REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Patronul terasei din zona Capitol vrea să intre în legalitate, dar NU poate. VEZI MOTIVUL!

Patronul terasei din zona Capitol vrea să intre în legalitate, dar NU poate. VEZI MOTIVUL!

Replica API 5 martie 2021 | 00:35 4831

De la începutul acestui an, 20 de operatori economici au fost somați să intre în legalitate și să desființeze construcțiile (terasele) de pe domeniul public. Printre cei somați se numără și patronii Cramei Capitol, de pe bulevardul Mamaia. Societatea Ring Capitol, în baza căreia funcționa terasa, a cerut să intre în legalitate, solicitând undă verde pentru amenajarea terasei și amplasarea pergolei, respectând legea în vigoare. Primăria Constanța nu-i dă voie, deoarece, potrivit legii este nevoie de PUZ. Iar, în acest caz, documentația nu poate fi elaborată, pe motiv că, potrivit prevederilor din cuprinsul Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul nu pot fi iniţiate şi aprobate documentaţii de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizaţie de construire sau care nu respectă prevederile autorizaţiei de construire.

SC Ring Capitol SRL a început demersurile pentru a intra în legalitatea cu terasa pe care a demolat-o, recent, la cererea primăriei. Patronii localului au cerut certificat de urbanism pentru ”amenajare terasa și amplasare pergola cu elemente structurale verticale fără afectarea domeniului public conform HCL nr 427/28.12.2017”, însă a primit răspuns negativ din partea administrației locale. Prevederile din HCL nr.427/28.12.2017 pentru aprobarea "Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța" au aplicabilitate pentru acoperirea cu copertina a spațiilor în care se desfășoară activități economice cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public și care se realizează pe trotuar cu lățimea de minim 2,6m. Conform PUG ,,noile cerințe ale locuitorilor, disfuncționalitățile existente și costurile mai ridicate de întreținere a acestor locuințe vor impune intervenții corective pentru care va fi necesar să se elaboreze PUZ-uri parțiale [..]

Iar, conform prevederilor din cuprinsul Legii nr. 350/2001, actualizata, privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, art 56^1 ,,Nu pot fi iniţiate şi aprobate documentaţii de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcţii edificate fără autorizaţie de construire sau care nu respectă prevederile autorizaţiei de construire".

Ring Capitol SRL este deținută de Matei Toma, cu 60 %, Anghelescu Doru Petruț, cu 18 %, Matei Nicoleta și Dumbrava Anca, cu 11 % fiecare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa omu' sa si faca treaba,oricum acolo nu e trotuar...chiar era frumos si intim
0
8
Foarte bine ca se darama toate tarabele astea care ocupa trotuare, spatii publice care in vremea comunismului erau locuri unde puteai sa stai afara cu copii.
7
1
Nu s-au inteles makidonii la spaga ; poftim rezultatul !!!
3
3
Cred ca Urbanismul e singura structura din primarie care isi face treaba . S-a umplut orasul de constructii, spatii comerciale, blocuri, etc, care stau goale mare parte dintre ele. Populati-le pe alea si dezvoltati afaceri acolo, vezi Stefan cel Mare...ditamai promenada sta goala, ti-e si frica sa circuli in zona. In toate orasele astfel de zone sunt animate de lume, de turisti...adaptati-va !
12
1
Dar lasati-ne dracu cu cacaturile astea cipanizate construite peste noapte, in care vin toate coardele si toti pestii. Ori faceti ceva ca lumea, civilizat, constructie permanenta, ori nu mai faceti nimic! Din trei placaje si doua termopane au tot facut machedonii astia jegosi pusi pe furt ssi capatuire! Noroc cu covidu ca v-a inchis din maghernite ca altfel traiam numai intre placaje...Constanta trebuie curatata de jegurile astea de machedoni. Au distrus orasul cu constructiile lor abuzive si care nu au treaba cu PUZ-ul. Sa ne pisam pe ei si pe toti sugaii pulaii lor! Sictir!
14
2
Lui Chitac i se va trage de la calitatea oamenilor cu care s a inconjurat.In primul rand de la Ovanesian.
9
5
Al naibii de lichea mazarista ce esti ."Mazare a inteles asta si pricolul pentru dezvoltarea orasului." ,Ha ? Mazare trebuia sa dughenizeze curtea lui tat-su si a lui ma-ta ,mai nemernicule.
11
2
Des se vantura ideea ca numai prin afaceri necinstite se poate dezvolta economia., numai asa se vinde ciment, numai asa se cumpara servicii.Un consumator care va dori sa mearga la o terasa , neavand la indemana una construita ilegal , va merge la una construita legal.In plus, regulile sunt impuse ca toti oamenii sa poata trai in conditii decente.Dughenizarea masiva a orasului a dus la reducerea masiva a spatiului verde , la un aer irespirabil pe timp de vara
15
4
MAZARE A INTELES CUM SA PRADUIASCA ORASUL PACALIND BOSOROGI SI PUTORILE SA-L VOTEZE. SUGI PWLA ESTI CA NOSTALGICII DUPA CEASCA
17
4
Daramat. Daramat acum.
10
1
Legile constructiilor sunt interpretabile. Mazare a inteles asta si pricolul pentru dezvoltarea orasului. Chitac alege sa intetpreteze legile constructiilor impotriva dezvoltarii economice a orasului. La un moment dat foamea va lovi si in stomacul alegatorilor lui.
14
23

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102