REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pe str. George Enescu MIROASE de-ți mută NASUL

Pe str. George Enescu MIROASE de-ți mută NASUL

Replica API 19 februarie 2021 | 22:10 1819

În Centrul Vechi al Constanţei, gunoaiele lăsate de izbelişte la tomberoanele amplasate pe marginea străzilor reprezintă o problemă majoră. Zilele trecute, resturile menajere ale constănţenilor zăceau împrăştiate pe strada George Enescu, fără ca cineva să ia vreo măsură. Ba mai mult, locuitorii au dat vina pe câinii maidanezi.

“Nu suntem noi de vină”

Gunoiul de la colţul străzii George Enescu, din Centrul Vechi al oraşului, lăsat de izbelişte zilele trecute, i-a făcut pe unii trecători să îşi acopere nasul. Simţul civic al locuitorilor din zonă a cam lăsat de dorit întrucât aceştia şi-au abandonat sacii de gunoi în mijlocul străzii şi, cu toate acestea, susţin că nu ei sunt cei vinovaţi de dezastrul care se poate observa în imaginile surprinse de reporterii Replica. “Nu suntem noi de vină pentru ce se întâmplă la coşurile de gunoi. Câinii vagabonzi sunt cei care vin din urma noastră şi răscolesc gunoiul, în căutare de hrană”, a precizat un locuitor de pe strada cu pricina. În ciuda celor relatate de către constănţean, reporterii Replica nu au observat niciun maidanez prin zonă.

Sticle, resturi de mâncare şi un tomberon care dă pe afară

Imaginile surprinse de reporterii Replica arată nepăsarea cetăţenilor. Coşul de gunoi stradal dă pe afară, un sac menajer plin ochi cu resturi stă să cadă din coş, alături, o sacoşă plină cu cine ştie ce zace pe trotuar, iar primprejur resturile de mâncare se bronzează sub razele soarelui. Toate aceste imagini au fost surprinse la începutul acestei săptămâni.

Cei care aruncă gunoiul pe jos, riscă amendă

Amintim că reprezintă contravenţie la normele privind salubritatea, menţinerea curăţeniei şi protecţia mediului: scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de ţigări, coji de seminţe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosinţă comună, precum şi în mijloacele de transport în comun şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 400 şi 800 de lei pentru persoane fizice şi 500-1000 de lei pentru persoane juridice.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
coruptiaucide!!!
0
1
In zona 1 a orasului pe strada Semanatorului e focar de infectie. Tiganiij isi fac nevoile pe trotuar si arunca in strada gunoiul.Ei locuiesc abuziv de zeci de ani si nimeni nu are curaj sa i evacueze, desi sunt 3 decizii definitive de evacuare. Ei nu platesc taxe,apa,curent in schimb primesc ajutoare ca stau si se inmultesc pentru alocatii.
3
0
Se vede clar ca ala e gunoi domestic de acasa ale localilor, oameni finuti care locuiesc in centru, dar trandavi tare. Le este lene sa-si duca gunoiul la tomberon. 600 RON amenda daca sunt prinsi si se lecuiesc si de marlanie.
2
1
Oamenii sunt de vina !
1
3
E exact ca in Las Fierbinti
3
0
se pisa de la distanta pe tot orasul !!! Chitac ia in continuare spaga de la infractorii polaris !!! Ca altfel ii dadea afara din oras !!!
7
2
Se pare ca a fost aruncat in semn de protest fata de cel care parcheaza pe trotuarLa un gunoi mai acoperi nasul si scapi cu viata , dar cind ai iesit pe strada neavand loc sa treci pe unde e normal , s ar putea sa te coste viata.o9 fi normal sa n am nici un loc de parcare ,dar sa am 10 masini ?
7
0
ai dracu turisti oi fi rasist
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108