REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pasarela maritimă din Mamaia intră în reparaţii. Cine este afaceristul care ia banii de la Primărie

Pasarela maritimă din Mamaia intră în reparaţii. Cine este afaceristul care ia banii de la Primărie

Replica API 12 februarie 2019 | 09:33 567

Contractele pentru locurile de joacă şi cişmele, anulate

Contractele pentru locurile de joacă şi cişmele, anulate

Primăria Constanţa a angajat un politician pentru lucrări de reparaţii la pasarela maritimă din dreptul Hotelului Victoria din Mamaia, în urma unei proceduri simplificate iniţiate acum mai bine de jumătate de an. În paralel, municipalitatea a anulat două loturi de lucrări, pentru reparaţii ale locurilor de joacă, respectiv a cişmelelor din oraş.

Primăria Constanţa a atribuit pe 11 februarie 2019 un contract pentru reparaţii la pasarela maritimă din Mamaia, din dreptul Hotelului Victoria. Potrivit autorităţii contractante, lucrările presupun „reparații curente la pasarela maritimă (estacadă) și la elementele navale amplasate în municipiul Constanța.

Pentru asigurarea durabilității și menținerea stării tehnice și a aspectului este necesară efectuarea unor lucrări de reparații curente prin care se vor remedia defecțiunile constatate la obiectivul pasarelă şi pontoane de acostare din Staţiunea Mamaia”.

Valoarea estimată iniţial a contractului era de 66.451,05 lei, dar primăria va plăti în final 59.800,37 lei, fără TVA. Câştigătoare a fost desemnată CIMI Company SRL din Cumpăna, după o procedură simplificată de achiziţie care a durat extrem de mult şi s-a constituit mai degrabă într-un eşec pentru Primăria Constanţa.

Achiziţia de lucrări de reparaţii, un eşec

Achiziţia unor lucrări de reparaţii a fost iniţiată încă de pe 20 iunie 2018, iar după şapte luni s-a reuşit atribuirea doar a celor pentru pasarela maritimă din Mamaia. În anunţul iniţial, primăria explica: „În scopul menținerii mobilierului urban în stare bună de funcționare dar și din considerente estetice pentru asigurarea imaginii Constanței de municipiu curat, îngrijit, oraș turistic, port la Marea Neagră, considerăm necesară şi oportună achiziţa „Lucrări de reparaţii curente: Lot 1 – locuri de joacă din municipiul Constanţa, Lot 2 – pasarela Maritimă (Escada) – Hotel Victoria (cuvântul „escadă” nu există în limba română, corect este estacadă- n.red.), Lot 3 – cişmele stradale amplasate în municipiul Constanţa”.

În cele din urmă, primăria a anulat din motive administrative, pe 9 iulie 2018, lotul de lucrări pentru reparaţia cişmelelor din oraş, cu o valoare estimată de 64.377,50 lei, fără TVA, iar pe 21 noiembrie 2018 a anulat şi lotul privind reparaţii la locurile de joacă din municipiu, cu o valoare estimată de 149.978,12 lei, fără TVA, deoarece au fost depuse doar oferte inacceptabile.

CIMI Company SRL are ca domeniu de activitate operaţiuni de mecanică generală şi a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 1.161.809 lei şi un profit net de 784.333 lei, cu 9 angajaţi, dar şi datorii de 308.552 lei. Firma din Cumpăna se află la al doilea contract cu Primăria Constanţa, după cel din mai 2018, când a primit de la municipalitatea tomitană 64.560 lei, fără TVA, pentru furnizarea a 12 foişoare pentru salvamarii de pe plajele din Mamaia.

CIMI Company SRL este deţinută de Iuliana şi Constantin Slăniceanu. Constantin Slăniceanu a candidat fără succes în 2008 la alegerile pentru Senat, în Colegiul 4 Constanţa, din partea PRM. Patronul CIMI Company SRL i-a avut atunci ca adversari pe Carmen Răducu (PNL), Mircea Banias (PDL)- cel care a şi câştigat, Emilian Mircea Pătruţ (PSD), Anton Mangiurea (PNG- CD) şi Stelian Pantazescu (PPPS).

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce sa faci o data si bine ?
5
0
@ patraulea....nu poti compara , bijuteria aia , inginereasca si arhitectutala , podu lui Saligny , cu nou pod . Este o capodopera . Cum nu poti compara , inginereste si arhitectural , Cazinoul din Constanta , cu ceea ce este construit in Constanta . Sunt lucrari de referinta inginereasca si arhitecturala , care se dau ca si exemple , la facultatile de profil.
5
0
Slaniceanu e un escroc din Cumpana,de 2 bani
8
0
Tigania lui Mazare,pasarela ,are nevoie de bani in fiecare an asa cum vapoarele lui Mazare,fiarele alea ruginite aruncate in tot orasul pe post de monumente de arta au nevoie de tone de vopsea in fiecare an.Efectul PSD,fenomenul Mazare-da lovitura si fugi,jefuieste si dispari.Kakat !
7
0
Aici este Romania, nu makedonia si nici albania. Zat!
4
2
Ai sau n-ai nevoie de reparatii,important e sa dai niste lucrari din banul public,mai iese de-un parandarat...S-a facut vreo expertiza,erau necesare lucrarile astea?Un bun exemplu de executare a lucrarilor,de calitate a materialelor,de simt al raspunderii etc.,il reprezinta podul construit de ing.Anghel Saligny de la Cernavoda.Podul de langa el,inaugurat prin anii '80 este reparat,revopsit,re....destul de des,si tot arata mai rau decat celalalt care este din 1895!
10
0
Eu l-as intreba pe gunoiul asta de primar ce are de gand sa faca cu bijuteria arhitectonica pasarela de la Cazino, care s-a degradat si prezinta real pericol pentru turisti. Asta a fost solutia, construirea unui kitsch in apropiere, care a intrat in reparatii dupa doar cativa ani ?
15
2
Mokanele, ai branza si ceapa intre dinti. Aquafresh e solutia.
9
2
Ahhhh si astia sunt aromani. Va n gat de ciori borate
6
8
Ca tot ce s a construit in tara
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367