REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Pe ruta Constanţa – Mangalia se circulă CLAIE peste GRĂMADĂ şi FĂRĂ MASCĂ

Pe ruta Constanţa – Mangalia se circulă CLAIE peste GRĂMADĂ şi FĂRĂ MASCĂ

Replica API 3 iunie 2020 | 00:00 4497

Vechile metehne se pierd greu, indiferent de context și pericole. Deși firmele de transport persoane sunt obligate să respecte o serie de măsuri pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, regulile sunt încălcate în fiecare zi. În această privință, unii călători și șoferi fac front comun pentru a se asigura că regulile rămân doar pe hârtie, uitând probabil că relaxarea restricțiilor nu înseamnă și dispariția virusului.

Poză de la faţa locului

Ce spune un călător

Un cititor al cotidianului Replica ne-a sesizat cu privire la aceste nereguli constatate pe propria piele, pe ruta Constanța – Mangalia. În poza primită pot fi observați călători stând în picioare, unii dintre aceștia neavând măști de protecție.

Mi s-a spus să mă dau jos şi să fac reclamaţie patronului

“Am rămas timp de două luni închis în casă, să stau înghesuit în autobuz. I-am spus șoferului că nu e normal așa ceva, dar mi-a răspuns că dacă nu îmi convine, să mă dau jos și să fac reclamație patronului. Până la reclamații, cred că cineva ar trebui să îi verifice și să se asigure că sunt respectate niște condiții de transport. Șoferul nici măcar nu purta mască de protecție”, George F., un constănțean.

Transportul persoanelor permis doar pe scaune

Ordinul 984 din data de 15 mai prevede ca în cazul microbuzelor este permis transportul persoanelor doar pe scaune și că purtarea măștii este obligatorie pentru accesul în autovehicule și pe toată durata călătoriei. De asemenea, șoferul trebuie să aibă mască de protecție. Nu în ultimul rând, la urcarea în vehicul trebuie să existe dozatoare cu soluții dezinfectante.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cand va zceam ca n-o sa vedeti lux in viata voastra de sarantoci nu ma credeati jegosilor. Votati PNL in continuare
1
5
pe taximetristi ii controlati la sange sa nu aiba mai mult de doi pasageri si aici intra un stadion intreg. unde e dreptatea domnilor politisti ??
0
1
La fel isi transporta si DAMEN SHIPYARDS MANGALIA angajatii !!!
2
1
Eu de cat sa merg cu microbuzu mai bine merg cu opelu meu frumos
0
3
Alo ISCTR ul ce faceti stati la cutie
6
3
c ta- techirghiol tot asa e , adunaturi de cocalari chipurile soferi profesionisti,stau cu telefonul la ureche sa vada pe unde e politia ,etc ...suntem o tara de prosti......
7
1
De sute de ani e doar teorie. Nimeni nu verifica practic ca nu exista solutii ideale. In toate domeniile e valabil. Nu stiu de ce va mirati ca nu se poate aplica nici o regula.
7
2
Un singur vinovat: MINISTERUL DE INTERNE! Cand au primit ordin sa jefuiasca populatia cu amenzi alergau si dupa copii sau batrani iar acum o freaca prin birouri pe banii romanilor.
9
2
Pai asa se circula si pe ruta Navodari-Constanta in plina situatie de urgenta, atunci cand politia oprea in Mamaia masinile cu o singura persoana dar ignora microbuzele pline ochi.
8
4
Se plimba lumea ca nu are treaba.
6
4
De ani de zile e la fel, inghesuiala in autobuzele Metropolitan ruta C-ta Mangalia si nu se face nimic constructiv. Cand sunt reclamatii apare politia pe sosea si amendeaza cativa soferi apoi se continua in acelasi stil. Navetistii nu mai ajung la timp la munca pt. ca nu opresc soferii in statii sa ii ia...au abonament si nu incaseaza cash. Cand va dispare monopolul Metropolitan? Mai multe firme pe aceasta ruta ar fi tot ce trebuie.
6
1
In mijloacele de transport in comun,e ceva comun si romaneste sa urce oameni care se spala doar uneori . Pe langa asta,multi sunt sub limita de a intelege ca nimeni in afara de ei insisi nu-i protejeaza si la o adica,nu toti vor trece usor peste o eventuala infectare si vor ramane cu sechele grave pe viata sau chiar vor crapa. Nu ai cum sa educi niste primitivi ambitiosi in prostia lor,iar amenzile nu educa,doar sperie. Cine risca,o face pe pielea lui,doar sa nu gafaie in cefele altor nevinovati.
9
2
La primaria cTa vom vota pe cel care promite ca va desfiinta microbuzele din tot judetul si va introduce transportul cu autobuze Ratc, transport civilizat, mult mai ieftin, sigur, cu ore care se respecta.
13
3
Din pacate aceasta este fata transportului public,privat intrajudetean de ani de zile.Consiliul Judetean ar trebui sa explice .Vara cel putin, este bisnita pe fata...ce bilete ,ce afise cu preturi, ce conditii. Ca alternativa viabila ramane CFR ,10-max15 min in plus, dar preferabil in conditii de siguranta, mult mai confortabil si nu in ultimul rand mai ieftin. Cele bune
15
6
Dar in guvernul lui pula vopsita de klaus se pune botnita la gura?.Sau mai bine se bea si se fumeaza en gros?.Atunci ce plmea pretentii mai avem la populatie?.Nu ne ar fi putina rusine !!!.
14
8
asta e romania normala a lui Sparanghel voda
15
4
Unde e dsp?
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212