REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Patru ELEVI vor susţine etapa SPECIALĂ a Evaluării Naționale

Patru ELEVI vor susţine etapa SPECIALĂ a Evaluării Naționale

Replica API 29 iunie 2020 | 00:00 1015

Luna iunie a fost una de foc atât pentru absolvenții clasei a VIII-a, care au avut Evaluarea Națională, cât și pentru cei de clasa a XII-a, care au susținut examenul de Bacalaureat. Primii dintre ei au scăpat de toate emoțiile, fiind afișate rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea 2 – 27 iunie, 2020.

Rata de participare la evaluarea națională a fost de 97%

Dintr-un total de 5972 de candidați înscriși, s-au prezentat la examen 5813. Niciun elev nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Au fost depuse 806 de contestații.

Rata de promovare a fost de 70%

Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 70% (4198 de candidați). La proba de Limba și literatura română, 4640 de candidați (80%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 103 de candidați au obținut nota 10. La Matematică, 3924 de candidați (67 %) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar dintre aceștia, 128 de candidați au obținut nota 10.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a se va derula în perioada 2 – 8 iulie

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 8 iulie conform Ordinului MEC nr. 4532/25.06.2020 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

4 absolvenți constănțeni ai clasei a VIII-a vor susține Evaluarea Națională în cadrul etapei speciale

La etapa specială a examenului de Evaluare Națională s-au înscris la nivelul județului Constanța 4 absolvenți ai clasei a VIII-a.

Examenul începe azi, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română (3 candidați înscriși). Marți, 30 iunie, se desfășoară proba la Matematică (4 candidați înscriși).

Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 2 de centre de examen din județ- Școala Gimnazială nr. 28 Dan Barbilian Constanța (3 elevi) și Școala Gimnazială N. Grigorescu Medgidia (1 elev).

Primele rezultate se vor afișa joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Rezultatele şi contestaţiile, afişate pe 2 iulie

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212