REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Patronul din Superliga care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali

Patronul din Superliga care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali

Victor ROTARU 7 mai 2024 | 00:00 607

Joyskim Dawa a semnat cu FCSB în vara lui 2022 un contract valabil două sezoane. Acum, fundașul de 28 de ani a devenit campion alături de echipa roș-albastră și patronul celor de la FC Botoșani, echipă ce l-a cedat pe apărător la trupa patronată de Gigi Becali, va primi milioane de euro ca procent dintr-un viitor transfer al jucătorului.

Patronul din Superliga care se umple de bani de pe urma transferului urias pe care-l va face Gigi BecaliValeriu Iftime

Totuși, Valeriu Iftime regretă că în acordul de transfer de la FC Botoșani la FCSB nu a introdus și o clauză prin care clubul moldav să obțină un bonus în cazul în care Dawa devine campion al Superligii.

Patronul din Superliga care primește milioane de euro dacă Gigi Becali face transferul de 30 de milioane de euro

Joyskim Dawa a mai jucat la echipe ca US Avranches, AS Monaco B, Gil Vicente, FK Mariupol sau Valmiera înainte de a semna, iar din vara lui 2021 a evoluat în România, la FC Botoşani. Aici a bifat 31 de meciuri și a înscris patru goluri.

Dawa, cotat la 1.1 milioane de euro, e tentat să plece în străinătate la finalul sezonului și în această iarnă anunța: „Asta e ținta mea. Să joc mai bine, să ajung într-o ligă mai bună, iar România e un pas foarte bun în acest drum. (n.red.- despre un transfer) Dacă am posibilitatea, de ce nu?”.

Valeriu Iftime, a declarat despre Dawa: „A devenit campioană și cu Dawa al meu, așa este. Dawa este un fotbalist bun, sper să facă în continuare jocuri frumoase și să-l vândă domnul Becali cu 30 de milioane de euro și, hap, să iau și eu trei – patru milioane de euro. (n.red. – dacă există un procent pentru FC Botoșani după ce Dawa a devenit campion alături de FCSB). Nu, nu am clauză dacă Dawa iese campion pentru că…nu știu de ce nu am, am greșit. Serios. Domnul Becali mi-ar fi dat oricând niște bani la clauza asta, dar dacă am fost fraier…”.

„Chimia” dintre FCSB și FC Botoșani

Iftime și Becali sunt amici, între echipele lor existând mai multe transferuri. Acum, FC Botoșani luptă pentru a evita retrogradarea și Iftime a precizat: „Domnul Becali, sunt convins că nu ar vrea ca FC Botoșani să nu retrogradeze…pentru chimia pe care o avem. Poate oamenilor care sunt în fotbal nu le place pentru că distanța e mare până la Botoșani, aici e o deplasare anevoioasă. Dar, eu ce să mai zic? Fac 2000 de kilometri la fiecare meci, dus – întors…pentru o echipă de fotbal în Liga 1 e nevoie de bani, eu dau trei milioane de euro pe an, nu e deloc ușor”, potrivit prosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oierii intre ei!
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468