REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Pe șoseaua Constanța – Tulcea, Coronavirusul nu a influențat numărul accidentelor

Pe șoseaua Constanța – Tulcea, Coronavirusul nu a influențat numărul accidentelor

Replica API 28 aprilie 2020 | 00:09 1749

În contextul pandemiei de coronavirus, și a măsurilor impuse prin ordonanțele militare prin care toate ieșirile trebuie să aibă o justificare cât mai bună, șoselele patriei ar fi trebuit să devină mai goale lucru care ar fi dus automat și la scăderea accidentelor rutiere. Lucrul acesta nu s-a întâmplat, șoferii fiind la fel de activi ca și până acum. Conform unei statistici a Poliției Rutiere Tulcea, pe drumurile publice pe filiera Constanța – Tulcea, s-au produs 14 accidente grave, doar cu 2 mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cinci persoane au decedat în urma acestor accidente, cu două mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce treisprezece persoane au fost rănite grav, cu două mai puțin față de anul 2019.

Cauze accidentelor au fost diferite de la caz la caz

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost: alte preocupări de natură a distrage atenția (în cazul unui număr de 4 accidente), conducerea sub influența băuturilor alcoolice (pe fondul căreia s-au produs 2 accidente) și viteza (în cazul unui accident). Pe lângă acestea, restul accidentelor s-au produs din cauza diverselor abateri ale bicicliștilor, căruțașilor și pietonilor.

Au fost reținute 36 de permise de conducere

Tot în această perioadă Poliția Rutieră Tulcea a organizat acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. Obiectivele acțiunii au fost: creşterea vizibilităţii poliţiei rutiere, prin prezenţa activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural și urban; combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului și a celor care nu dețin permis de conducere; respectarea regimului legal de viteză; combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice; respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 306 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 252.185 de lei și au reținut 36 de permise de conducere. Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gigi...esti prost sau esti prost? Unde ai tu sosele ca sa mergi la 140 cum ati place tie ma boule. Dc unul merge la 60 sa sti ca e regulamentar iar dc tu vrei sa depasesti pe linie continua si in curba ca esti smecher si sofer poti sa o faci asa poate mai scapam de un Bou dar ar fi pacat sa omori pe unul nevinovat care vine din sens opus sau pe ala care merge refulamentar cu 60.Apropo si pt camionagi...viteza minima pe autostrada este 60 km h nu 90 sau 100 asa ca dc va deranjeaza va rog folositi banda din stinga pt depasiri un loc sa va lipiti de masini cu flashuri si clanxoane.
0
0
pe linga cl,mh,gj,dj,il,tl,tulcea are deasemenea o gramada de taranoimtigani analfabeti trecuti de la roaba la masina.Cijd vrei sa depasesti un prost de asta care merge cu 60,el accelereaza,.Cind ii vad in pominsau in sant ma unge la inima!
3
1
Oricum tulcenii sunt varza la condus
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272