REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Pe LOCURILE rezervate persoanelor cu HANDICAP parchează CINE VREA

Pe LOCURILE rezervate persoanelor cu HANDICAP parchează CINE VREA

Replica API 21 septembrie 2020 | 00:00 1491

Legat de parcările din orașul Constanța, acestea funcționează de cele mai multe ori pe principiul primul venit, primul servit, și asta pentru că locurile de parcare amenajate de către Primăria Constanța sunt insuficiente pentru miile de mașini ale constănțenilor. Parcate pe trotuar, blocând accesul pietonilor, ori lăsate la colț de stradă, blocând circulația, toate acestea dovedesc pe lângă lipsa de respect și nesimțirea pe care unii dintre șoferii constănțeni le au, neputința autorităților de a rezolva această criză.

Cel mai concret caz de acest fel, dar și cel mai recent, este cel din cartierul Kiilometrul 4-5, pe aleea Câmpinei, acolo unde locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap sunt ocupate, de cele mai multe ori, de mașinile celor perfect sănătoși care nu dau doi bani pe regulile pe care ar trebui să le respecte. Și totuși, aceștia au o scuză. Nu există suficiente locuri de parcare pentru toată lumea.

Persoanele cu dizabilități sunt ignorate

În cartierul kilometrul 4-5, pe aleea Câmpinei, mai multe mașini staționate pe locurile destinate persoanelor cu handicap au stârnit revolta celor care ar trebui să le utilizeze de drept. „Locurile pe care ar trebui să parcăm noi, cei cu handicap, sunt ocupate zilnic de ceilalți. Noi suntem nevoiți să căutăm un loc de parcare și 30 de minute și ei parchează fără probleme. Vrem să avem locurile disponibile chiar dacă suntem cu probleme. Rușine!”, a declarat un locuitor ce a întâmpinat o astfel de situație neplăcută. Acesta atrage atenția asupra faptului că autoritățile locale nu s-au sesizat până acum și nu au luat nicio măsură.

Amintim că parcarea autovehiculului pe un loc destinat persoanelor cu handicap se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport.

Primăria se laudă cu amenajarea unei noi parcări în oraș

Între timp, Primăria Constanța a anunțat, recent, că a finalizat o parcare ce le asigură constănțenilor 320 de noi locuri unde să-și poată lăsa autoturismele. Doar că aceasta este prea mică pentru numărul mare de mașini care circulă în fiecare zi pe arterele Constanței. Drept dovadă este și faptul că nici bine nu au fost finalizate lucrările de reamenajare a trotuarelor de pe bulevardele Mamaia și Tomis, că șoferii au și început să parcheze pe pavelele proaspăt montate. Cu toate că au fost sancționați pentru aceste fapte, ei s-au scuzat invocând lipsa acută a locurilor de parcare din orașul Constanța.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma-ta-i cu handicap, ai, iar tie-ti curg balele din coltul gurii
1
1
Suntem totii handicapatii ca Stelian Ion de la usr. Vrem si case moca ca el macar un apartament.
4
0
Juma' din handicapati sunt cu documente false.Pentru cei adevarati fac cumparaturile insotitorii ce sunt retribuiti.Locuri speciale de parcare trebuie sa aibe cei cu carte de munca nu inutilii ce paraziteaza bugetul!
4
0
Pe allea Campinei toate locurile sunt ocupate de altii
0
1
Daca ai benveu de acum 20 de ani luat de la groapa de gunoi din Germania ai voie sa parchezi pe unde vrei
3
2
Nu recunosc semnul, ptr.ca sunt aproape toti asa!
3
1
doar machidonii au voie sa parcheze pe locurile destinate persoanelor cu HANDICAP!
14
3
Astia pot fi numiti oameni casre sfideaza regulile bunului simt. Si un animal intelege dar ei nu vor ca sunt niste scursuri ale societati.
9
3
parcheaz prostii,nesimtitii simai ales maimutele nesimtie!simsa nu uitam taximetristii,dar astia sint drojdia societatii,puturosi,pirnaiasi,borfasi
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218