REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Patriarhia Română sare în apărarea lui Chițac

Patriarhia Română sare în apărarea lui Chițac

Replica API 11 iunie 2022 | 11:00 6972

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a transmis un comunicat referitor la conflictul dintre autorităţile locale ale municipiului Constanţa şi Arhiepiscopia Tomisului cu privire la biserica Izvorul Tămăduirii, sau ”biserica de pe trotuar„, care urmează a fi demolată.

"Orice edificiu sacru, cu atât mai mult o biserică, nu se înalţă şi amenajează decât într-un spaţiu riguros adecvat, adică potrivit şi demn de o asemenea nobilă alegere. Există raţiuni practice, canonice, arhitectonice, estetice şi liturgice foarte limpezi care stau la baza construirii unei biserici. Primele dintre acestea sunt legalitatea şi necesitatea obiectivă a construirii ei.

Vergil Chițac

Ca orice edificiu ridicat în spaţiu privat sau public, construirea unei biserici presupune toate aprobările necesare din partea autorităţilor locale abilitate. Evident că demolarea unei biserici, fie ea şi lipsită de necesarele calităţi menţionate mai sus, este un act tulburător şi neavenit, mai ales în contextul memorial românesc traumatizat încă de demolarea bisericilor sub comunism. Pentru a evita producerea oricărui resentiment procurat de ideea de sacrilegiu şi pentru a nu alimenta un zgomotos complex de persecuţie, soluţia mutării/ translatării (în măsura posibilului) a unui lăcaş de cult este aprioric mai bună decât punerea la pământ a acestuia” a declarat Vasile Bănescu.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bänescule suge o ma lepră Dar vezi sa nu te prindă Teodosie cu ia în gura,o sa vrea si ei si te priveste daca vrei sa o inparti si sa ai parte doar de un voi cînd bine mersi amîndouă pot fi ale tale sa le s**i dupa bunul plac.ula o puteti împărți deaigur
1
0
Mars fa Tina...latra cu popii in alta parte.cel mai mare hot Teodosie.
1
0
Stefan cel Mare construia biserici si a devenit pomenit ca Sfant .
1
0
Voi cei care huliti acea improvizatie de biserica,care il huliti pe IPS Teodosie,clar sunteti saraci cu duhul! Iarta-i Doamne ca nu stiu ce spun!
0
0
la pamant cotetul ala j****? Iar astia care inca mai credeti in prieteni imaginari din cer cand o sa iesiti si voi din Evul Mediu?
0
0
Lasa ca o sa vina razboiul sau invers huperglobalismul lgbt si o sa va rugati nu pe trotuar ci sub trotuar, in catacombe, cu reguli updatate... Pace si succese
0
0
Daca era dupa patriarhie , azi toti eram vaccinati . Spre norocul nostru ca parintele Teodosie a militate pentru drepturile noastre si acum daca apara lacvasul de cult , patriarhia joaca de partea politicului . Patriarhia nu este pentru enoriasi , patriarhia este pentru interesele lor financiare .
0
0
Ca peste trei ani chitac dispare din peisaj si incep dedesubturile
0
0
Caricatura de om esti tu comentatorule de la 9:16. Te crezi important dar esri o umbra in vant .pe acest pamant .. Trebuie sa fii unul care care catiga bani multi ,fara impozite si cu munca putina ,care nu prea stie ce-i greutatile .
1
0
Chitac demoleaza saivaul ala,caricatura de biserica care arata in ce hal a ajuns ortodoxismul condus de mascariciul din Dobrogea si vei arata ca Constanta nu este sat fara caini
1
0
Chitac n-a fost macar o ora in serviciul de lupta, de la absolvire la pensionare a stat in Academia Navala, iar contraamiral a ajuns prin manjire politica.
0
0
Primarele care este amiral Chitac nu ceda in fata impostorului Teodosie. Apropo, catacomba din parcul Casei de Cultura trebuie rasa de pe fata pamantului.
2
0
Patriarhia zice ca trebuie relocata si nu demolata, indiferent cat vreti sa-l albiti pe chitcan.
0
0
Sectia 5 albalux dispar probe din dosare, gaura la asociatia de proprietari 270 200.000 ron, sutiti de fostul administrator nicolae stefan. Este liber, justitia e oarba si-a luat partea.
0
0
Secu la biserici demolate
0
0
RUSINE tuturor ANTIHRISTILOR care il sustin pe SATANICUL teoDOSie !!! Asa scrie in BIBLIE, ANTIHRISTILOR, ca lacasele de cult sa fie construite FARA AUTORIZATII si sa NU SE RESPECTE LEGEA NICIODATA ? ? ?
0
0
Nu va puneti cu preotii ca va darama astia primaria.
0
0
astia care comenteaza pro biserica de pe trotuar, cati dintre voi v ati duce in grajdul ala sa va faceti botezurile si cununiile acolo? problema lu Teo e ca tre sa dea banii inapoi popilor care vor ramane fara biserica
1
0
Teodosie si Chitac se fwt cam de doua ori pe sapt
0
0
alea de Corbu de pe plaja cand
0
0
s au gasit cretinii aia sa il pupe n kwr pe cel mai p***t din curtea scolii
0
0
Exista sentinta definitiva a instantei care dispune demolarea bisericii. Cine nu pune in aplicare sentinta va raspunde penal. Asta e legea. Punct.
2
0
Constructia va fi demolata de primarie si nota de plata va fi inmanata arhiepiacopiei , conform legii.
0
0
In tara asta,nu se respecta legea.
0
0
Morile lui Dumnezeu macina incet, dar macina fin
0
0
Blocuri pe plaja asa zise biserici pe trotuar... Bine ati venit in Constanta
1
0
Eu stiu ca oamenii lui Dumnezeu nu se baga in conflicte!
1
0
Credeti ca lui M***e nu i s-a oferit un alt amplasament? I s-a oferit, dar a refuzat, pentru ca daca accepta, atunci nu mai este deasupra legii, cum crede el ca este.
0
0
Iar Felicia, daca are in instalatie acelasi sange de dinainte de a fi City Manager, gaseste EA un executor judecatoresc care sa duca la indeplinire decizia instantei, apoi pune pe masa Curtii de Apel solicitatrea de demitere a tuturor celorlalti executori care au refuzat sa duca la indeplinire decizia definitiva.
0
0
Grajdiul ala denumit "biserica" este sustinut doar de cateva babete din unul-doua blocuri din vecinatate. In rest, Constanta nu-l sufera pe Mache! Amiralul poate duce linistit la indeplinire decizia de demolare data de instanta, il voteaza Constanta inca un mandat pentru isprava asta, fiindca semnalul transmis este ca "legea e pentru toii". Banescu vorbeste in dodii, pe legile lui "ceresti".
1
0
pentru 12:49 ,Dumnezeul tau o cam freaca si e in concediu pentru ca vad ca inca exista covid si razboi desi lingeti icoanele degeaba .Ce se intimpla de nu mai functioneaza ? nu mai are el grija de tot he he ?
3
0
Matii de apv ist dobitoc. Ce crezi ma tu ca Cta este unitatea ta militara. Dumnezeu are grija de tot.
0
1
Cu siguranta esti un ratat insurat caruia nevasta nici macar o laba nu i mai face ea avand alta treaba.in incercarea de a agata o pe asta de care zici tu ti a dat un mare jet si iti asterneri frustrarile aici. Esti demn de toata mila si compasiunea cumetre.meriti sa fi bagat in programul MILA PT TOTI IDIOTII.acolo primesti consiliere gratuita.mergi mai departe amice.trateaza te si o sa iti revi.chiar daca iti umfli muschi tot un fraier esti si meriti ce ti se intampla.roag o pe nevasta ta in genunchi sa te lase sa o atingi.fi sclavul ei.ii place sa domine. Crede ma ca stiu ce spun
2
1
eu sunt mitrofan raluca de la persoanl si sunt venita de la topologu un sat amarat din tulcea unde am invatat sa fac mooie la barbati , toata regia rade de mine dar ce sa fac doar atat stiu sa fac ce le place la barbati de aia cu buzele
0
0
primarul trebuie sa gaseasca un teren binenteles ca de 10 ori mai mare si sa vezi ce bucurie atunci la patriarhie, ce e greu asa????
0
0
Cum sare in apararea lui Chitac? Ce titlu e asta? Voi nu stiti nici macar sa cititi un conunicat de presa, dar sa scrieti un articol? Pozitia e clara! Patriarhia nu sustine demolarea bisericii, ci gasirea unei solutii pentru mutarea edificiului.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218