REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

PDL Constanţa atacă Primăria şi Consiliul Judeţean cu echipa Chiru-Palaz

PDL Constanţa atacă Primăria şi Consiliul Judeţean cu echipa Chiru-Palaz

Replica API 6 aprilie 2012 | 00:00 133

Alianţă cu PNŢCD, aprobată de la centru

Alianţă cu PNŢCD, aprobată de la centru

Christian Gigi Chiru şi Claudiu Iorga Palaz sunt candidaţii oficiali ai PDL Constanţa pentru Primăria, respectiv Consiliul Judeţean, a anunţat ieri preşedintele organizaţiei judeţene a partidului. Nominalizările trebuie însă aprobate de conducerea centrală a PDL, a specificat Chiru, aspect care constituie doar o formalitate, potrivit surselor noastre.

Chiar dacă numele celor doi nu constituie o noutate, este interesantă modalitatea în care Chiru pune lucrurile. Astfel, este ştiut deja ultimatumul dat de liderul PDL Constanţa şefilor de la Bucureşti privind demiterea lui Andrei Aurelian Popa de la conducerea Portului Constanţa, demers care, dacă ar reuşi, ar umple, teoretic, bazinul electoral al lui Chiru cu circa 1.000 de voturi, cât reprezintă numărul angajaţilor acestei companii, extrem de iritaţi de deciziile manageriale ale directorului Popa. Indiferent de hotărârea ministrului Transporturilor referitoare la Popa, candidatul Chiru are deja asigurată, tot teoretic, simpatia angajaţilor din port, ceea ce nu e chiar puţin lucru pentru o bătălie electorală care se tranşează într-un singur tur de scrutin. Pe de altă parte, după ce Chiru a anunţat deja oficial candidatura şi pretenţiile sale faţă de liderii de la centru, aceştia sunt puşi practic în faţa lucrului împlinit în ceea ce priveşte Primăria Constanţa, orice vot negativ acordat liderului de la malul mării fiind absolut sinucigaş din punct de vedere electoral, din perspectiva şanselor PDL. În aceste condiţii, Chiru îşi joacă pe cai mari viitorul politic, liderii PDL urmând să decidă, constrânşi şi de numeroasele probleme de imagine din teritoriu, dacă mai vor să se mai lege la cap cu încă o dilemă. Până una alta, PDL Constanţa s-a aliat cu PNŢCD la nivelul capitalei de judeţ demers menit să atragă şi voturile ţărăniştilor tomitani, cât or mai fi şi aceştia. Aşa a luat naştere Alianţa pentru Constanţa, parafată ieri între Christian Gigi Chiru şi Tudorel Chesoi, liderul ţărăniştilor constănţeni, alianţă aprobată la nivel central de conducerile ambelor partide. În schimbul susţinerii lui Chiru la Primăria Constanţa, ţărăniştii primesc un loc 3 eligibil pe lista consilierilor locali, un loc semi-eligibil, plus rezerva unui loc eligibil. "Este prima candidatură serioasă a PDL pentru Primăria Constanţa, după o lungă listă de candidaţi de formă", a declarat Chesoi, la conferinţa de presă organizată ieri de PDL. "Vom face toate eforturile pentru a câştiga primăria şi majoritatea în Consiliul Local Constanţa", a mai spus Chesoi. La rândul său, după anunţul potrivit căruia este candidatul Alianţei PDL-PNŢCD, Chiru a spus că BPJ a oferit un vot de susţinere pentru demersul său personal de demitere a lui Andrei Aurelian Popa de la şefia Portului Constanţa. De asemenea, liderul PDL Constanţa a dat termen 7 zile, începând de ieri, 5 aprilie, tuturor primarilor pedelişti de a-şi depune candidaturile în numele partidului, în caz contrar organizaţiile respective urmând a fi desfiinţate, principalul personaj vizat de anunţ fiind Tudorel Nădrag, de la Hârşova. Totdată, Chiru a anunţat că l-a nominalizat pe Florin Mitroi în echipa de campanie a PDL Constanţa pentru alegerile locale, al cărei preşedinte este liderul judeţean al partidului, în timp ce Alexandru Maxim este reprezentantul PDL în Biroul Electoral Judeţean.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212