REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pe strada Justiției din Constanța, două familii trăiesc ca-n Evul Mediu! Video

Pe strada Justiției din Constanța, două familii trăiesc ca-n Evul Mediu! Video

Virgil STOIAN 1 noiembrie 2022 | 00:00 4489

Cum intri pe Strada Justiţiei, în imediata apropiere a căii ferate, printre firme de construcţii, răsare o lume ruptă de realitatea constănţeană. Case dărăpănate, improvizaţii de locuinţe şi… gunoaie. Barăci în care se înghesuie zeci de familii, fără curent electric, practic trăind ca în Evul Mediu. Este și cazul a două familii, care trăiesc într-o vilă dărăpănată, care stă să cadă pe cei care locuiesc în ea. Nimeni nu îi ajută, vila aparține unei persoane aflate în străinătate, care îi tolerează, primăria știe de situația lor, dar nu are cum să îi ajute.

Chiar la intrarea pe Justiției te izbește o construcție impunătoare, care depășește media de înălțime a celorlalte case de pe stradă, și care probabil că a fost un imobil somptuos. Acum, din el nu a mai rămas decât înălțimea și poate o parte din arhitectură. Aici sălășluiesc două familii, una compusă din tată și fiu și cealaltă din tată, mama și câțiva prichindei, care se agață de picioarele mamei.

Cu toate că soarele de octombrie este destul de generos, cel mai mic dintre copii este în picioarele goale, părinții neavând posibilități să-i cumpere încălțăminte. De școală sau de grădiniță pentru cei mici nici măcar nu poate fi vorba.

Stăm aici de aproape 20 de ani

În familia cu cei trei copii, șefă pare a fi mama, care ne povestește prin ce trec în fiecare an: ”Stăm aici de aproape 20 de ani. Nu muncește nici unul dintre noi, nu avem acte. Iarna aducem și noi lemne de unde putem, ne descurcăm, e bine că ne lasă să stăm aici, alții stau pe străzi. „Celălalt chiriaș al imobilului, fost lucrător la salubrizare, se plânge că nu are nici pensie: „Nu am pensie. Nu am buletin, am lucrat mulți la salubrizare, și mi-a promis că o să îmi facă și mie pensie. Noi, eu și băiatul meu, nu stăm aici decât de vreo doi ani. A venit primăria și poliția în fiecare an, știe de noi. Eu aș vrea să muncesc dar nu mă primește nicăieri, că am pareză.”, a declarat bărbatul pentru Replica de Constanța.

Video:

filmare cu camera ascunsă

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine nu cunoaste situatia acelei familii cu copii, ar putea sa le creada minciunilie si sa le planga de mila. Sunt doi adulti puturosi si pomanagii, care au avut repartizata o locuinta gratuita in Henri Coanda, dar au fost evacuati pentru ca faceau betii si scadaluri si transformasera acel apartament intr-o cocina. Acum profita de milosii p****i, care ii intretin gratuit. Ar trebui bagati la munca fortata iar copii dati in plasament unor adulti responsabili. Dar, in Romania, lenea si smecheria sunt intretinute cu banii din taxele si impozitele celor care muncesc...
4
0
Intr-adevar fata copiilor trebuie cenzurate pe ecrane pentru nu a fi discriminări totale. Deasemenea pot primii o amenda grava a " paginii web " daca este raport unde trebe. In rest, asta e ... romania.
1
3
De unde si pana unde a aparut acest proprietar !!!? Dupa arhitectura cladirii si a insemneleor de la ferestre este foarte clar ca aceasta a fost o cladire a CFR-ului din perioada interbelica !!! Probabil vreo halta sau vreo cladire de logistica a miscarii CFR din fostul triaj al depozitelor de petrol , actualmente Oil Terminal. Iar familia aia tanara cu copii...la munca ! Polaris foloseste forta de munca cu asiatici din tari sarace si ai nostrii freaca menta pe ajutoare sociale !
10
0
Le face chitac acte, ii baga in henry coanda pe utilitati platite de noi si gata, a mai facut rost de 3-4 voturi. Acum are cam 1000.
8
2
Nu ar fi trebuit sa blurati fetele oamenilor daca ati filmat cu camera ascunsa? Invatati in pl mea legea
4
8
cu cat faci mai multi copii ai venituri ,esti caz social, ai drepturi si prioritati la repartitii,ai transport gratuit,nu ai munca deci ,nici venituri, ai dreptul la ajutoare, ti se plateste curent , apa etc, ai asistenta medicala,ai casa de la stat,nu poti fi executat, esti caz social,asa ca de ce sa te apuci de munca, ce avantaje ai,asta e singura cale prin care ai doar drepturi, nu si obligatii,raiul parazitilor care traiesc bine prin copii,ca un drept dobandit
13
0
Sunt neamurile tale ma organism unicelular ? A pomenit cineva de rasa in comentariu ala sa folosesti termenu de rasism ? Ai invatat si tu un cuvant si-l folosesti peste tot. p*****a p ula a mai fost la curu lui doamna ma-ta. Sa ma pish pe tine.
19
5
Trebuiau sa inceapa cu ma-ta si tactu ca p***t copil au mai facut . Toti ratatii au pareri pe net ... te-n gura de frustrat rasist infect
7
17
Pt munca are pareza,pt f....t nu!!!!
14
4
La munca, nu la intins mana.
17
3
Ai dreptate , la futai sunt primi dar la munca ultimi.
19
3
Taiati-le bai frate coaiele si ovarele astora sa nu mai faca copii. In toate familiile astea de saraci vezi musai si cativa copii mici de fiecare data. Mama voastra de iepuri. Sa va fwuteti v-a placut. Scoala si munca, ciuciu.
29
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614