REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

PASARELA din POARTA 6 va fi, în sfârșit, REABILITATĂ

PASARELA din POARTA 6 va fi, în sfârșit, REABILITATĂ

Replica API 23 februarie 2021 | 23:05 2740

Constănțenii care locuiesc în cartierul Poarta 6 își pun zilnic viața în pericol când este vorba de traversarea liniilor de cale ferată. O opțiune este pasarela pietonală, însă, aceasta este deja șubrezită și le oferă oamenilor o stare de temere și mai mare. În legătură cu acest subiect, reprezentanții Primăriei Constanța ne-au declarat faptul că au fost demarcate procedurile necesare pentru reabilitarea pasarelei.

Zilnic sute de constănțeni care locuiesc sau tranzitează cartierul Poarta 6 își pun în pericol viața, fiind nevoiți să traverseze calea ferată. Acum, că elevii au reluat cursurile, părinții stau din nou cu grija acestora când se gândesc că trebuie să traverseze liniile de cale ferată, și, mai ales când știu că aceștia s-ar putea să scurteze drumul și să nu mai urce pe pasarelă. Nu puține au fost cazurile nefericite în care constănțenii au fost victime ale trenurilor ce trec prin acea zonă. Într-adevăr, peste liniile de cale ferată este o pasarelă pietonală pe care, în ultima perioadă, prea puțini o frecventează din cauza faptului că începe să prezinte semne vizibile de degradare, ceea ce îi sperie pe cei care trec frecvent prin acea zonă.

În acest sens, locuitorii zonei au făcut apel către autoritatea locală: „Vă rugăm din suflet să vă ocupați de pasarela din Poarta 6. Crapă sudurile și suntem constrânși să urcăm pe pod pentru a traversa calea ferată să ajungem în km 4-5. Trebuie reparat înainte să mai fie vreun accident neplăcut. Au fost bani doar pentru podul de la butelii, la alte poduri nu s-au gandit anul trecut, din păcate”, a declarat un constănțean.

Primăria a demarat procedurile pentru reabilitare

Contactați fiind, reprezentanții Primăriei municipiului Constanța ne-au declarat faptul că pasarela din Poarta 6 va fi reabilitată. În zilele ce urmează va fi lansată o licitație publică ce vizează elaborarea Studiului de Fezabilitate. „În câteva zile urmează să fie demarată achiziția pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate. Apoi urmează întocmirea proiectului tehnic și execuția lucrărilor” ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Constanța.

Zeci de accidente feroviare

De-a lungul timpului, în zona de cale ferată dintre cele două cartiere au fost zeci de accidente feroviare. De exemplu, în data de 11 august 2019, doi vârsnici, soț și soție, în vârstă de 67 de ani, au încercat să traverseze prin fața unui tren cisternă staționat pe calea ferată. În acel moment, au fost loviți de trenul privat, care se deplasa pe direcția Mangalia-Arad. În data de 4 septembrie 2019, un alt bărbat de 60 de ani și-a pierdut viața, călcat de tren. În data de 11 noiembrie 2019, un bărbat de 67 de ani a fost lovit de tren în Poarta 6, în același loc. Acesta a fost transportat la spital și a scăpat cu viață. Acestea sunt doar câteva dintre accidentele feroviare înregistrate.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In tara de cacat in orasul de cacat cu cetateni de cacat se restsureaza dupa 30 ani o pasarela de cacat.La multi ani natiune de cacati.
3
1
Ok. Ca sa trec de pe Zefirului pe Mugurului o sa ocolesc pe la Doraly. Multumim din suflet Primariei! In campanie s-a promis inca o pasarela noua, dar se pare ca abia reusim sa vopsim ce a construit Ceausescu. Copiii de la Liceul Lucian Blaga pe unde trec, iau 2-43 pana la Far si schimba acolo cu 5-40?... Pana acum noua administratie nu a facut nimic concret, doar gargara.
6
1
daca nu puneti si garduri de 2.5 m pe laga calea ferata nu ati facut nimic!!
9
1
Vrajeala, pasarica n-are aproape nimic in neregula. Trebuie doar vopsita. Unii probabil viseaza scari rulante.
9
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218