REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pasajul Olteniței se deschide astăzi circulației

Pasajul Olteniței se deschide astăzi circulației

Ana Maria LIPAN 27 mai 2023 | 09:46 2160

După nouă luni de întârziere, Pasajul OlteniÅ£ei, cel mai mare de pe Centura BucureÅŸti, s-a deschis astăzi. Astfel, ÅŸoferii vor putea circula în orice direcÅ£ie, deoarece pasajul de tip giratoriu suspendat reconfigurează intersecÅ£ia dintre centura BucureÅŸtiului È™i ÅŸoseaua spre OlteniÅ£a.

Pasajul Oltenitei se deschide astazi circulatiei

De astăzi, de la ora 10.00, È™oferii pot circula pe Pasajul OlteniÅ£ei, care face legătura între BucureÈ™ti È™i PopeÈ™ti-Leordeni, fără ca traficul să se mai intersecteze la nivel, pe Centura Capitalei. Potrivit datelor, în medie peste 30.000 de maÈ™ini tranzitează în fiecare oră Centura Capitalei

"CirculaÈ›ia se deschide astăzi pe Pasajul OlteniÈ›a începând cu ora 10.00! Legătura dintre BucureÈ™ti È™i PopeÈ™tiLeordeni nu va mai intersecta la nivel Centura Capitalei, iar traseul va fi astfel mai sigur È™i mai confortabil pentru cei care tranzitează zona. Pasajul OlteniÈ›a este cel mai mare din seria de trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei È™i are o formă ovoidală spre deosebire de pasajele giratorii de la DomneÈ™ti È™i Berceni (care au formă rotundă). 

Cu o lungime de 3,69 km acest pasaj, construit în zona localității PopeÈ™ti Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de sud a Capitalei (între A2 È™i A1) dar È™i între È™oseaua OlteniÈ›ei (BucureÈ™ti) È™i DN4 (judeÈ›ul Ilfov). Pasajul OlteniÈ›a este cel de al treilea obiectiv pe care l-am deschis până acum circulaÈ›iei care traversează Centura Capitalei, după pasajul MogoÈ™oaia deschis în septembrie 2021 È™i pasajul DomneÈ™ti, deschis în noiembrie 2022. În scurt timp urmează să fie deschis È™i Pasajul Berceni, proiect care va îmbunătăți È™i mai mult siguranÈ›a È™i confortul circulaÈ›iei rutiere din sudul BucureÈ™tiului", a transmis CNAIR pe pagina de Facebook.

Pasajul Olteniței, dotat cu un sistem inteligent de iluminat

Pasajul OlteniÈ›ei este dotat È™i cu un sistem inteligent de iluminat. Pe timpul nopÈ›ii, lumina va fi reglată în funcÈ›ie de trafic de la ora respectivă, transmite observatornews.ro.

Costurile totale pentru ridicarea pasajului au fost de 200 de milioane de lei, din fonduri europene. 

"Pasajul OlteniÈ›ei va fi deschis circulaÈ›iei începând de sâmbătă, 27 mai. Este un moment mult aÈ™teptat de toÈ›i cei care locuiesc în zonă, dar È™i de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulaÈ›ia È™i va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a BucureÈ™tiului", a scris pe Facebook ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Construit de o firmă din Italia, Pasajul OlteniÅ£ei este al treilea de pe È™oseaua ocolitoare a Capitalei deschis circulaÈ›iei în ultimii doi ani. În plus, vor fi deschiÅŸi pentru trafic È™i 3,6 kilometri din È™oseaua ocolitoare, unde au fost lucrări de lărgire la patru benzi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe cand vom avea pasaje si la intrarile in constanta? deocamdata noi constantenii platim taxe ca trecem dunarea in romania!!!
3
0
degeaBaba faceti pasaje k noi nu avem o Centura, autostrada, megem prin,, gropi ba neme rnicilor de la drumuri si ministere, e rusinos in ce hal traim, ce sosele avem, soferii de tiruri cand aud de romania fugg..si kosova are autostrazi decente, upp, autostrazi facute pe bukati, care da spaga mai mare ala face, ..daca da chifteaua la goverment
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367