REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Partidul Ecologist a sesizat BEC, împotriva Forţei Civice

Partidul Ecologist a sesizat BEC, împotriva Forţei Civice

Replica API 4 aprilie 2014 | 00:00 121

Situaţie incredibilă

Situaţie incredibilă

O mulţime de partide şi politicieni neafiliaţi ar putea pierde avionul către Bruxelles. Miercuri, Biroul Electoral Central a publicat lista oficială a partidelor sau independenţilor care s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare. Surprizele sunt colosale, dacă ne gândim că nume cu greutate ale politicii autohtone vor vedea alegerile "la televizor". Printre aceştia, se numără Corneliu Vadim Tudor, fostul deputat Maria Stavrositu sau chiar Partidul Ecologist Român, condus de constănţeanul Dumitru Bădrăgan.

Joi, liderul PER a fost "foc şi pară" şi, dezamăgit de situaţie, a pornit o ofensivă împotriva BEC, depunând în acest sens o sesizare referitoare la Forţa Civică, partid admis la alegeri. "Depunem o sesizare la BEC, privind validarea candidaţilor Forţei Civice, în contextul în care ei nu au depus lista de reactualizare a membrilor, până la 31 decembrie 2013. Din punctul nostru de vedere, asta este o problemă. Facem o sesizare, prin care le solicităm să ne exemplifice cum şi-a derulat activitatea BEC, în contextul în care trebuia să verifice condiţiile de fond şi de formă. Una era ca partidul să fie reînscris până la 31 decembrie 2013, an preelectoral, conform legii partidelor. Cei de la FC aveau această problemă şi au în continuare, în clipa asta. Dacă aşa se face democraţia în România, pentru că nu se aplică, se face, atunci OK", a declarat Bădrăgan, pentru "Replica". De partea cealaltă, liderul formaţiunii locale a FC, deputatul Dănuţ Culeţu, s-a arătat extrem de surprins de declaraţiile lui Bădrăgan şi acordă "credit" BEC în această dispută, pentru că "povestea listei cu membri este de domeniul trecutului".

"Aşa a declarat domnul Bădrăgan? Nu ştiu absolut nimic despre acest lucru şi nu cred că are vreo relevanţă. BEC este cel care ia în considerare. Eu în cine să am încredere, în BEC sau în domnul Bădrăgan? Acum, să se pună oricine în locul meu. Domnul Bădrăgan e supărat, îl înţeleg. Eu, de atunci din toamnă, ştiu că treaba asta cu semnăturile era valabilă la alegerile locale, din 2008 şi 2012 şi că nu era acum o problemă. Până una alta, eu dau credit BEC", a declarat Culeţu, pentru "Replica".

Iată lista completă a partidelor acceptate la europarlamentare: Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, UDMR, PDL; Admitere parţială PNCŢD (poziţia a 3-a de pe listă a fost invalidată pentru că Maria Stavrositu nu a depus declaraţia privind colaborarea/ necolaborarea cu Securitatea), PMP, PPDD, Forţa Civică.

Iată lista candidaturilor respinse: Mircea Diaconu, Toader Adrian, Liga Dănuţ, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Verde, Partidul Noua Republică, Partidul Dreptăţii Sociale, PER, PAS.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272