-0° Constanța Mie., 1 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6261
-0° Constanța Miercuri, 1 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6261

Pavel Popescu declară război firmelor olandeze și austriece

Victor ROTARU 21 noiembrie 2022 | 10:23 594

Deputatul PNL Pavel Popescu spune că refuză să ia în considerare un eșec al aderării României la spațiul Schengen până la sfârșitul anului și amenință, într-o postare pe Facebook, că își va „dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România”.

„Refuz să iau în considerare un eşec al aderării României la spaţiul Schengen până la sfârşitul anului. Sau scenariul amânării până la un alt moment «potrivit». Două ţări se opun momentan: Olanda şi Austria. Cu menţiunea că premierul Olandei se agită mult zilele acestea cu telefoane, pentru a lărgi şi mai mult clubul celor două ţări pline de ifose, care ar intra în sevraj instant fără supradozele zilnice de gaz rusesc şi cocaină columbiană.

Nu voi comenta înainte de 8 decembrie ce a făcut sau ce nu a făcut România de a ajuns în situaţia aceasta. Dar dacă (Doamne fereşte) România nu intră în Schengen până la sfârşitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislaţie şi activitate politică ce vor viza în mod direct firmele şi interesele austriece (ruseşti la bază) şi olandeze prezente în România”, a scris Pavel Popescu, duminică.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Liberalul susține că „o bună parte din colegii de generația mea din Parlament sunt gata să mi se alăture”.

„Desigur, mulţi pot ironiza această postare. Au mai făcut-o şi în 2019, atunci când am anunţat în Reuters (şi PNL nu era la putere) că voi bloca investiţiile chineze în România pe domenii strategice. M-am ţinut de cuvânt. De data aceasta va fi puţin diferit pentru că nu sunt singur. O bună parte din colegii de generaţia mea din Parlament sunt gata să mi se alăture”, a mai adăugat Popescu.

El spune că este conștient că postarea lui va ajunge la reprezentanții celor două țări, dar că aceste afirmații nu sunt amenințări, ci „promisiuni”.

„Ştiu că ambasadorii celor două ţări vor trimite această postare "«acasă, în centrală». Şi bine fac. Pentru că nu e o vreo ameninţare politică, ci doar o promisiune fermă că unii dintre noi, care nu am bagat mâna în «borcanul cu miere» cu aceste firme pentru că ne iubim ţara, ne-am cam săturat. Nu accept sfaturi de diplomaţie până în 8 decembrie. Eu sunt votat politic, nu sunt diplomat”, a conchis Popescu.

Un vot asupra aderării României, Bulgariei și Croației la spaţiul Schengen este programat să aibă loc pe 8 decembrie, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), notează DPA, potrivit Agerpres. O decizie în acest sens necesită unanimitate.

Până acum, Olanda s-a împotrivit aderării României la Schengen, iar ministrul de Interne al Austriei a declarat că se opune extinderii spațiului Schengen care este în acest moment „disfuncțional”, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Mai bine explicați populației ce inseamna spațiul shenghen pentru România . 90 % dintre români nu au habar de această aderare si nici nu i intereseaza . Alungați firmele austriece ' olandeze ' etc din tara ' de fapt ii veti alunga pe romanii care vor rămâne fără joburi . Mai bine respectați ce ati promis ca politicieni si rezolvați în totalitate condițiile cerute la aderarea Shenghen .
0
0
Unde dracului erați când austriecii au carat pădurile noastre? Acum este târziu, trădătorilor.
1
0
Pavel "Poponescu" este un "mamare" specialist PDLNL in vânzări de tara!
1
3
GIGICA COMENT , COADA DE TOPORISCA !
6
2
mai da-te ba pavel popescu in p motii!stii tu si mata citi maninca o piine buna in romania,bosi dar si tirtani de pe urma firmelor olandeze? Ce vrei,firme rusesti ca spionii rusi haur si sosoaca?.hai sictaiar prostovane!
1
8

REPLICA

LOTO

6/49
9192523938
5/49
91138331417
joker
131033312820