REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Pe o PLAJĂ din Constanța ești VÂNAT de PESCĂRUȘII care se scaldă în GUNOAIE

Pe o PLAJĂ din Constanța ești VÂNAT de PESCĂRUȘII care se scaldă în GUNOAIE

Replica API 2 iulie 2021 | 16:38 2000

Unii uită total de bunele maniere când ajung pe plajă și nu ezită nicio secundă să critice autoritățile locale. Coșurile de gunoi de pe plajele constănțene nu mai fac față ‘rafalelor’ de gunoaie lăsate în urmă de cetățeni și ajungă să dea pe afară. Mai mult decât atât, pescărușii înfometați împrăștie ambalajele și, mai mult decât atât, mai ‘surprind’ câte un cetățean cu câte un ‘noroc’. Precizăm faptul că plajele de pe litoralul românesc sunt în administrarea ABADL, însă fiecare operator de plajă are datoria de a le întreține.

Unii constănțeni vor numai privilegii dar când este vorba să mențină sau să își îndeplinească atribuțiile de cetățeni se lipsesc. Odată cu începerea sezonului pe plajele constănțene au început să troneze nesimțirea și gunoaiele. De golirea containerelor ar trebui să se ocupe operatorii de plajă dar se pare că nici aceștia nu dau doi bani așa că cei care aleg să meargă pe anumite sectoare de plajă sunt nevoiți să suporte mirosul dar și pescărușii care se strâng în jurul ghenelor pentru a răscoli după mâncare.

„Am mers la Modern pe plajă și pe lângă faptul că era extrem de aglomerat, cearșaf lângă cearșaf, fără distanțare, era și un singur coș de gunoi ce dădea pe afară. Nu știu cine trebuie să le mai golească dar așa ceva mi se pare inadmisibil. Mirosea, era plin de gâze care roiau în jurul lui și totuși, oamenii încă își mai aruncau gunoaiele acolo. Nu înțeleg de nu poți să ți le pui într-o pungă să le lași într-un coș de pe scări, de pe faleză, sau chiar acasă. Să nu mai zic de gunoaiele îngropate! În plus, erau și mulți pescăruși care îl răscoleau ca să găsească ceva de mâncare. Pe un bărbat de lângă noi l-au și ‘marcat’ pescărușii. Mai și țipăm aiurea după civilizație dar noi…”, ne-a declarat o constănțeancă.

Video:

Ces pun operatorii care administrează plaja

Potrivit operatorului de plajă, sectorul de plajă scăldat în gunoaie aparține de ABADL.

”Plaja este curățată zi de zi de cei de la ABADL,doar în ziua respectivă, de Rusalii, probabil fiind liberi, nu au reușit sa adune gunoaiele„, a spus operatorul.

Ca o paranteză, precizăm că fotografiile au fost realizate recent, și nu de Rusalii, ci pe data de 29 iunie.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212