REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Pasiunea lui Prince pentru pantofii cu toc i-a grăbit moartea. Artistul avea 3.000 de perechi

Pasiunea lui Prince pentru pantofii cu toc i-a grăbit moartea. Artistul avea 3.000 de perechi

Replica API 12 august 2021 | 02:12 787

Una dintre cele mai mari figuri muzicale ale lumii, considerat rivalul lui Michael Jackson, Prince a avut o contribuţie uriaşă în industria entertainmentului. A inovat genurile pop, soul, R&B, a lansat nenumărate hituri şi s-a remarcat mereu prin ţinutele extravagante şi apariţiile flamboiante.

Prince

Artistul, care a încetat din viaţă în 2016, la 57 de ani, în urma unei supradoze de medicamente, a avut mereu o pasiune pentru costume colorate, machiaj şi, mai ales, încălţăminte cu tocuri. O pasiune atât de mare, încât nu purta acest tip de pantofi doar în clipuri sau pe scenă, în show-urile sale, ci şi în viaţa de zi cu zi.

Şi, în ciuda faptului că majoritatea oamenilor cred că i-a purtat din cauza unui complex de inferioritate (Prince avea doar 1.60 m) adevăratul motiv pentru care artistul iubea pantofii cu toc este acela că „femeilor le plăceau“, după cum el însuşi a mărturisit.

Prince a purtat tocuri toată cariera sa, aproape patru decenii. Avea peste 3.000 de perechi, făcute pe comandă. Timp de 20 de ani, a fost clientul fidel al unui cizmar de lux din Los Angeles, Andre Rostomyan, scrie clickpentrufemei.ro.

Colaborarea lor a început atunci când un stilist din echipa lui Prince l-a contactat pe Andre şi i-a cerut să creeze o matriţă de lemn realizată pe măsura piciorului artistului, care purta 36,5-37. Îşi dorea un anmit tip de pantof cu toc pe care să-l poată purta pe scenă, acasă şi peste tot altundeva.

Pantofii creaţi ulterior, aveau exact aceeaşi formă (peste gleznă, pentru a susţine mai bine piciorul), aceeaşi dimensiune, dar, în fiecare lună, artistul şi echipa sa trimiteau noi cereri pentru materiale şi culori diferite.

Uneori, Andre şi echipa lui aveau la dispoziţie doar două zile pentru a face o nouă pereche; fiecare pereche trebuia să se asorteze cu imensa colecţie de costume de scenă sau cu hainele artistului. „La un moment dat, aveam în medie 30-40 de perechi de pantofi pe lună pentru Prince. Schimba 2-3 perechi pe zi, refuza să apară la o conferinţă de presă cu aceleaşi tocuri pe care le avusese pe scenă“, îşi aminteşte nepotul lui Andre Rostomyan, Gary Kazanchyan, care a preluat afacerea.

Iniţial, pantofii aveau tocuri de 10 cm, iar artistul nu avea nicio problemă să alerge sau să sară pe scenă încălţat astfel. Ulterior, când durerile au început să apară, a fost redusă şi dimensiunea, iar tocurile măsurau doar 8 cm. În anii ʼ90, artistul începuse să folosească, ocazional, o cârjă.

Îi purta pe scenă, la diverse evenimente, la festivaluri, la restaurant, îi purta atât de mult încât, se pare, pasiunea pentru încălţămintea cu toc i-a grăbit sfârşitul.

Potrivit The New York Times, artistul avea nevoie de operaţie pentru scăpa de durerile provocate de încălţămintea cu tocuri, dar a preferat analgezicele. De fapt, medicamentele puternice pe care le lua (Fentanil, un analgezic opioid utilizat ca anestezic general şi în tratamentul durerilor cronice şi severe) şi care i-au provocat moartea erau tocmai pentru a calma aceste dureri ce deveniseră insuportabile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272