REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Pe STRADA București, în lipsa pietonilor, MAȘINILE merg pe TROTUARE. Video

Pe STRADA București, în lipsa pietonilor, MAȘINILE merg pe TROTUARE. Video

Replica API 22 februarie 2021 | 12:56 2406

În timp ce în unele zone ale orașului constănțenii se „lăfăie” pe spațiul public, în sensul că beneficiază chiar chiar și de garaje, în alte zone, cetățenii se luptă între ei pentru un petic de trotuar pe care să-și parcheze mașinile ori pe care să circule în siguranță. Este și cazul străzii București, din zona Casei de Cultură.

Locurile de parcare, motiv de discordie pe strada București

În orașul de la malul Mării Negre, problema parcărilor continuă să existe, iar acest lucru afectează toată populația orașului. În primul rând, pe conducătorii auto care au un stres atunci când vine vorba de locurile de parcare și, în al doilea rând, pe pietonii care se împiedică la propriu de autoturismele parcate pe trotuare. Pe strada București, în zona Casei de Cultură, cetățenii au ajuns la disperare.

”Pe strada București, trotuarele sunt ocupate de mașini. Cum să mă descurc ca pieton? Recunosc, sunt de modă veche și îmi place să merg pe jos, nu doar cu mașina.”, a declarat o constănțeancă. Reporterii Replica, deplasați la fața locului, au făcut un experiment și au încercat să circule pe trotuar, printre gardul viu din fața blocurilor și mașinile parcate pe trotuar, însă au reușit să facă acest lucru cu greu întrucât spațiul lăsat pentru pietoni era aproape inexistent.

Șoferii ar putea fi sancționați

Pietonii sunt nevoiți să circule pe șosea, iar acest lucru reprezintă un pericol atât pentru ei, cât și pentru conducătorii auto. Însă, criza locurilor de parcare continuă să existe, iar soluțiile se lasă așteptate. Amintim că, potrivit legislației în vigoare, administratorul drumului public poate permite oprirea sau staționarea, parțial ori total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar în lipsa acestuia, numai dacă rămâne liber cel puțin un culoar de minimum 1 metru lățime înspre marginea opusă părții carosabile, destinat circulației pietonilor. În caz contrar, conform legislației, polițiștii pot acorda amenzi cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei. La aceste amenzi se mai adaugă și două puncte de penalizare.

VIDEO:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mama ce honda misto mxv u ala. Mi s a stricat golfu si nu l mai parchez pe trotuar da e misto rau honda
2
0
Mama ce Honda Civic misto are ala
2
0
In tarile civilizate mai intai iti gasesti loc de parcare, apoi cumperi masina. Sunt f multi care au cate 2 sau 3 masini per apartament. P-aia nu i injura nimeni ?
4
1
pe Zorelelor nu-i vede nimeni ? nu poti trece cu caruciorul cu copil. trebuie sa mergi pe strada. unde e politia ? nu ii vede ca doar trece pe acolo de atatea ori !!!!
3
0
Imaginati-va pe cineva cu un copil in carucior!! Pe unde trece?? Sau chiar o persoana cu dizabilitati in carut cu rotile!!
7
0
Acolo e o zona unde s a construit cu multi ani in urma , si erau si zone de parcare suficiente, dar ma ieri , cind se cunoastea problema micimii strazilor i raport cu numarul mare de masini consiul local mai aproba vanzarea de teren apartinand strazii catre cei cu ceva smecherie.In loc sa mai cumeri salargesti strada , t u vinzi
5
0
Diana sugus.
2
1
Diana a descoperit apa calda!Pe Bucuresti se parcheaza asa din cele mai vechi timpuri. Draga ziarista, mai mergi pe jos prin urbea noastra si ai sa mai gasesti astfel de zone pentru a ne informa! Iti propun sa incepi cu Tomis Nord, ce zici?
9
1
In afara de amenda exista si varianta alternativa ca zona respectiva sa detina si locuri de parcare?
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212