REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Patinaj artistic: 'Să arătăm lumii că sportivii ucraineni luptă', a transmis perechea ucraineană participantă la Mondiale

Patinaj artistic: 'Să arătăm lumii că sportivii ucraineni luptă', a transmis perechea ucraineană participantă la Mondiale

Replica API 25 martie 2022 | 00:00 450

Perechea ucraineană compusă din Sofia Golicenko şi Artem Darenski, care a avut de aproape şase zile pentru a ajunge la Montpellier de la Dnipro, din estul Ucrainei, a ţinut să participe la Campionatele Mondiale de patinaj artistic pentru "a arăta lumii că sportivii ucraineni luptă pentru ţara lor", au explicat cei doi sportivi, citaţi de AFP și Agerpres.

"Ne-am calificat pentru Campionatele Mondiale, am vrut să venim aici pentru a arăta lumii că sportivii ucraineni luptă, sunt aici pentru ţara lor, că suntem puternici", a declarat Darenski (20 ani).

"Plecând de la Dnipro, a fost o călătorie foarte complicată, de aproape şase zile. Am mers mai întâi în România, apoi în Italia, din Italia în Polonia, iar după aceea aici", a explicat Golicenko, în vârstă de doar 17 ani, ai cărei părinţi trăiesc la Kiev.

"Am resimţit multă susţinere peste tot", a mulţumit Darenski, al cărui tată şi mulţi prieteni sunt înrolaţi în armată.

Golicenko şi Darenski au fost întâmpinaţi cu ovaţii de publicul din Montpellier, iar un minut de aplauze a fost rezervat Ucrainei în timpul ceremoniei de deschidere.

Purtând culori ale Ucrainei, mai mulţi patinatori au vrut să-şi exprime solidaritatea cu această ţară.

Calificaţi pentru programul liber de joi seară, Golicenko şi Darenski au decis, totuşi, să nu patineze, întrucât nu au avut timpul necesar pentru a se pregăti.

"Am decis împreună cu antrenorul să declarăm forfait pentru programul liber. Nu ne-am pregătit pentru a patina, întrucât nu ne-am antrenat după Jocurile Olimpice, am făcut o mică pauză, iar apoi a venit războiul", a relatat Golicenko.

Cei doi patinatori ucraineni, care nu se mai pot întoarce la Dnipro după încheierea Campionatelor Mondiale, va merge în Polonia, la Torun, unde un club local le-a propus să-i găzduiască.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272