REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Pe str. RĂSURI, în locul TROTUARULUI, riveranii și-au făcut PARCĂRI! VIDEO

Pe str. RĂSURI, în locul TROTUARULUI, riveranii și-au făcut PARCĂRI! VIDEO

Replica API 4 februarie 2021 | 16:24 6468

Pe strada Răsuri, într-un cartier de case, trotuarul a iscat scandal printre locuitori. Din cauza stării degradate în care se află acesta, unii dintre cetăţeni şi-au amenajat singuri aleile din faţa porţilor, astfel încât să îşi poată parca şi maşinile în siguranţă. Doar că au uitat că există şi pietoni care trebuie să circule pe trotuar şi care, acum, au ajuns să facă slalom printre autoturisme.

Au pus stăpânire pe trotuar

În oraşul de la malul mării, constănţenii semnalează din nou problema iscată de trotuare. Este şi cazul străzii Răsuri din cartierul Coiciu care a stârnit revolta unor locuitori din zonă. De data aceasta, nemulţumirile sunt legate de faptul că anumiţi locuitori de pe stradă şi-au amenajat singuri trotuarul din faţa porților, astfel încât să îşi creeze şi loc de parcare pentru autoturisme.

Doar că pietonii au fost uitaţi, iar trotuarul destinat acestora a dispărut sub roţile maşinilor. Ce-i drept, trotuarele de pe strada Răsuri sunt aproape inexistente, fiind formate din dale vechi de beton ce au fost înghiţite de pământ de-a lungul vremii.

Pietonii se întreabă ce au de făcut

Constănţenii din zonă susţin că s-au săturat de situaţie şi că au încercat să ia legătura şi cu autorităţile locale. „Toată strada Răsuri are trotuarele pline de maşini parcate. Acestea au fost desființate şi fiecare şi-a turnat beton după cum l-a tăiat capul. Cu toate că strada este mare şi există locuri pentru parcat, şoferii tot pe trotuar vin. Noi, pietonii, circulăm pe mijlocul şoselei pentru că nu mai avem pe unde altundeva. Este normal aşa ceva?”, a precizat un constănţean ce locuieşte pe strada Răsuri. Acesta a mai explicat şi faptul că a sesizat atât Confort Urban, cât şi Poliţia Locală cu privire la situaţie.

Autorităţile nu au putut fi contactate

Reporterii Replica încercat să ia legătura atât cu reprezentanţii Poliţiei Locale, cât şi cui cei de la Confort Urban, în legătura cu problema trotuarelor de pe strada Răsuri, însă aceştia nu au putut fi contactaţi.

VIDEO:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai asta de sub mine, cred ca footi in cur de te ustura curul, mukan leshinat de foame ce esti. Azi iti ziua de munca ca esti lenesh. Iar ai adormit cu mana in chiloti? Pai voi nu aveti bani de percare pe strada asta!
0
0
pai la ce cimpanezi stau pe strada aia... cu 0 educatie treziti peste noapte bogati nu e de mirare. bunul simt ati uitat sa il cumparati jegurilor. PS. HAHA vezi ca i-am dat muie si lu mata si lu nevastata aseara, copiii se uitau speriati. JET!
1
2
ziceti merci ca refac trotuarele daca acele gropi se pot numi trotuare
1
2
Mai du te in pi...a matii cu consilierii tai cu tot, de bulangiu nefericit care esti! Frustratuleeee
1
1
Din filmare nu se vad masinile ocupand trotuarul. Chiar daca masina neagra este pe asa zis spatiu verde, se observa ca este mai mult de 1m disponibil pentru pietoni. Banuiesc, ca doamna a filmat cand a venit catzelul cu ea la veterinar. Ai prins-o? Este rautate, str. Rasuri chiar este destul de aerisita. Era mai bine sa se ocupe cate o banda. Bine ca pe Poporului s-au facut alveole, care ce crezi, lasa mai putin de 1m distanta pentru pietoni. Dar, asa ne place noua sa ne bagam in seama. Si mai incasezi si bani. La cati consilieri avem pe strada, o sa ne cam doara-n plua de parerile meltenilor
4
4
In toata Constanta este asa! Pe Rasuri se gaseste un metru loc sa treaca pietonul, dar in cartierele de blocuri este totul blocat , acolo nu este loc deloc! Mai reporterita lui peste , daca toate masinile alea ar fi parcate pe strada, iti imaginezi ce ar fi acolo? Asta era problema Constantei, in rest mafiotii prospera pe furaciuni imobiliare si tu te dai in stamba ca nu are loc sa mearga cineva pe trotuarul ala care arata asa de 60 de ani, cel putin!
9
1
De ce nu-si baga masinile in curti? Mai sunt unii care au cate trei masini si nu-si baga nici una in curte!
12
1
Sincer uni chiar sunt ghiolbani dupa cum parcheaza,dupa educatie fiecare,,,dar nici primaria nu a calcat in cartier ,doar cu asfaltarea,,nu tu proiect pt trotuare...
11
1
Pai mazare a vandut fagadau autorizatii de blocuri parcari ioc normal sa ne facem parcari
6
1
Pe alte strazi baietii au mutat gardul si au luat pamantul la pret frumos de la Primarie .Oameni si baieti.Acum strada a ramas ingusta ,pe trotuar masinile si copii baietilor pe strada ,la risc.Asa inteleg baietii sa si sporeasca averea.Nu conteaza ca ti risti viata.
7
0
... au trotuare! Si la ce folosesc pietonilor?!
5
5
Daca vrei sa mergi cu un carucior prin coiciu singura solutie este pe strada, trotuarele sunt praf. Si acum dupa ce au facut sensurile unice si au mutat masinile pe strada este un adevarat pericol...varianta de a-si repara singuri oamenii trotuarul in dreptul proprietatii lor nu stiu cat este de legala si o sa iasa o tziganie crunta..
11
0
Vezi ca ti-a venit ajutorul social! Nu te-a gasit postarita acasa, in spatele tomberoanelor de gunoi!
13
4
Diana Maxim, sa dai banii inapoi celor pe care i-ai pacalit. Mai ai si tupeu sa faci pe jurnalista. Referitor la articol, pai aveti voi bani sa locuiti pe str. Rasuri? Mai sarakiilor, pai stiti cat costa metrul patrat in zona? Asa ca, spalati-va galoshi de namol si apoi comentati. Ce Diano, nu ai avut loc sa te plimbi pe trotuar? Pune-ti lacat la gura, nehalito si slabeste. La cati smekeri locuiesc pe strada aia, o sa iti ceri iertare ca ai mazgalit articolul asta de analfabeta. Astept haterii! Ha ha haaaa
11
24
mi se pare incredibil, coiciu si compozitori au ajuns 2 jeguri de cartiere! desi s a investit, s a realizat cate ceva, fata de alet cartiere unde nu a ajuns nici macar asfalt. Dar pare incredibil sa ai casa, curte si sa preferi sa iti mai faci o dependinta, cotet si sa parchezi masina pe trotuar! ba nesimtiti ordinari, arata ca in africa coiciu ala!cand v ati luat case de ce nu v ati facut garaje, n ude asta iti iei casa?ca stai in coiciu sau stai la bloc e tot aia, diferenta e 5 mp de asa zisa curte...trebuie sa faca o parcare imensa in mijlocul carteirului si sa interzica parcarea pe trotuar
15
6
da ce in constanta in afara de zonele centrale sunt trotuare? in coiciu sau in viile rupturile alea se numesc trotuare?
7
4
Deoarece trotuarele sunt foarte late,le ingustati si faceti locuri de parcare pe carosabil!
17
6
ca la tara ,cu bancute ,seminte .da ,ai facut trotuar ,bv,dar nu parchezi tu masina marlane pe trotuar ,ca nu e terenul tau de la Garliciu .taranul tot taran,se crede pe tarlaua lui din capul satului.Nu zic ca nu i frumos sa ti aranjezi trotuarul ,ca primaria nu face nimic ,dar sa ti parchezi tu loganul ,sa blochezi calea ...esti marlan prost.sunt femei cu copii ,in carucior .ce fac?ies in strada sa te ocoleasca pe tine marlete cu burta mare ,ca ti ai parcat raia de masina ,ca asa vrei tu .specific romanului fara scoala,mancator de seminte si fan Gutza de maimuta .
25
2
Gargamel ai pus si bariera la protuar? sa nu cumva sa parcheze alcineva pe trotuarul tau !!!
21
2
nu mai asteptati mura-n gura .. eu personal am refacut troturul din fata casei , daca tu nu faci nimic pentru tine .. cine vrei sa faca ?
5
18

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468