prin aceste afaceri sifoneaza bani din Romania catre tarile mama. Este important sa se deschida pentru ca colapseaza bancile din Germania Olanda Franta Austria care dau credite cetatenilor lor cu dobanda negativa pentru ca se compenseaza cu banii veniti din Romania. Sau lipit ca niste viermi paraziti de tara asta si o seaca de resurse. Si niciun roman nu protesteaza. Uitati va cat se face euro. Salariile sunt inghetate. Pensiile la fel. Utilitatile s au scumpit. Taxele au crescut. Carburantii la fel. Jos hotii plusr pnl kwj psd!
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272