REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Pe Badea Cârţan eşti NEVOIT să CIRCULI pe CONTRASENS! Video

Pe Badea Cârţan eşti NEVOIT să CIRCULI pe CONTRASENS! Video

Replica API 23 martie 2021 | 22:24 2426

După ce la sfârşitul săptămânii trecute constănţenii au aflat că se va institui sens unic pe Nicolae Iorga, Ion Raţiu şi pe strada Poporului, şoferii din Tomis Nord au ridicat şi ei pretenţii. Aceştia cer sens unic pe Badea Cârţan, invocând aglomeraţia şi ambuteiajele care se creează frecvent în zonă.

Pe Badea Cârţan, şoferii circulă pe contrasens

O problemă majoră în Constanţa o reprezintă şoselele cu sens unic. Acestea au generat, de-a lungul vremii, scandaluri între fosta administraţie locală şi cetăţenii nemulţumiţi de deciziile de instituire a acestor sensuri unice pe diferite artere din Constanţa. Există, însă, şi cetăţeni care cer cu disperare această măsură. “Instituirea sensului unic pe strada Badea Cârţan ar fi o idee bună.

Este foarte aglomerată. Trotuarele sunt ocupate de mașini parcate și noi, pietonii, nu putem circula. Trecem strada cu teamă să nu ne zboare vreo maşină”, a precizat un constănţean pentru Replica. Locuitorii cer instituirea sensului unic şi din cauză că sunt nevoiţi, de cele mai multe ori, să circule pe contrasens din cauza maşinilor parcate haotic. Imaginile surprinse în trafic dovedesc acest lucru. Cu toate acestea, locuitorii zonei mai au de aşteptat până va fi luată o decizie care să le rezolve problema.

Traficul rutier va fi resistematizat pe străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului

Primăria Municipiului Constanța anunță că în viitorul apropiat va pune în practică un proiect de resistematizare rutieră în zona centrală a orașului care are drept obiectiv decongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității urbane durabile. Mai precis, traficul rutier va fi resistematizat pe străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului. Totodată, proiectul de resistematizare rutieră va facilita dezvoltarea unei rețele integrate de piste de biciclete în municipiul Constanța. Străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului vor beneficia de piste de biciclete, care vor fi amenajate pe o singură parte a străzii.

Pentru ca aceste soluții să fie implementate, în perioada următoare traficul rutier din zona centrală va fi resistematizat astfel: - strada Nicolae Iorga devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia; - strada Ion Rațiu devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis; - strada Poporului devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Video

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
conform codului rutier nu ai voie sa parchezi pe strada cu latimea mai mica de 6 m. Amenzi cat cuprinde si nu o sa se mai parcheze! nimeni, dar absolut nimeni nu e obligat sa faca parcari pt toate masinile! sunt famlii de 3 persoane cu 5 masini! si nu putine!
0
0
Il vrem pe mazare inapoi. El a facut orasu pt masini in trecut si acu ar fi perfectionat treaba asta. Cine n are masina sa si cumpere. Ceilalti cu alternativele sa plece din constanta, nu i loc de voi acilisha hashtajisti cremenali cu role, trotinete si biciclete, huo!
2
1
Chiar era singurul lucru care ne lipsea si anume pista de biciclete!In loc sa faceti locuri de parcare,sau sa largiti soselele acolo unde se poate,voi stricati si ce mai este bun in orasul asta!Este asa o cerinta de mare pt.pistele de biciclete ca nu mai au pe unde merge cu ele saracii!
1
2
Sensul giratoriu facut pe I.G DUCA in fata ANAF ului ...o investitie de pomana..se face o aglomeratie imensa... oare nu avem un om competent pe la primarie care sa se ocupe de fluidizarea circulatiei ? sau isi ia banii aiurea si doarme prin birou ...
1
0
Aici pe badea cirtan ca in tot orasul asta infect, de la primar si pana la ultimul mohican, se oarcheaza alandala, ca animalele, daca a parcat el nu il mai intereseazasai lase si celuilalt care vine dupa el. Educatie trebuie doar cu parul si desumflate rotile
4
0
sensurile unice sunt cum sunt dar vad ca si cu locurile de parcare cu plata pe strazi principale sau foarte circulate se ingosa gluma. Vwzi nea Chitace strada Bucuresti. Cine a avut ideea sa ia bani pe acele locuri sa fie dat afara din primarie. Rog analiza la fata locului, invit presa la documentare.
2
1
nicolae iorga fara semafor intersectie cu mamaia .......coloana de masini pana la labusneanu.......
1
0
Ia zi ma fizuica de kkt! Vine chitac, amiralul fara flota, cu regulamentul! Molima hastagista si holera galbena voteaza! Fizuica si firmele de casa isi iau banii! Doamne nu va mai satura Dumnezeu!
8
1
Si strada Crisana ar trebui sa aiba sens unic in totalitate. La intersectia cu Mircea este foarte des blocata de clientii barului Babilon. Pe Ion Ratiu degeaba faceti sens unic daca nu desfiintati spalatoria si cauciucarii.
5
3
Da, trebuie sens unic, pe unele portiuni are loc doar o masina
5
3
mancati kakat cu circulatia pe contrasens , invatati circulatie si pe urma sa scrieti articole despre cum se circula
11
5
In zona ion ratiu.. Mai e o strada cu nevoie urgenta de sens unic.. Str. Fagetului pe bucata dintre primaverii si Ion andreescu.. E jale.. Farmacie, policlinica, mai multe sedii. Nu ai loc sa treci cu masina.. Zi de zi scandaluri pe tema cine are prioritate.. ala care urca sau coboara, contrasens sau nu..
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272