REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Paul Foleanu: Singurul meu contracandidat este Radu Cristian. Video

Paul Foleanu: Singurul meu contracandidat este Radu Cristian. Video

Andreea VLAICU, Emilia BABU 8 mai 2024 | 00:00 1341

Candidatul din partea PSD la Primăria Mangalia, Paul Foleanu, s-a aflat marți, 7 mai a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu, în cadrul căruia a vorbit despre campania electorală, contracandidații săi, dar și despre proiectele pe care dorește să le pună în practică dacă va fi desemnat primarul Mangaliei.

Paul Foleanu: Singurul meu contracandidat este Radu Cristian. VideoPaul Foleanu, Babu Emilia

În debutul interviului, Paul Foleanu, candidatul PSD la Primăria Mangalia, a vorbit despre contra candidații cu care se „luptă” pentru funcția de primar a municipiului. În opinia lui, primarul în funcție, Radu Cristian este singurul său contra candidat. „La Mangalia am un singur contracandidat, Radu Cristian. Restul sunt mici și nu contează. Din sondajele de opinie pe care le-am făcut, nu este niciunul dintre ei care să facă pragul electoral și să intre cu partidul său în Consiliul Local. Cu excepție, partidul AUR, care este adevărat, are în jur de 16 procente și care va avea reprezentanți în Consiliul Local. Din păcate pentru ei, am observat că nu au candidat la primar, nu e niciun fel de problemă. (...) O să încerc să reprezint și electoratul AUR în aceste alegeri pentru funcția de primar în Mangalia.”, a spus candidatul PSD la Primăria Mangalia.

În campania electorală va merge din ușă în ușă

Legat de campania electorală, care va avea loc timp de o lună, de pe 9 mai până pe 8 iunie „În perioada de precampanie electorală ne-am ocupat de afișajul stradal. Am avut întâlniri, în general, în proporție de 90%, la sediul partidului, cu membrii și activul de partid, pe care l-am mobilizat pentru viitoarea campanie electorală, care bate la ușă. În perioada campaniei electorale voi face ce trebuie făcut. În sensul că voi merge din casă în casă, din cartier în cartier și voi vorbi cu cât mai mulți oameni din Mangalia. Le voi explica că trebuie să facem o schimbare în bine a orașului, că nu se mai poate. De 12 ani Mangalia suferă, oamenii sunt nemulțumiți”, a mai adăugat Paul Foleanu.

Paul Foleanu spune că va ieftini prețul apei în Mangalia

„Problemele sunt nenumărate și pe diverse teme. În primul rând, în Mangalia, oamenii sunt nemulțumiți pentru că avem aproape cea mai scumpă căldură din România, 960 lei plus TVA gigacaloria. În al doilea rând, prețul apei în Mangalia este unul dintre cele mai scumpe din România. În urmă cu 4 ani, actualul primar a făcut un referendum, întrebând populația Mangaliei dacă își doresc să micșoreze prețul la apă. Răspunsul a fost „da”. Au trecut 4 ani. Prețul la apă s-a dublat. (...) O să schimb această situație. Sunt multe probleme. Cetățenii sunt nemulțumiți că nu mai funcționează turismul cum a funcționat altădată. Cetățenii sunt nemulțumiți că șantierul este în situația în care este și că de la 10.000 de angajați care lucrau în șantierul din Mangalia, am ajuns astăzi la 1.500”, a spus Foleanu despre problemele auzite la mangalioți.

Paul Foleanu: Singurul meu contracandidat este Radu Cristian. VideoPaul Foleanu

Echipa de consilieri locali din partea PSD, formată și din oameni noi

Candidatul PSD la Primăria Mangalia a vorbit și despre echipa de consilieri pe care o are, formată atât din oameni cu experiență, cât și din oameni noi. „Avem oameni noi. Este un lucru foarte bun. Avem și oameni cu experiență și oameni noi. Avem o avocată cu experiență, Elena Cerchez, un psiholog cu experiență, Maria Călin, un om de afaceri, Victor Bădică, care deține o afacere de succes în stațiunea Venus, îl avem pe Dragoș Dima, administratorul și proprietarul activului Perla Venusului. Sunt oameni noi care au poziții eligibile și care vor fi consilieri în Consiliul Local Mangalia”.

Foleanu, despre proiectul său de suflet, cinematograful Pescăruș

Unul dintre proiectele pe care le are în vedere pentru atunci când va deveni primar este reabilitarea cinematografului Pescăruș. Radu Cristian, actualul primar, a început să îl reabiliteze, însă Foleanu este de părere că aruncă cu banii pe geam. „Se reabilitează de ochii lumii. Rog frumos primarul să nu mai facă nimic la acest cinematograf pentru că mai are 3 luni de mandat. Am comandat deja un proiect tehnic de execuție. Cinematograful Pescăruș va avea subsol, parter și 2 etaje. (...) Îi asigur pe cetățenii din Mangalia că avem proiectul tehnic de execuție pentru cinematograful Pescăruș. O să îl prezint în perioada următoare. Un cinematograf modern cu 2 etaje, cu 3 săli de cinema, un loc de joacă pentru copii, la ultimul etaj, cu o zonă de mâncare la parter și cu o parcare subterană și în lateral supraetajată”, a spus Foleanu.

Ce vrea să facă cu parcul industrial?

Legat de parcul industrial, se pare că Foleanu are planuri mărețe pentru acesta. „Acel parc industrial este doar pe hârtie parc industrial. El este efectiv o paragină. Este o suprafață de 13 hectare ale municipiului Mangalia în care există niște clădiri părăsite, o vegetație crescută spontan, un depozit de mașini vechi, de autobuze, camioane aruncate. Este ceva ce nu poate fi numit parc industrial. Însă, are regimul juridic al unui parc industrial. Nu se plătesc taxe și impozite pe teren, pe clădiri. Acolo trebuie să fie un investitor care să facă afaceri, care să facă producție. Planul este unul foarte simplu. Întâi trebuie făcută curățenie, să nu mai existe niciun fel de vegetație, mizerie, gunoaie. Apoi acel parc industrial trebuie parcelat în terenuri de 3.000 – 4.000 de metri și făcută ofertă publică la nivel național și internațional, astfel încât potențialii investitori care vor să beneficieze de aceste facilități să vină acolo să ăți facă afacerile.”

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468