REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Partidele conservatoare din Germania au ajuns la pace după un 2018 plin de tensiuni

Partidele conservatoare din Germania au ajuns la pace după un 2018 plin de tensiuni

Replica API 6 ianuarie 2019 | 00:00 352

Alexander Dobrindt

Disensiunile de luni de zile între Uniunea Creştin-Democrată (centru-dreapta, CDU) şi aliatul său bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU) au fost depăşite, au declarat sâmbătă lideri ai celor două formaţiuni politice, relatează dpa.

Competiţia între cele două partide "ne-a făcut întotdeauna bine", a declarat Alexander Dobrindt, un lider al CSU, care a afirmat însă că a sosit momentul să se meargă înainte după recentele confruntări.

Annegret Kramp-Karrenbauer, care a preluat conducerea CDU la începutul lunii decembrie de la cancelarul Angela Merkel, a spus că, deşi vor exista cu siguranţă diferenţe de opinie în viitor, dezbaterile vor avea loc "în locul potrivit şi cu tonul potrivit".

"Va fi în continuare o relaţie interesantă, dar va fi condusă de mult mai multe în comun", a spus ea.

Tonul conciliator survine după disensiuni privind migraţia anul trecut, când CSU a solicitat măsuri mai dure pentru

solicitanţii de azil, aducând alianţa federală CDU-CSU la marginea colapsului după şapte decenii.

CSU şi CDU au luat naştere la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în 1945, reunind forţe politice conservatoare care au fost anterior separate în partide catolice şi protestante.

Declaraţiile liderilor celor două formaţiuni politice au loc la sfârşitul unei reuniuni de trei zile a reprezentanţilor CSU la o mănăstire din Bavaria.

Angela Merkel a anunţat în octombrie că va renunţa la conducerea CDU şi că nu va candida la un nou mandat de cancelar în 2021, exprimându-şi speranţa că decizia sa 'va deschide calea spre viitor'.

CDU şi aliaţii săi bavarezi din Uniunea Creştin-Socială rămân principala forţă politică a ţării, în pofida unei serii recente de crize şi reculuri electorale.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212