REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Partidele au primit textul moţiunii de cenzură, iniţiată de PNL. Care sunt şansele de trecere

Partidele au primit textul moţiunii de cenzură, iniţiată de PNL. Care sunt şansele de trecere

Replica API 10 mai 2014 | 00:00 89

Front comun pentru demiterea Ponta III

Front comun pentru demiterea Ponta III

PNL se ambiţionează să dea de pământ cu guvernarea USD+UDMR şi este hotărât să-l trimită pe premierul Victor Ponta în concediu, pe perioadă nedeterminată. Pentru un astfel de demers, a solicitat tuturor partidelor de opoziţie să i se alăture. Dacă Forţa Civică sau PP-DD au anunţat că semnarea este o simplă formalitate, PDL se arată mai "cu moţ" şi va lua o decizie oficială luni, pentru că reprezentanţii grupurilor democrat-liberale trebuie să citească, să analizeze şi să completeze textul moţiunii PNL. Pentru că textul moţiunii cuprinde şi "atacurile repetate ale PSD la adresa Justiţiei", aspect pentru care PNL este constant criticat, preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru, este dispus să ierte la nesfârşit derapajele din ultimii doi ani ai colegilor liberali.

"Încă nu am citit textul, o să-l citesc şi voi avea un punct de vedere până ajung la Biroul de luni. Dacă, într-adevăr, astăzi putem reţine din sarcina unui partid că se implică prin declaraţii publice în actul de Justiţie, putem să-i acuzăm pe cei de la PSD că se implică, chiar prin vocea prim-ministrului, care îi susţine pe cei care au probleme cu legea. PNL, dacă spune asta, crede şi a constatat că PSD depăşeşte limita şi, după atâtea experienţe, Fenechiu, Vosganian şi toate celelalte, dacă transmit astfel de mesaje, înseamnă că au înţeles ceva", a declarat Chiru, pentru "Replica".

De partea cealaltă, preşedintele pe judeţ al PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, susţine că iniţiativa nu va beneficia de sprijinul UDMR, care "nu se bagă": "S-a transmis textul moţiunii către toate partidele de opoziţie, aşa ştiu. Cei de la PP-DD au şi susţinut deja moţiunea. Am văzut că vorbeau în Parlament şi colegi de la Forţa Civică, erau în plen marţi şi astăzi (joi - n.r.) spuneau că vor să semneze şi ei moţiunea. Cred că vor semna mulţi moţiunea asta, nu ştiu sigur cu PSD (râde). PSD, UNPR, PC, nu vor semna. Nici UDMR, nu se bagă de fel. Dar, ceilalţi vor semna", a declarat Dragomir. În ceea ce priveşte şansele de demitere a Guvernului Ponta III, până şi liberalii sunt sceptici. De altfel, Dragomir este aproape convins că nu va trece: "În momentul acesta nu trece. Doar dacă se întâmplă o defecţiune ceva. Ar trebui să trădeze destul de mulţi. Vedem, săptămâna viitoare se fac calcule", a concluzionat Dragomir.

Moţiunea de cenzură a PNL este structurată pe politicile fiscal bugetare şi pe problemele legate de Justiţie, toate similare cu preferinţele PDL.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272