REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Lun., 22 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6707
12° Constanța Luni, 22 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6707
 

Pauliuc (PNL): S-a eliminat impozitarea concediului de maternitate

Pauliuc (PNL): S-a eliminat impozitarea concediului de maternitate

Andreea CONDURACHE 13 februarie 2024 | 13:42 735

Senatul a eliminat, luni, impozitarea de 10% pe concediile medicale, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc afirmând că, prin amendamentul adoptat, s-a eliminat şi impozitarea concediului de maternitate şi impozitarea concediului pentru îngrijirea copilului bolnav. Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional.

Pauliuc (PNL): S-a eliminat impozitarea concediului de maternitatesenatoarea PNL Nicoleta Pauliuc

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.115/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene a fost adoptat de Senat cu 73 de voturi ”pentru”, 2 voturi contra şi 29 de abţineri.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a declarat în plen că prin amendamentul adus la proiectul de Ordonanţă de urgenţă se îndreaptă o eroare şi anume aceea de impozitare cu 10 % a concediilor medicale.

”Am făcut acest demers ca urmare a mesajelor pe care le-am primit de la români şi am să vă dau citire unui mesaj: Doamna senator, de când am început tratamentul pentru cancer, viaţa mea şi a familiei mele e măsurată în ore, cât mai am până fac o rundă de tratament, cât mai am până la următorul control, cât mai am până la următoarea rundă de chimio. Fiecare zi înseamnă oră de luat medicamentul x, oră de luat medicamentul y. Nu vem nevoie de griji în plus, ducem deja pe umeri o povară mult prea grea. Vă rog să eliminaţi impozitarea, îndreptaţi situaţia”, a spus senatoarea liberală.

Pauliuc a precizat că astăzi, în comisiile reunite, comisia de buget şi comisia de muncă, s-a adoptat amendamentul prin care se elimină acest impozit.

”Asta înseamnă când parlamentarii realizează care este misiunea noastră şi anume aceea de a face poate un pic mai bine viaţa românilor”, a precizat ea.

Nicoleta Pauliuc a menţionat că, pe lângă eliminarea impozitării concediilor medicale a pacienţilor oncologici. i s-a părut firesc şi normal să elimine o nedreptate, impozitarea concediului de maternitate.

”Nu mai trebuie să fie impozitat nici concediul pentru îngrijirea copilului bolnav. În momentul în care tu soliciţi sprijinul statului pentru că ai o problemă medicală e nedrept statul îţi ia 10 %. Înţeleg problemele cu datoriile la plata concediilor medicale, vorbim de aproape 9,5 miliarde de lei, ceea ce înseamnă într-adevăr o sumă colosală. Cred însă că anumite instituţii ale statului trebuie să fie mai atente dacă există tentative de fraudă pe această zonă”, a completat senatoarea, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mințile bolnave din parlament nu gândesc nici cât musca Dacă ai mărit vârsta de pensionare automat se înmulțesc concediile medicale Statul te vrea un sclav robot fără medicale să tragă pe oameni până cade jos
2
0
Introdusa de Guvernul Ciolacu la finele anului trecut, printr-o ordonanță de urgență. Sa nu uitam! Aceleași jeguri psdnl-ste!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218