REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Pe PICIOR de PLECARE, Făgădău vrea să repare LIFTURILE de la pasarelele din Mamaia

Pe PICIOR de PLECARE, Făgădău vrea să repare LIFTURILE de la pasarelele din Mamaia

Replica API 28 octombrie 2020 | 23:48 3252

Înainte de a pleca de la primărie, edilul încă în funcție a lansat un anunț de achiziție publică ce vizează platformele mobile pentru persoanele cu dizabilități de la pasarelele Iaht și Val Retro din Mamaia. Ei bine, după ce că toată vara aceste elevatoare au fost acoperite și considerate coșuri de gunoi, iată că acum se caută o firmă care să se ocupe de acestea.

Pasarele din Mamaia au reprezentat, în momentul inaugurării lor, o soluție pentru fluidizarea traficului din stațiune. Conform declarațiilor de la acea vreme, acestea ar fi trebuit să devină în scurt timp adevărate simboluri ale stațiunii. Două dintre cele trei pasarele sunt prevăzute cu ascensoare pentru persoanele cu dizabilităţi motorii, numai că, beneficiarii lor nu se pot folosi de ele pentru că ba sunt nefuncționale, ba se blochează când îți e lumea mai dragă. De exemplu, în această vară o persoană a avut nevoie de unul dintre aceste lifturi și a ajuns să apeleze la pompieri. Mai exact, la finele lunii iulie o persoană a solicitat ajutorul pompierilor pentru a putea fi dată jos din liftul blocat.

Primăria a lansat o achiziție pentru „întreținerea” lifturilor

Înainte de a pleca, Decebal Făgădău, a simțit că mai trebuie să se ocupe de un lucru, și anume, lifturile destinate persoanelor cu dizabilități de la cele două pasarele din Mamaia. Mai exact, este vorba despre achiziția publică intitulată „întreținere platforme ridicătoare (mobile) pentru persoane cu dizabilități la Pasarela Iaht - zona Sat Vacanță și Pasarela Val Retro -zona Hotel Rex din Stațiunea Mamaia”, aferente obiectivului de investiții „Îmbunătățirea accesului în stațiunea Mamaia prin construirea unor pasarele pietonale”. Valoarea estimată a contractului este de 8.456,62 lei fără TVA /an.

Ce va face firma care va castiga contractul

Întreținerea cuprinde următoarele operațiuni: curățare mașini de ridicat; verificarea stării de uzură a lagărelor și a bunei funcționări a sistemului de ungere; ungerea pieselor supuse frecării, conform schemei de ungere; verificarea uzurii cablurilor sau lanțurilor de tracțiune și a fixării acestora; verificarea funcționării componentelor de securitate și reglarea acestora; și altele.

Serviciul va consta în întreţinere periodică (inspecţii, întreţinere preventivă), lucrări de reparaţii şi remediere a defecţiunilor pentru echipamentele menţionate în prescripţiile tehnice/cartea tehnică a acestora.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Catre Amicii:La Puscarie si Golanule de Fagadau :lasa Omul sa se duca linistit la familia lui care il asteapta acasa ma Fanatici ai Ciumei Galbene de PNL-isti cel care va Expira Mandatul de Primar Al Constantei Ciuma Galbena de PNL-ista Vergil Chitac in 2024 si va pleca la Racoare adica la Inchisoare va maiorul de Vergil Chitac! Asa ca Shut up ca de va dau doua dupa ceafa la amandoi de nu va vedeti Maimutoilor Blegomanii si Tolomacii! Si Muie ziarului Replica Nu mai sterge mesajul meu lasa-l sa il vada toata Lumea!
0
2
Mars,ba,la Beidaud cu lifturile tale.ia si stalpisorii,poate iti trebuie la puerta banca.
3
3
proasta asta cu frunte mica dupa ce ca a mancat averea familiei ca sa parvina ptr ca pur si simplu n-o duce mintea , s-a mai maritat sii cu un individ de varsta lu'ta-su... in schimb ptr banii varsati la psd Cta de catre tatal ei , turnatorul de la Buzau stroe bineinteles ca a pus-o pe lista la parlamentare... hai sictir cu proasta voastra , un fel de eba lui base...!
7
14
Nici nu banuiam ca pasarelele au lifturi.
10
1
N-au functionat niciodata, ce sa repare? O mica spaga pe final! Locul acestui borfas e in puscarie!
12
2
Te preseaza lumea ptr Spagile primite - jigodie la puscarie cu tine ! Nu ai facut nimic tot mandatul decat bani ptr tine si mata !
13
1
Cind pleaca Mazarel poate o ia si pe habarnista aia de Tzenea, ca s-a tirat de la Bucale si atirna prin primarie ca director adjunct la Vinturache, adusa la un loc caldut de besedeu si Stroe.
8
0
Fatalau vrea puterea inapoi si incearca sa manipuleze oamenii din PSD municipiu. Doar ca toti au vazut disperarea a acestui mincinos arogant care are impresia ca mai inseamna ceva. Tinerii si-au dat seama ca Fatalau este un excroc la fel si Rasautianu care se recomnada ca este inventia lui Fatalau. Rasautianu est un papagal expirat.
7
1
Fatalau esti un ratat anonim. Un zero de care toti vorbesc la misto esti un infractor ieftin. Nu mai insemni nimic cum nici inainte nu insemnai ceva. Fatalau cu rasauteanu si babu trei hoti penali.
17
1
Pesedisto-comunistii chiar daca au piciorul pe gint, in ultima clipa tot mai fac un furtisag
9
1
de ce ati inchis comentariile la articolul platit de cristina dumitrache?? oricum scriu aici... Hai sictir, inapto! ai facut un kkt in parlament si acum mai vrei un mandat
12
37
Porcul nu se ingrasa in ajun.
7
1
un contract de intretinere pe 50 de ani,cu shpaga reactualizata la fiecare 4 ani
18
2
Ce e rau in asta? Nu trebuia sau ce? Cum s-a schimbat Replica la 180 de grade. Patru ani l-ati lins in cur pe Fagadau...si-acum il bombardati din orice pozitie. Sunteti caractere...ce sa zic...
13
18
Cea mai mare greseala a lui Fagadau, a fost ca nu a facut treaba in 4 ani, in schimb a facut ceva treaba in campania electorala. El nu a inteles ca nu mai tine ca in 1995, oamenii sau schimbat.
18
15

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272