REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Partide din Constanța, de care n-a auzit nimeni, amendate de Autoritatea Electorală Permanentă

Partide din Constanța, de care n-a auzit nimeni, amendate de Autoritatea Electorală Permanentă

Andreea CONDURACHE 8 februarie 2024 | 00:00 2975

Mai multe partide minuscule locale, înființate din dorința de a revoluționa scena politică, dar care nu participă efectiv la exercițiul democratic, au fost amendate, în anul 2023, de Autoritatea Electorală Permanentă, prin Departamentul de Control al Finanțării Partidelor Politice și a Campaniilor Electorale. Dacă de Partidul Constanța Altfel, al cărui președinte a fost și primarul Vergil Chițac, probabil că ați auzit, ei bine, de Partidul Costineștiul Unic sau Partidul Eforie Rom (EFOROM) mai mult ca sigur nu.

Partide din Constanta, de care n-a auzit nimeni, amendate de Autoritatea Electorala PermanentaAutoritatea Electorală Permanentă

Departamentul de Control al Finanțării Partidelor Politice și a Campaniilor Electorale din cadrul Autorității Electorale Permanente, a publicat recent ,,Situația sancțiunilor aplicate formațiunilor politice în anul 2023”. La nivel local ne-au atras atenția mai multe partide, de care cel mai probabil nu foarte multe persoane au auzit.

Partide din Constanta, de care n-a auzit nimeni, amendate de Autoritatea Electorala Permanentarezultatul în urma controlului la Partidul Costineștiul Unic

Partidul Costineștiul Unic (PCU), partidul înființat în anul 2016, a fost amendat cu 50.000 de lei. Ca urmare a verificărilor efectuate, echipa de control a constatat că partidul nu a comunicat Autorității Electorale Permanente veniturile obținute și cheltuielile efectuate în anul 2022. S-a constatat faptul că au fost încălcate prevederile art. 43 alin. (4) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, Partidul Costineștiul Unit fiind sancționat cu amendă în cuantum de 50.000 lei și cu avertisment pentru nerespectarea prevederilor art. 49 alin. (1) și (3) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, ca urmare a faptului că nu a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă până la data de 30 aprilie 2023 raportul detaliat al veniturilor și cheltuielilor realizate în anul 2022 și situațiile financiare anuale, în cel mult 15 zile de la înregistrarea la organul fiscal competent, pentru anul 2022, până la data de 18.05.2023.

Partidul a fost înființat în anul 2016, președinte fondator fiind Dana Emanuela Gavrilă, iar membri Laurențiu Ion și Grigore Larisa.

Partide din Constanta, de care n-a auzit nimeni, amendate de Autoritatea Electorala PermanentaDana Emanuela Gavrilă

Ca o paranteză, Dana Emanuela Gavrilă este nimeni alta decât fosta iubită a lui Alexandru Mazăre. Aceasta a fost și director la SC Tomis SA, ocupând pe rând șefia filialei județene a Partidului Conservator Constanța, iar mai apoi pe cea de președinte la PSD Costinești, dar și investitor la clubul Farul Constanța (SSC Farul).

Partide din Constanta, de care n-a auzit nimeni, amendate de Autoritatea Electorala Permanentarezultatul în urma controlului la Partidul Eforie Rom

Partidul Eforie Rom (EFOROM), partidul înființat în anul 2019, de Gheorghe Vasile, a fost amendat cu 50.000 de lei. Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziția echipei de control nu s-a putut constata dacă în perioada supusă controlului Partidul Eforie Rom a avut organizată contabilitate proprie, în anul 2022, prin urmare, nu se cunosc veniturile și cheltuielile Partidului Eforie Rom. De asemenea, s-a constatat și faptul că încălcate prevederile art. 43 alin. (4) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Partidul Eforie Rom fiind sancționat cu amendă în cuantum de 50.000 lei  și cu avertisment pentru nerespectarea prevederilor art. 49 alin. (1) și (3) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ca urmare a faptului că nu a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă până la data de 30 aprilie 2023 raportul detaliat al veniturilor și cheltuielilor realizate în anul 2022 și situațiile financiare anuale, în cel mult 15 zile de la înregistrarea la organul fiscal competent, pentru anul 2022, până la data de 18.05.2023.

Partide din Constanta, de care n-a auzit nimeni, amendate de Autoritatea Electorala Permanentarezultatul în urma controlului la Partidul Mișcarea pentru Medgidia

Și la Partidul Mișcarea pentru Medgidia (MPM) a fost efectuat o misiune de control, însă aceasta a rămas fără obiect ținând cont de faptul că partidul a fost radiat prin sentința civilă nr. 17/DEC/P din 28 februarie 2023 a Tribunalului București. Membru fondator al partidului a fost Marian Butnaru, iar membri erau Nicolae Buligescu, Sorin Ștefan, Octavian Gheorghe și Cătălin Nazîru.

Partide din Constanta, de care n-a auzit nimeni, amendate de Autoritatea Electorala Permanentarezultatul în urma controlului la Partidul Makedonarmânilor din România

Partidul Makedonarmânilor din România (PMAR) a scăpat doar cu avertisment în urma controlului. Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziția echipei de control s-a constatat că în anul 2022 veniturile Partidul Makedonarmânilor din România au totalizat 4.890,00 lei și au fost obținute din cotizații, conform art. 3 din Legea nr. 334/2006. Cheltuielile au fost în sumă de 4.969,69 lei.

Partide din Constanta, de care n-a auzit nimeni, amendate de Autoritatea Electorala Permanentarezultatul în urma controlului la Partidul Constanța Altfel

Un partid ceva mai cunoscut este Partidul Constanța Altfel, denumit după Asociația Constanța Altfel, al cărui președinte a fost primarul Vergil Chițac. Ca și în cazul celui amintit anterior, partidul a scăpat doar cu avertisment. Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziția echipei de control s-a constatat că în anul 2022 veniturile Partidului Constanța Altfel au totalizat 108,00 lei și au fost obținute din împrumuturi. S-a constatat faptul că au fost încălcate prevederile art. 13 alin. (1), art. 49 alin. (1) și ale art. 3 alin. (2) și (4) din Legea nr. 334/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor puse la dispoziția echipei de control și a corespondenței efectuate cu Partidul Constanța Altfel, acesta fiind sancționat cu avertisment.

În anul 2022, formațiunea politică nu a publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, până la data de 30.04.2023, informațiile privind suma totală a împrumuturilor cu o valoare mai mică de 100 de salarii de bază minime brute pe țară primite în anul 2022, prevăzută de art. 13 alin. (1) din Legea nr. 334/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, acestea fiind publicate în data de 9.06.2023, în Monitorul Oficial al României, Partea I. De asemenea, potrivit documentelor justificative puse la dispoziția echipei de control, s-a constatat faptul că formațiunea politică a încasat în numerar, printr-o dispoziție de încasare către casierie, emisă în anul 2022, suma de bani ce face obiectul contractului de creditare la care s-a făcut referire mai sus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Piuneza , pune-ți ochelarii
0
2
Nu am să înțeleg niciodată de ce statul trebuie să le dea bani partidelor din banii contribuabililor. Să și aducă bani la partide din ce au pus deoparte toți membrii de partid. Poate în felul acesta mai rămân bani ptr pensii și alocații ptr copii!
7
0
Romanii ar trebui sa faca manifestatii impotriva partidelor istorice (pnl si psd, pntcd este deja inmomintat), sa nu mai primeasca bani de la stat: milioane de euro, cu care plateste presa sa faca propaganda. pe ce ma bazez? pe faptul ca si la liberali d-nul Bogdan rares are ceasuri de zeci de mii de euro cum singur recunoaste si la psd d-nul negoita primar la sectorul 3, d-na Firea samd.
4
0
e ridicola cu amenzile la partidele astea fantoma finantarea marilor partide a fost intodeauna de 34 de ani o gaura neagra cu indicii si suspiciuni de infractionalitate destul de clare niciodata investigate de nimeni; au fost cateva articole mai vechi care sugerau asta destul de clar si atat
7
0
E tapet.
7
0
Dana Emanuela Gavrilă s-a pozat in fata unei biblioteci pline cu carti. Frumos. Dar parca are ceva ciudat aceasta biblioteca. Parca este un fel de Copy & Paste in materie de fotografie. Nu vi se pare? Fiecare corp al bibliotecii contine aceleasi carti, aranjate identic. Este ceva creat artificial. Un Photo Shop ceva... Ca sa vezi ce spirit de observatie am. Ha, ha, ha!
16
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436