REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Paşcan: Susţinem orice Guvern capabil să asigure stabilitatea României; propunere de premier - Traian Băsescu

Paşcan: Susţinem orice Guvern capabil să asigure stabilitatea României; propunere de premier - Traian Băsescu

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 934

Marius Paşcan

PMP va vota orice Guvern care va aduna o majoritate politică, o propunere de premier fiind Traian Băsescu, a afirmat joi preşedintele executiv al partidului, Marius Paşcan.

"PMP face apel la celelalte partide politice de a găsi calea dialogului, de a sta la masă şi a configura un Guvern de largă alianţă naţională, capabil să treacă România prin această perioadă dificilă şi delicată. Propunerea PMP de premier (...) se numeşte Traian Băsescu. În vremuri extraordinare este necesar să apelăm la măsuri excepţionale şi ar fi o soluţie a unui om experimentat care a trecut prin multe şi care poate aduce astăzi stabilitatea necesară României. Nu e timp de orgolii, de vanităţi sau de calcule după ureche, absolut la modul egoist. Îl susţinem pe Traian Băsescu, având în vedere experienţa domniei sale, faptul că a trecut România şi prin altă criză economică, a parcurs epidemii când se afla la cârma celui mai mare vas al României. Are suficiente argumente şi cred că poate să fie privit şi ca unul care, pe termen lung, nu pune în pericol niciun fel de partid", a explicat Paşcan, joi, la Parlament.

El a adăugat că "PMP nu porneşte de la premisa că 'X' nu poate fi premier'.

Întrebat dacă ar susţine un Guvern Orban, Paşcan a răspuns: "Noi susţinem orice Guvern capabil care să asigure stabilitatea României şi să adune o majoritate în jurul său".

"Nu se pune problema să judecăm coloratura politică a celui care va conduce Guvernul" pentru că interesul ţării este mai presus "de un interes politicianist mărunt", a completat reprezentatul PMP.

"Vom susţine orice Guvern capabil de a susţine această perioadă dificilă pentru România, într-un moment de pericol", a subliniat Paşcan.

Deputatul PMP a menţionat că depunerea mandatului de către premierul desemnat Florin Cîţu reprezintă "puneri dramaturgice în scenă".

"PMP consideră această situaţie absolut revoltătoare. Nu putem accepta. Este inadmisibil ca într-o perioadă cu triplă ipostaziere de criză, avem o criză în sănătate, o criză economică şi o criză politică, să asistăm la asemenea puneri dramaturgice în scenă de retragere a unui premier. Considerăm că este necesar astăzi ca România să aibă un Guvern stabil, responsabil, capabil să promoveze măsuri ferme, chiar nepopulare în situaţia în care ne confruntăm cu această pandemie care va lua vieţi. Ceea ce se întâmplă astăzi în Italia, cu siguranţă va veni către România. Ori noi, în situaţia în care ar trebui să ne concentrăm pe stabilitatea ţării, pe a asigura resursele (...) printr-un Guvern stabil, legitim, în forţă, iată, asistăm la aceste jocuri politice pe care nu le înţelegem", a indicat Marius Paşcan, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
multa muie cu sampaliu tau cu yot
2
0
Premier Traian !!! Macar am avea parte de divertisment.Chiorul si Mutul au f.....t pamantul.Mai trebuie si un surd.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468