REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Patronul restaurantului ASADO, condamnat în dosarul fiului Ramonei Mănescu. Video

Patronul restaurantului ASADO, condamnat în dosarul fiului Ramonei Mănescu. Video

Mirela PASCAL 3 decembrie 2022 | 00:00 18757

După doi ani de la scandalul în care a fost implicat fiul Ramonei Mănescu, pe litoral, dosarul a fost tranșat de judecători. Agresorii lui Valentin Vlad Mănescu  au fost condamnați la 2 ani și 2 luni, respectiv 1 an și 8 luni de închisoare și obligați să-i plătească lui Mănescu daune morale.


Patronul restaurantului Asado, Anghel Gabriel, Alexe Daniel și Laurențiu Proca, presupușii agresori ai lui Mănescu, au fost trimiși în judecată, în octombrie 2020, pentru loviri sau alte violențe, în dosarul în care fiul Ramonei Mănescu este parte vătămată. Scandalul a avut loc în 2020, totul pornind de la un loc de parcare… privat și pe care Mănescu l-ar fi ocupat. Pe 11 august 2020, Mănescu a parcat o mașină pe un loc privat, într-o parcare. Nu era prima oară, paznicul fusese anunţat să-i aducă la cunoştinţă că ocupă un loc privat. Ba chiar i-a fost lăsat şi bilet prin intermediul căruia era anunțat că „aici nu se parchează. Reţine!”.

După ce i-a fost atrasă atenția, de către o femeie, că trebuie să își mute autoturismul din locul respectiv, i-ar fi răspuns: “Parchez unde vrea p... mea”, după care a plecat. Câteva ore mai târziu, s-a întâlnit în aceeași parcare cu soțul femeii și, în momentul în care i-a fost atrasă atenția, din nou, să mute autoturismul, le-ar fi adresat injurii celor prezenți, iar de aici și până la conflict fizic nu a mai fost decât un pas.

Recent, Judecătoria Constanța i-a condamnat pe cei trei, magistrații dispunând și plata, către Vlad Valentin Mănescu, a daunelor morale. Astfel, Anghel Gabriel a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pe care au sporit-o cu 1/3 dintr-o altă pedeapsă anterioară, rezultând în final o pedeapsă de 2 ani și două luni închisoare cu suspendare. Alexe Daniel a fost condamnat la 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind contopite, inculpatul a primit o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare, pe care judecătorii au sporit-o cu 1/3 din altă pedeapsă, rezultând o pedeapsă de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendare. Laurențiu Proca a fost condamnat la 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice., fiindu-i aplicată inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an și 6 luni închisoare, pe care magistrații au sporit-o cu 1/3 din altă pedeapsă, rezultând o pedeapsă de 1 an și 8 luni închisoare.

Video:

Trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială și să-i plătească lui Mănescu daune

Pe durata termenului de supraveghere inculpații trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existență. Totodată, le-a fost impus celor trei să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Constanța sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Constanța sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență "Sf.Apostol Andrei" Constanța, pe o perioadă de 90 de zile

Totodată, inculpații trebuie să-i plătească lui Vlad Mănescu 15000 de lei daune morale. Inițial, acesta a cerut mai mulți bani, însă magistrații au considerat că 15000 de euro sunt suficienți pentru prejudiciul suferit.

Rareș Mănescu, dosar penal pentru distrugere

Precizăm că, după scandalul din 2020, tatăl lui Vlad, Rareș Mănescu, fost primar al Sectorului 6 București, s-a ales cu un dosar penal pentru distrugere. Deși, în primă fază, dosarul a fost clasat, Gabriel Răzvan a formulat plângere împotriva ordonanței de clasare, la Judecătoria Constanța.  Pe 8 aprilie a.c., magistrații au desființat soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa din data de 01.11.2021, emisă în dosarul nr. 7797/P/2020 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, menţinută prin ordonanţa nr. 557/II/2/2021 din data de 28.01.2022 și au trimis cauza procurorului în vederea completării urmăririi penale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce se intelege din articol este ca din cei 3 asa zisi agresori doi au luat cu suspendare si ultimul cu executare ? Ce a facut ultimul de sa îi dea cu executare si nu cu suspendare ca la ceilalti doi ?
9
2
unde e baaa principiul ala ca toti suntem egali in fata legii?
10
1
Cati procurori si judecatori ai mituit sa scapi cu suspendare, trebuia sa intri si tu la racoare cum ai bagat si pe alti sa vezi cum este viata de acolo , nu numai figuri si bani, sa va dea dumnezeu dupa sufletu vostru mituitorilor
7
0
la cat mai multe odrasle de magistrati sinucise
6
0
Un skilol oligofren injura isi baga pwula parcheaza cum are chef unde vrea si apoi se vaita ca e batut? Pai ba scheletule drogat ori ai coaeee ori esti castrat! Tu pare ca esti castrat. Bataia a fost prea putin pentru pustiul basit
24
2
Sifonu de Gabi Grasu care se fute in c*r cu Titi vampiru
6
1
De ce stergeti comentariile, unde este adevar imediat stergeti, rusine sa va fie replica
9
2
Bravo Gabi, macar ramai cu bucuria ca l-ai incins pe kkt ala cu ochi. Dai un ban, stai cuminte cativa ani, pana expira termenul de incercare si oe urma gata. Daca bucuria ca l-ai ars, priceless! Trebuia si pwlifriciul ala safie condamnat. Daca era un judecator in locul injurat lui Gabi sa vezi ce ultraj si ce pedeapsa cu executare isi lua putsoiul.
27
3
Si Beizadeaua nimic? Oh da, promeste recompense de buna purtare de la justitia romana.
34
1
pentru care pleaca toata lumea din tara asta de kkat unde judecatori super corrupti isi fac mendrele si nu-i mwieste nimeni.Doar eu.
54
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218