REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Paul (INACO): România se află în topul ruşinii mondiale la obţinerea autorizaţiilor de construcţie şi la accesul la electricitate

Paul (INACO): România se află în topul ruşinii mondiale la obţinerea autorizaţiilor de construcţie şi la accesul la electricitate

Replica API 6 noiembrie 2018 | 00:00 407

Andreea Paul

România se află în topul ruşinii mondiale la obţinerea autorizaţiilor de construcţie şi la accesul la electricitate, în condiţiile în care, ultimul raport al Băncii Mondiale care analizează uşurinţa de a face afaceri, ţara ocupă locurile 140 la primul capitol şi 154 la cel de-al doilea, din 190 de ţări, se arată într-un comunicat al INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate, scrie AGERPRES.

"Semnalele acestui raport nu sunt deloc încurajatoare. Ne arată că alte ţări sunt mai prietenoase decât noi cu investiţiile private, cu antreprenoriatul, şi tot mai multe ţări trec în faţa noastră. Semnalul este cu atât mai grav cu cât instituţiile publice au declarat că investesc resurse şi energie în programe publice antreprenoriale, dar rezultatele sunt foarte departe de intenţii şi declaraţii. La 'începerea unei afaceri' condiţiile în România s-au înăsprit, ceea ce ne aruncă cu 47 de poziţii spre coada clasamentului global anul acesta. Ceea ce mă îngrijorează de ani buni este că ne aflam în topul ruşinii mondiale la obţinerea autorizaţiilor de construcţie şi la accesul la electricitate, fără reacţii ferme din partea autorităţilor pentru a corecta aceste anomalii nici măcar în anul 2018. Ori aici lucrurile se pot îndrepta rapid, doar voinţă politică să fie", a declarat Andreea Paul, preşedintele think-tank-ului INACO.

Pe de altă parte, reprezentanţii INACO subliniază că România a păstrat prima poziţiei în lume la uşurinţa de a face comerţ exterior şi se menţine pe poziţia 17 la executarea contractelor.

"România şi-a îmbunătăţit performanţele faţă de celelalte state ale lumii la înregistrarea proprietăţii cu doar o poziţie, de pe locul 45 anul trecut ajunge pe locul locul 44 anul acesta. La obţinerea autorizaţiilor de construcţii am urcat 4 poziţii în lume, de pe locul 150 pe locul 146, dar continuăm să fim la coada clasamentului", precizează Anca Tamaş, membră INACO.

România a retrogradat faţă de celelalte state ale lumii la următoarele criterii: începerea unei afaceri (s-au pierdut 47 de poziţii, de pe locul 64 pe locul 111 în prezent), obţinerea creditelor (s-au pierdut 2 poziţii, de pe locul 20 pe locul 22), protejarea investitorilor minori (s-au pierdut 7 poziţii, de pe locul 57 pe locul 64), soluţionarea insolvenţei (s-a pierdut o poziţie, de pe locul 51 pe locul 52), accesul la electricitate (s-au pierdut 7 poziţii, de pe locul 147 pe locul 154) şi plata taxelor (s-au pierdut 7 poziţii, de pe locul 42 pe locul 49.

Primele 3 economii ale lumii şi-au menţinut poziţiile: Noua Zeelandă (1), Singapore (2) şi Danemarca (3) în lume. Belgia a urcat 7 locuri, iar Lituania 2 locuri, în timp ce Letonia s-a menţinut pe locul 19 în clasamentul mondial.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la noi e imparatia prostilor condusi de impostori.la 100 de ani de la unire suntem mai retardati decat taranii aia care stateau sfiosi cu caciulile in maini in fata grofilor.Mai avem nevoie de 100 sa ajungem civilizati in sensul intreg.
0
0
Noi stam bine ca ne-am pus pe distrugerea tuturor spatiilor verzi doar de dragul de a construi si a lasa mostenati caramizi, peste caramizi lucrate fara cap. Mergeti in Anglia, in tari civilizate sa vedeti ce greu se obtine o autorizatie de constru tie o asteptati pana imbratraniti. Poate in Africa, da, o tara civilizata in care autorizatia de constructie se poate elibera intr-un timp de cateva minute.
0
0
de jeguri... pai nu voi ati facut tot hatisul si paienjenisul ala legislativ pentru o autorizatie de contructie? Si nu tot voi ati permis - dupa privatizare - ca furnizorii de curent sa isi extinda reteaua pe banii... beneficiarului? Aia nu fac nicio investitie. Platesti stalpi, traf, cabluri tu, client, si te obliga sa li le cedezi lor. Comunism sadea, futu-te unde iti poposea Stolojan, "doamna" Vass
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272