REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
29.2° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Pasajul Olteniței se deschide astăzi circulației

Pasajul Olteniței se deschide astăzi circulației

Ana Maria LIPAN 27 mai 2023 | 09:46 2253

După nouă luni de întârziere, Pasajul Olteniţei, cel mai mare de pe Centura Bucureşti, s-a deschis astăzi. Astfel, şoferii vor putea circula în orice direcţie, deoarece pasajul de tip giratoriu suspendat reconfigurează intersecţia dintre centura Bucureştiului și şoseaua spre Olteniţa.

Pasajul Oltenitei se deschide astazi circulatiei

De astăzi, de la ora 10.00, șoferii pot circula pe Pasajul Olteniţei, care face legătura între București și Popești-Leordeni, fără ca traficul să se mai intersecteze la nivel, pe Centura Capitalei. Potrivit datelor, în medie peste 30.000 de mașini tranzitează în fiecare oră Centura Capitalei

"Circulația se deschide astăzi pe Pasajul Oltenița începând cu ora 10.00! Legătura dintre București și PopeștiLeordeni nu va mai intersecta la nivel Centura Capitalei, iar traseul va fi astfel mai sigur și mai confortabil pentru cei care tranzitează zona. Pasajul Oltenița este cel mai mare din seria de trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei și are o formă ovoidală spre deosebire de pasajele giratorii de la Domnești și Berceni (care au formă rotundă). 

Cu o lungime de 3,69 km acest pasaj, construit în zona localității Popești Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de sud a Capitalei (între A2 și A1) dar și între șoseaua Olteniței (București) și DN4 (județul Ilfov). Pasajul Oltenița este cel de al treilea obiectiv pe care l-am deschis până acum circulației care traversează Centura Capitalei, după pasajul Mogoșoaia deschis în septembrie 2021 și pasajul Domnești, deschis în noiembrie 2022. În scurt timp urmează să fie deschis și Pasajul Berceni, proiect care va îmbunătăți și mai mult siguranța și confortul circulației rutiere din sudul Bucureștiului", a transmis CNAIR pe pagina de Facebook.

Pasajul Olteniței, dotat cu un sistem inteligent de iluminat

Pasajul Olteniței este dotat și cu un sistem inteligent de iluminat. Pe timpul nopții, lumina va fi reglată în funcție de trafic de la ora respectivă, transmite observatornews.ro.

Costurile totale pentru ridicarea pasajului au fost de 200 de milioane de lei, din fonduri europene. 

"Pasajul Olteniței va fi deschis circulației începând de sâmbătă, 27 mai. Este un moment mult așteptat de toți cei care locuiesc în zonă, dar și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulația și va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureștiului", a scris pe Facebook ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Construit de o firmă din Italia, Pasajul Olteniţei este al treilea de pe șoseaua ocolitoare a Capitalei deschis circulației în ultimii doi ani. În plus, vor fi deschişi pentru trafic și 3,6 kilometri din șoseaua ocolitoare, unde au fost lucrări de lărgire la patru benzi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe cand vom avea pasaje si la intrarile in constanta? deocamdata noi constantenii platim taxe ca trecem dunarea in romania!!!
3
0
degeaBaba faceti pasaje k noi nu avem o Centura, autostrada, megem prin,, gropi ba neme rnicilor de la drumuri si ministere, e rusinos in ce hal traim, ce sosele avem, soferii de tiruri cand aud de romania fugg..si kosova are autostrazi decente, upp, autostrazi facute pe bukati, care da spaga mai mare ala face, ..daca da chifteaua la goverment
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510