REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Patroana magazinului Grand a pus lacătul pe uşă!

Patroana magazinului Grand a pus lacătul pe uşă!

Replica API 15 iulie 2019 | 12:26 1104

Problemele se ţin lanţ de Barbu Paraschiva, patroana magazinului Grand din Constanţa! După ce a fost condamnată în februarie, alături de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, dar şi alţii în dosarul retrocedărilor, „bifând” 3 ani cu suspendare, Paraschiva Barbu se confruntă şi cu probleme în afaceri! După ani de zile de funcţionare, a pus lacătul la uşa spaţiului situat în centrul oraşului, pe bulevardul Tomis, lângă magazinul Grand. Spaţiul generos se închiriează!

În paralel, pe rolul instanţei de judecată, încă există dosarul prin intermediul căruia reprezentanţii magazinului solicitau modificarea mențiunilor inserate pe tăblița aferentă indicatorului rutier din faţa imobilului, care prevede „oprirea interzisă” în zonă, cu excepţia autovehiculelor destinate aprovizionării 06.00— 7.30". Reprezentanţii magazinului spuneau în instanţă că indicatorul rutier cu mențiunile inserate aduce prejudicii în desfășurarea activității comerciale, întrucât şoferii de pe maşinile care aprovizionau magazinul sunt pasibili de amendă. Pe fond, SC Grand SRL a pierdut, însă a efectuat recurs.

Mai exact, s-a susținut că prin amplasarea indicatorului rutier și a mențiunilor aferente este afectată aprovizionarea zilnică a magazinului cu mărfuri destinate comercializării în sensul că furnizorii de mărfuri nu mai pot opri în vederea descărcării de mărfuri, fiind amendați de către Poliţia Locală, aceștia efectuând opriri în zona indicatorului ce semnalizează ”oprirea interzisă”. Patronii magazinului au solicitat modificarea mențiunilor inserate pe tăblița aferentă indicatorului rutier, exclusiv pentru autovehiculele furnizorilor de marfă, adică numai în ceea ce privește autovehiculele ce au o masă totală maximă de până la 3,5 tone.

Firma SC Grand SRL aparţine Paraschivei Barbu, care a cumpărat în 2002, cu suma de 55 milioane lei vechi, parterul imobilului de pe bulevardul Tomis, zona Miga, de la Primăria Constanţa. Paraschiva Barbu a avut calitatea de inculpatul în dosarul retrocedărilor, dosar în care Radu Mazăre a „bifat” 9 ani de închisoare. Potrivit minutei instanţei, a fost confiscată contravaloarea în lei, a mai multor sume de bani de la inculpaţii din dosar, inclusiv de la patroana SC Grand SRL, în cazul acesteia suma ridicându-se la 817.248 euro şi 79.927 USD. Paraschiva Barbu a fost acuzată de procurori de complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie şi a fost condamnată la 3 ani cu suspendare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Baiatul lui Nurten, frigotehnistul de renume mondial Sagit, precis a fost conceput cu Rucareanu de la Administrativ, ca puturosi mai mari ca ei n-ai sa intalnesti ! Iar madam Barbu, fata de centru si de poarta 1, e cea mai buna prietena a lui tanti Gabi, mamuca lui Mazare !
2
0
Nurten este cea care i-a luat barbatul lu tanti Ghetu,alta gestionara de la alimentara,madam Ghetu si Nurten erau pretene si cand madam Ghetu pleca chipurile singura la munte,Nurten ramanea sa-i faca mancare lu domnu Ghetu macaragiul si uite asa i-a fuat lu aia barbatu,dar si madam Ghetu nu era chiar usa de biserica ca nu pleca ea singura la munte.Iar tanti Coca a stat pe str Trandafirului din Coiciu,o stie tot cartierul,si ea si fica-sa doua curve,fica-sa aranja marfa in rafturi,nu avea nici macar liceu tufa si acum a ajuns sa aibe si facultate,sa fie si fost senator,consul.In ce tara traim?
3
1
Nea bica este un fel de nea bahus ?
3
0
ale dracului coarde ce va mai dati voi in gat una pe alta. da pula va placut fa ? sau pa pula va certati ia zi repede zi ca nu de la pula este raca asta intre voi ale dracului curve penale si bosketare
4
0
Cand intri la mizeria aia de grand cu preturi de nesimtiti mai te urmaresc si aia pe culoare pe acolo. Magazin mai comunist nu exista si e fix in buricu orasului
6
1
Altul este sensul acestui articol.
6
0
O bagam si pe ea linga Mazare
18
1
tu esti gestionara de dinaintea lu' Coca,n-ai mai apucat magazinul Grand si v-ati blestemat una pe alta,dar de ce nu spui si tu ca erai amanta lu' nea Bica comunistul sef de la ICS Alimentara,de ce te-a lasat barbat-tu?ca mai apoi sa te combini cu macaragiul ala,dar chiar si asa tot cu nea Bica te cotaiai,fi-tu ala frigostehnistu' al cui copil este?a lu' nea Bica?traim intr-o urbe in care fiecare cunoaste pe fiecare,nu uita asta,si tu si Coca doua curve batrane,si tu ai multe blesteme ca si Coca,barba-su din cauza ei a dat in bautura ca mai apoi sa moara destul de tanar
12
1
lasa barfa de scara blocului , mergi la cosmetica si apoi iesi din birou , sa vezi despre ce vorbesti . Fa poze la fata locului , nu lua poze din arhiva ! ...oare chiar asa mic ai salariul ?
14
2
Coca draga, blestemele fostilor colegi de la ICS se pare ca te-au ajuns, iar in viitorul apropiat te vor lovi si mai tare. D-zeu nu doarme !
17
2
Si voi il plangeati si compatimeati pe mazare. Uitati-va cum a nenorocit Constanta. Pe mana cui s-au dus bunurile urbei. Pe mana excrocilor.
29
1
Lasa-te de jurnalism si mai du-te la scoala! Daca la 55 miliaone ... inteleg ca ai mai bagat degetul gresit, la partea cu "magazinul se inchirieaza" dovedesti vasta cultura gramaticala! Lasa-te de jurnalism, fa ceva mai pe nivelul tau!
19
4
cand comunistii au nationalizat acea cladire au confiscat inclusiv si parterul, la retrocedare nu s-a mai retrocedat si parterul pe motiv ca Barbu Paraschiva era omu bobului de mazare
21
0
Supermarktul Grand este chiar foarte deschis. Poate daca te-ai misca de pe scaun ai vedea si tu. Si apropo intrarea e de pe Ferdinand. Nu ce poza ai pus tu cu vederea de pe Tomis
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920