REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Patru morți și peste 150 de oameni dispăruți după prăbușirea blocului din Miami

Patru morți și peste 150 de oameni dispăruți după prăbușirea blocului din Miami

Replica API 26 iunie 2021 | 00:25 841

Patru oameni au murit și peste 150 de persoane sunt date dispărute după prăbușirea, joi, a unui bloc cu 12 etaje în Miami. Printre ele se află și rude ale primei doamne din Paraguay. Operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare.

Trei corpuri neînsuflețite au fost scoase de sub ruinele clădirii prăbușite, ceea ce ridică bilanțul deceselor la 4. În același timp, autoritățile au anunțat că numărul persoanelor dispărute este mult mai mare decât se credea: sunt cel puțin 159 de persoane despre care nu se mai știe nimic. Printre ele se numără mai mulți cetățeni din diverse țări latino-americane, scrie digi24.ro.

Soția președintelui din Paraguay, Silvana López Moreira, a venit în Florida, în condițiile în care sora sa și membrii familiei acesteia - soțul și cei trei copii - se numără printre persoanele care nu au putut fi găsite după prăbușirea blocului. Aceștia veniseră în Statele Unite ca să se vaccineze împotriva COVID-19.

Prima-doamnă a Paraguayului a venit însoțită de părinții și de fratele ei.

Președintele Joe Biden este așteptat să vorbească despre tragedia de la Mimi în cursul zilei de vineri, în timp ce eforturile de salvare continuă.

Sute de oameni sunt implicați în operațiunile de căutare și toată lumea încă speră să fie scoase la lumină toate persoanele rămase captive. Au fost aduși câini special antrenați, iar de sub dărămături s-au auzit zgomote, semn că există în continuare supraviețuitori.

Tragedia s-a petrecut în toiul nopții. Clădirea fusese construită în 1980 și avea peste 160 de apartamente, dintre care 55 s-au prăbușit.

Este greu de spus momentan ce anume a provocat acest lucru, dar potrivit unui expert de la Universitatea din Florida, clădirea începuse să se scufunde încă din anii `90, iar anul trecut fusese catalogată drept instabilă.

Președintele Joe Biden a declarat că este vorba despre o stare de urgență și a dispus trimiterea de ajutoare federale. "Le spun oamenilor din Florida, orice ajutor din partea guvernului federal vă stă la dispoziție. Noi așteptăm, doar trebuie să cereți ajutor și vom fi acolo”, a spus Biden.

Autoritățile locale au comunicat că 99 de persoane sunt în continuare date dispărute, la 18 ore după ce clădirea s-a prăbuşit. Mai mulți migranți latino-americani au fost declarați dispăruți de către consulate, printre aceștia figurând și rude ale primei doamne din Paraguay. Echipele de intervenție nu i-au putut localiza pe sora și cumnatul primei doamne Silvana López Moreira. Cei trei copii ai acestora sunt și ei dați dispăruți, precum și o menajeră, scrie BBC.

Alte 102 persoane, despre care se credea că sunt dispărute, au fost localizate.

Un oficial a precizat că 35 de persoane au fost evacuate din partea de clădire rămasă în picioare, iar echipele de intervenţie folosesc câini pentru a căuta supravieţuitori.

Căutările ar putea dura "cel puţin o săptămână'', a estimat Andrew Hyatt, un oficial din Surfside, într-o conferinţă de presă.

"Echipele de salvare se află printre dărmături, alături de câini. Căutările continuă și noaptea, nu ne oprim. Este un loc foarte periculos în momentul ăsta. Foarte instabil", a precizat șeful Poliţiei din Miami, Freddy Ramirez. El a precizat că numărul persoanelor rănite şi dispărute se poate schimba.

Echipele de salvatori au auzit sunete sub dărâmături, precum lovituri în beton, la câteva ore după ce o mare parte din imobil s-a prăbuşit, în Surfside, în apropiere de Miami Beach.

"Arăta de parcă era 11 septembrie"

Un bărbat care își plimba câinele împreună cu frații săi a povestit că a auzit, la un moment dat, zgomotul prăbușirii clădirii. Inițial a crezut că este vorba despre o motocicletă, dar când și-au întors privirile au văzut un nor de praf, după care au fugit spre locul incidentului pentru a vedea ce se întâmplă.

Un alt bărbat care a fost la fața locului imediat după momentul prăbușirii imobilului a declarat pentru BBC: "Arăta de parcă era 11 septembrie".

Încă nu se ştie care este motivul pentru care blocul cu 12 etaje, vechi de 40 de ani, s-a prăbuşit, însă oficiali localii au menţionat că se făceau lucrări la acoperiș și alte raparații. Echipe de ingineri și pompieri intervin la fața locului pentru a asigura partea rămasă în picioare a clădirii.

În ultima vreme, clădirea a fost supusă mai multor inspecţii, alături de construcţia clădirii adiacente.

"Erau probleme la garajul subteran. Erau unele crăpături minore, care doar ce au fost reparate. Nimic de o amploare care ar putea indica faptul că există o problemă structurală care ar putea duce la ceva catastrofal", a spus comisarul din Surfside, Charles Kesl, pentru Local 10.

Champlain Towers South avea peste 130 de apartamente, dintre care 80 erau ocupate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In mamaia nord o sa fie la fel cu constructiile cipanese construite pe nisip si in mlastina .
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367